Αυτή η εκπομπή της δεκαετίας του ’90: Κριτική σεζόν 1

Αυτή η εκπομπή της δεκαετίας του ’90 μεταδίδεται τώρα στο Netflix.

Σε μια εποχή επανεκκίνησης, αναβιώσεων και συνέχειων, το That 70s Show, που προβλήθηκε από το 1998 έως το 2006, έλαβε άλλη μια αναβίωση και σε αντίθεση με την αποτυχημένη προσπάθεια του That 80s Show, το The 90s Show ήταν επιτυχημένο. Συνεχίζει την ιστορία της οικογένειας Foreman στο Point Place του Ουισκόνσιν, ακόμα κι αν κατά καιρούς ακουμπάει υπερβολικά τον προκάτοχό της.

15 χρόνια μετά το τέλος αυτής της εκπομπής της δεκαετίας του ’70, το That’90s Show βρίσκει τον Eric Foreman (Topher Grace) και τη Donna Pinciotti (Laura Preban) να ζουν ευτυχισμένοι στο Σικάγο και γονείς μιας νεαρής, δύστροπης έφηβης που ονομάζεται Leah (Callie Hawerta). Ο Έρικ και η Λία επισκέπτονται τους γονείς του Έρικ, Κίτι (Ντέμπρα Τζο Ραπ) και Ρεντ (Κέρτγουντ Σμιθ) στο Πόιντ Πλέις του Ουισκόνσιν στις 4 Ιουλίου πριν από την κατασκήνωση πατέρα-κόρης τους. Αλλά αφού δένεται με τη γειτόνισσα Gwen (Ashley Aufderheide) και τους φίλους της, η Leah ζητά να περάσει όλο το καλοκαίρι με τον παππού και τη γιαγιά της. Οι νέοι φίλοι του στο υπόγειο είναι η λάτρης της grunge Gwen. Ο ετεροθαλής αδερφός της Gwen, Nate (Maxwell AC Donovan). η ελεγκτική, ιδιόμορφη φίλη του Nikki (Sam Morelos). σαρκαστικός ρεαλιστής Ozzy (Rain Doi); Και ο γοητευτικός κοροϊδίας Jay Kelso (Maes Coronel) — ναι, ο γιος του Michael (Ashton Kutcher) και της Jackie Kelso (Mila Kunis).

Αυτή η εκπομπή των 90s είχε την ίδια μορφή και διάθεση με την αρχική σειρά. Τα παιδιά περνούν το καλοκαίρι τους κάνοντας τυχαίες πεζοπορίες, από το να παρευρεθούν σε ένα rave μέχρι να μαζέψουν δωρεάν πράγματα από το PennySavers μέχρι τις ξεκαρδιστικές, βαθιές συζητήσεις τους. Η Leia είναι αξιαγάπητη ως wallflower – βασικά μια έφηβη γυναικεία εκδοχή του πατέρα της. Ο Nate και η Nikki, όπως ο Michael Kelso και η Jackie, είναι ένα ρηχό, αταίριαστο ζευγάρι. Ο Ozzie, ένα queer παιδί από την Ασία που ζει στο Ουισκόνσιν, είναι συγκρίσιμο με το Fez (Wilmer Valderrama), ο οποίος θεωρείται επίσης ως αουτσάιντερ. Η Γκουέν είναι επαναστάτρια σαν τον καλύτερο φίλο του Έρικ, Στίβεν Χάιντ (Ντάνι Μάστερσον). Και ο Τζέι είναι μια θορυβώδης εκδοχή της ρομαντικής Ντόνας. Εάν ο τύπος λειτούργησε πριν, θα πρέπει να λειτουργήσει ξανά, σωστά; Σε κάποιο βαθμό βέβαια. Οι χαρακτήρες είναι μεμονωμένα πνευματώδεις – ειδικά ο Ozzy, του οποίου οι σαρκαστικές μονομαχίες είναι ξεκαρδιστικές – αλλά ως ομάδα δεν έχουν τη χημεία για να κάνουν τη σχέση τους δραματική πιστευτή. Ακόμη και το φινάλε της σεζόν, το οποίο τελείωσε σε ένα συναισθηματικό γκρεμό, ήταν επίπεδο και αδιάφορο.

READ  Ο Μπάιντεν παραμένει σίγουρος για το ανώτατο όριο του χρέους, προειδοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών για χρεοκοπία στις 5 Ιουνίου

Το σόου παίζει καλά στη δεκαετία του ’90 με τη μουσική, τις γκλαμουρές λήψεις, τα snap συγκροτήματα, τα blockbuster και τις ανεπαίσθητες επιστροφές στην ταινία Clarks – που οδηγεί σε μια ξεκαρδιστική στιγμή όταν η Leia, που δεν έχει δει ποτέ τον Clarks, λέει ότι είναι αυτή. Η αγαπημένη ταινία και ο Κέβιν Σμιθ «ήταν τόσο καυτός σε αυτήν». Είναι επίσης διασκεδαστικό να παρακολουθείς το Red and Kitty να προσαρμόζονται σε μια μεταβαλλόμενη κοινωνία με την εισαγωγή τους στο Διαδίκτυο. Η Kitty πιστεύει ότι κάποια στιγμή, η κυβέρνηση θα μπορεί να ακούει τα πάντα μέσω των υπολογιστών. «Σε αγάπησα στον Αρσένιο, Μπιλ», ψιθυρίζει στο talk show της δεκαετίας του ’90 The Arsenio Hall Show, αναφερόμενη στον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Η σειρά λειτουργεί πραγματικά λόγω του συνδετικού ιστού της αρχικής συνέχειας με καμέο από Kitty, Red, Fez και άλλα. Οι θαυμαστές του That’70s Show μπορούν να περιμένουν πολλά κέικ και πασχαλινά αυγά, καθώς το πιλοτικό επεισόδιο είναι γεμάτο αναφορές. Σίγουρα θα είναι μια απόλαυση για όσους αναρωτιούνται τι απέγιναν οι αγαπημένοι χαρακτήρες, μείον τον Hyde (λόγω των νομικών προβλημάτων του Masterson). Ο Ραμπ, ο Σμιθ και ο Βαλντεράμα επιστρέφουν στους ρόλους τους σαν να έχει περάσει ο καιρός, με τον Βαλντεράμα να κλέβει κάθε σκηνή στην οποία βρίσκεται. Αν και είναι ωραίο να βλέπεις μερικούς οικείους και απροσδόκητους χαρακτήρες στη σειρά, υπάρχουν εσωτερικά αστεία ή αστεία για νεοφερμένους. Για παράδειγμα, πολλά από τα καμέο του Leo (το εικονίδιο της δεκαετίας του ’70 Tommy Chong) στο That’70 Show είχαν νόημα, αλλά λίγοι θεατές σήμερα θα κατανοούσαν τον ρόλο του στη σειρά ως κάτι περισσότερο από έναν λιθοβολημένο χίπη.

Η εκπομπή της δεκαετίας του ’90 είναι στα καλύτερά της όσον αφορά την ενασχόληση με την πρωτότυπη σειρά, ειδικά τον υψηλό κύκλο και το Red and Kitty. Αλλά όταν η σειρά επικεντρώνεται στα παιδιά του σήμερα —ή σε αυτήν την περίπτωση, στα παιδιά της δεκαετίας του ’90— ρίχνει πολύ βάρος στο μεγαλύτερο καστ. Δεδομένης της δεύτερης σεζόν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βελτιωθούν σε αυτήν την πτυχή. Οι έφηβοι χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να είναι ακόμα καλύτεροι από τους προκατόχους τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *