Βίντεο με αξιωματικούς του Μέμφις να χτυπούν τον Ντάιερ Νίκολς αποκαλύπτει εκτεταμένη φρίκη

ΜΕΜΦΙΣ – Η δημοσιοποίηση βίντεο με τον Ντάιερ Νίκολς, έναν 29χρονο μαύρο άνδρα, να ξυλοκοπείται, να κλωτσάει και να ψεκάζεται με πιπέρι από αστυνομικούς του Μέμφις πυροδότησε μια γρήγορη χιονοστιβάδα κλήσεων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου, νομοθέτες και από τα δύο κόμματα και το Black Lives Ακτιβιστές του θέματος. Και πολλοί άλλοι σε όλη τη χώρα.

Το μήνυμά τους ήταν συχνά μια συνδυασμένη έκφραση φρίκης και αηδίας. Το βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από αξιωματούχους της πόλης το βράδυ της Παρασκευής, δείχνει πώς αυτό που η αστυνομία αρχικά απεικόνισε ως μια συνηθισμένη διακοπή της κυκλοφορίας στις 7 Ιανουαρίου οδήγησε στον κ. Αιχμαλωτίστηκε μια έκρηξη βίαιης δύναμης στον Νικόλαο.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές στο Μέμφις και σε ολόκληρη τη χώρα, ο κ. Για μέρες, η οικογένεια του Νίκολς και άλλοι παρακαλούσαν για ηρεμία. Δεκάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο Μέμφις το βράδυ της Παρασκευής και απέκλεισαν μια μεγάλη γέφυρα που χύθηκε πάνω από έναν διακρατικό αυτοκινητόδρομο, και ο ίδιος αριθμός ανθρώπων επέστρεψε στους δρόμους το Σάββατο, ανανεώνοντας τα αιτήματά τους για δικαιοσύνη.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Times Square στην Ουάσιγκτον, το Σιάτλ, το Ντιτρόιτ, την Ατλάντα και το Μανχάταν. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διαπράχθηκαν μικροί βανδαλισμοί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την Παρασκευή το βράδυ έξω από την έδρα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, η οποία αποκλείστηκε από την αστυνομία.

«Το βίντεο μας περιέγραψε όλα τα φρικτά πράγματα», είπε ο Τζος Σπίγκλερ, εκτελεστικός διευθυντής της Just City, μιας οργάνωσης πολιτικών δικαιωμάτων στο Μέμφις, αξιωματούχοι επιβολής του νόμου και ο κ. Ο Νίκολς προειδοποίησε την οικογένεια για το περιεχόμενο για αρκετές ημέρες. των σκηνών.

Οι αρχές της πόλης στο Μέμφις αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το βίντεο αμέσως μετά το περιστατικό ως ένα βήμα προς τη διαφάνεια. Τέσσερα ξεχωριστά κλιπ, από κάμερες του σώματος της αστυνομίας και μια κάμερα παρακολούθησης τοποθετημένη σε στύλο κοινής ωφέλειας, κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, προσθέτοντας σχεδόν μια ώρα πλάνα.

Την Πέμπτη, πέντε αστυνομικοί του Μέμφις συνέλαβαν τον κ. Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι η Nichols κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού σε σχέση με τον θάνατό της. Σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα, οι ίδιοι αξιωματικοί – Tadarius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills Jr. και Justin Smith – απολύθηκαν από το αστυνομικό τμήμα του Μέμφις αφού μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι χρησιμοποίησαν υπερβολική βία και δεν κατάφεραν να επέμβουν. Παρέχετε βοήθεια όπως απαιτείται από την πολιτική του πρακτορείου.

READ  Εκλογές στη Ρωσία: Η σταδιακή δημοσκόπηση θα μπορούσε να δώσει στον Πούτιν άλλη θητεία

Οι δικηγόροι των αρχών προέτρεψαν την κοινότητα να απόσχει να βιαστεί να κρίνει. Κύριος. Ο Μπλέικ Μπάλιν, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μιλς, είπε σε δήλωσή του ότι τα βίντεο «εγείρουν τόσα ερωτήματα όσες και απαντήσεις».

Η Ένωση Αστυνομικών του Μέμφις, η ένωση που εκπροσωπεί τους αξιωματικούς, ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η οργάνωση καταδικάζει την «κακομεταχείριση οποιουδήποτε πολίτη ή κατάχρηση εξουσίας».

«Έχουμε πίστη στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», δήλωσε η υπολοχαγός Essica Gage-Rosario, πρόεδρος του σωματείου. «Με αυτήν την ελπίδα θα διασφαλίσουμε ότι η πλήρης έκταση των περιστάσεων θα εκτυλιχθεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο σερίφης Φλόιντ Μπόνερ Τζούνιορ της κομητείας Σέλμπι, που περιλαμβάνει το Μέμφις, είπε ότι εκκρεμεί έρευνα αφού ανησυχούσε για το τι είδε ότι οι δύο βουλευτές που εμφανίστηκαν στο βίντεο «παραδόθηκαν από την υπηρεσία». Ξεχωριστά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μέμφις είπε ότι δύο από τους υπαλλήλους της ερευνώνται για τις ενέργειές τους στο σημείο.

Κύριος. Ο Νίκολς σταμάτησε το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου στο δρόμο για το σπίτι που μοιραζόταν με τη μητέρα και τον πατριό του στη νοτιοανατολική γωνία του Μέμφις. Ο κ. ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο από τους αστυνομικούς. Ο Νίκολς ακούγεται να λέει στο βίντεο «Προσπαθώ να πάω σπίτι».

Κύριος. Ο Νίκολς τράπηκε σε φυγή με τα πόδια και όταν τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί, τον κλώτσησαν, τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον ψέκασαν με πιπέρι, κάποια στιγμή φώναξε «Μαμά! Μαμά!

Σύμφωνα με το βίντεο, οι αστυνομικοί αύξησαν τη σωματική δύναμη και έδιναν αντικρουόμενες εντολές, ο κ. Ο Νίκολς κλήθηκε επανειλημμένα να δείξει τα χέρια του και ενώ άλλοι αξιωματικοί κρατούσαν τα χέρια του πίσω από την πλάτη του, ένας άλλος τον γρονθοκόπησε. Αξιωματικοί κ. Αφού ψέκασε με πιπέρι τον Νίκολς και τον ξυλοκόπησε, έμεινε χωρίς επίβλεψη στο πάτωμα και με χειροπέδες.

Ανεξάρτητη αυτοψία που παρήγγειλε η οικογένειά του, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, είπε ο κ. Ο Νίκολς διαπιστώθηκε ότι «αιμορραγούσε άφθονη από ένα σοβαρό χτύπημα».

Όταν τα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν, οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου είπαν ότι οι ενέργειες που εμφανίζονται στο βίντεο παραβιάζουν αυτό που είναι εκπαιδευμένοι οι αξιωματικοί να κάνουν. «Αυτό που είδα σε αυτό το βίντεο δεν ήταν σωστό», είπε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τζέραλντ Γούντιαρντ, ο διοικητής του Νότιου Λος Άντζελες. «Τι περνάει από το μυαλό τους, δεν έχω ιδέα».

READ  Η Eagles QB Jalen Hurts συμφωνεί σε συμβόλαιο 255 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Τσακ Γουέξλερ, εκτελεστικός διευθυντής του Φόρουμ Έρευνας της Αστυνομικής Διοίκησης και ειδικός στις πρακτικές επιβολής του νόμου, αποκάλεσε τις ενέργειες των αστυνομικών «ο ορισμός της υπερβολικής βίας». Ο Ed Obayashi, ειδικός στην εκπαίδευση της αστυνομίας και δικηγόρος που ερευνά τη χρήση βίας, είπε ότι η σοβαρότητα αυτού που είδε στο βίντεο ήταν ανησυχητική. «Δεν έχω δει ποτέ μεμονωμένο χτύπημα επίτηδες», είπε.

Καθώς η χώρα παλεύει με επαναλαμβανόμενες υψηλού προφίλ περιπτώσεις μαύρων ανδρών και γυναικών που έχουν θανατηφόρες συναντήσεις με την αστυνομία, συμπεριλαμβανομένων των George Floyd στη Μινεάπολη και Brona Taylor στο Louisville, το βίντεο αντικατόπτριζε κάτι πολύ οικείο.

«Αυτό που είδα σε εκείνο το βίντεο χθες το βράδυ με συγκλόνισε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το έχω ξαναδεί», δήλωσε ο Τζέραλντ Γκριγκς, πρόεδρος του Georgia NAACP, σε συγκέντρωση στην Ατλάντα.

Το βίντεο, όπως και οι μεμονωμένοι αστυνομικοί στα πλάνα, θεωρήθηκε από ακτιβιστές και άλλους ως κατηγορητήριο για την αστυνομική κουλτούρα της χώρας. «Είναι ο κανόνας σε αυτό το σημείο», είπε ο Κόρι Τζον, δάσκαλος στο Μπρούκλιν. «Οι μαύροι άνδρες καταστρέφονται από την αστυνομία, ακόμη και από μαύρους αστυνομικούς».

Ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονταν το Σάββατο, ο κ. Αξιωματούχοι της αστυνομίας του Μέμφις ανακοίνωσαν ότι διέλυσαν τη Μονάδα Scorpion, μια ειδική ομάδα εργασίας που περιπολεί περιοχές υψηλού εγκλήματος στις οποίες συμμετείχαν και οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για τον θάνατο του Νίκολς.

Κύριος. Ενώ παρακαλούσε τους πολιτικούς και τους εκλεγμένους αξιωματούχους να αλλάξουν πολιτικές και να δημιουργήσουν νομοθεσία μετά το θάνατο του Νίκολς, ο κ. Αυτό ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της οικογένειας του Νίκολς και των ακτιβιστών της πόλης.

Η ολοκλήρωση της μονάδας Scorpion ένιωθε σε κάποιους σαν να είχαν ήδη δει κάποια πρόοδο.

«Αισθανόμαστε πολύ βαθύ πόνο και το να έχουμε λίγη αλλαγή είναι χρήσιμο και καθησυχαστικό», είπε ο αιδεσιμότατος Μίκα, ο οποίος είναι επικεφαλής οργανωτής για έναν θρησκευτικό συνασπισμό ακτιβιστών στο Μέμφις. είπε η Ayanna Watkins. «Αλλά δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά από το να κλείσουμε απλώς μια μονάδα».

READ  Η Tesla μειώνει τις τιμές καθώς οι πωλήσεις υποχωρούν στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές

Στο Σακραμέντο, ο κ. Ο Νίκολς μεγάλωσε πριν μετακομίσει στο Μέμφις, όπου τα μέλη της οικογένειας σχεδίασαν μια αγρυπνία με τα κεριά τη Δευτέρα, και τοπικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν ειρηνικά. Ο δήμαρχος Ντάρελ Στάινμπεργκ είπε ότι το βίντεο τον γέμισε «θυμό, θλίψη και αηδία», ενώ η αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Κάθι Λέστερ, χαρακτήρισε τις ενέργειες των αξιωματικών του Μέμφις «απάνθρωπες και ασυγχώρητες». Ο σερίφης της κομητείας του Σακραμέντο, Τζιμ Κούπερ, δήλωσε: «Οι βάναυσες ενέργειες που επιδεικνύονται από ορισμένους από αυτούς τους αξιωματικούς δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες αυτού του γραφείου ή των αρχών επιβολής του νόμου συνολικά».

Στο Μέμφις, μέρες πριν από την κυκλοφορία του βίντεο, αξιωματούχοι της πόλης, πολιτικοί ηγέτες και ο κ. Η οικογένεια του Νίκολς παρακάλεσε την κοινότητα να μην αφήσει τις διαδηλώσεις να γίνουν καταστροφικές. Κύριος. Οι σχετικά γρήγορες ποινικές κατηγορίες, τις οποίες επαίνεσε η οικογένεια του Νίκολς, μπορεί να συνέβαλαν στην αποτροπή συγκρούσεων.

Ακόμα κι έτσι, ο θυμός και ο πόνος παρέμεναν.

Πολλοί είπαν ότι έμειναν έκπληκτοι βλέποντας το βίντεο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς δεν σκέφτηκε: «Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να χτυπάμε αυτόν τον άνθρωπο», είπε ο Νίνο Μπράουν, οργανωτής του Κόμματος για τον Σοσιαλισμό και την Απελευθέρωση στο Σικάγο. είπε ο Νίκολας σε μια αγρυπνία.

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της κας Τζον, δασκάλας στο Μπρούκλιν, αποφάσισαν να μην το παρακολουθήσουν, λέγοντας ότι το βάρος του να δεις τέτοιου είδους τραύμα υπερτερούσε κάθε όφελος από την παρακολούθηση του.

«Δεν θέλω να το δω – δεν μπορώ», είπε. «Είναι τόσο αποκαρδιωτικό. Το έχουμε δει τόσες φορές στο παρελθόν αυτό το βίντεο.

Η αναφορά συνέβαλε Ο Ιησούς Χιμένεθ Και Jessica Jaclois Από το Μέμφις? Ρόμπερτ Κιαρίτο Από το Σικάγο? Shawn Hubler Από το Σακραμέντο? Σον Κινάν Από την Ατλάντα? Ντάγκλας Μορένο Από το Λος Άντζελες? Και Blue Bohra, Hurubi Mego Και Ο Γουέσλι Πάρνελ Από τη Νέα Υόρκη. Μάικ Άιβς Συνέβαλε επίσης στην αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *