ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πλάνα από ψεύτικες κούπες Τραμπ αντί για την πραγματική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (AP) — Ο Ντόναλντ Τραμπ κοίταξε απευθείας την κάμερα με ένα μαύρο μπλουζάκι. Δίνοντας πλαϊνό μάτι με κοστούμι και ριγέ γραβάτα. Παλλόμενος με πορτοκαλί ολόσωμη φόρμα.

Αν και ο Τραμπ στην πραγματικότητα δεν πήρε ένα κατά την κράτηση και την ακρόαση του, παρόμοιες εικόνες που υποτίθεται ότι δείχνουν μια κούπα του πρώην προέδρου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο την Τρίτη. στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι κατασκευασμένες εικόνες δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τουλάχιστον ορισμένες γεννήτριες τεχνητής νοημοσύνης κειμένου σε εικόναΟρισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεγελάστηκαν από το οπτικό εικονίδιο του Τραμπ που κατηγορήθηκε για 34 κακουργήματα. Παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει παραδεχτεί όλους τους ισχυρισμούς ότι συγκέντρωσε τα χρήματα από τη δική του ψεύτικη κούπα, είπε σε ένα email προς τους υποστηρικτές του την Τρίτη ότι η εκστρατεία του επικολλήθηκε σε ένα μπλουζάκι.

Δείτε τα γεγονότα εδώ.

Ισχυρισμός: Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φωτογραφίες του πρώην προέδρου που απαθανατίστηκαν την Τρίτη.

Γεγονότα: Αυτές οι εικόνες δημιουργούνται ή τροποποιούνται για να μοιάζουν με φωτογραφίες κράτησης.

Αφού τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, ο Τραμπ λήφθηκε δακτυλικά αποτυπώματα ως μέρος της διαδικασίας κράτησης, αλλά η κούπα του δεν λήφθηκε, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους επιβολής του νόμου. Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να συζητήσουν δημόσια λεπτομέρειες της διαδικασίας και μίλησαν στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ωστόσο, περισσότερες από 10 ψεύτικες εικόνες που υποτίθεται ότι δείχνουν μια αστυνομική φωτογραφία του Τραμπ κυκλοφόρησαν στο Twitter, το Facebook, το Instagram και το TikTok την Τρίτη, μερικές πιο ρεαλιστικές από άλλες.

READ  Πυρκαγιά μεταναστών στο Μεξικό: 39 νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο κράτησης κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

«Από 1-10 Πόσο χαρούμενος είσαι για τη σύλληψη του Τραμπ;» έγραψε ένας χρήστης του Twitter που μοιράστηκε μια ψεύτικη φωτογραφία κράτησης σε μια ανάρτηση που έχει κάνει περισσότερα από 13.000 like.

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τον πρώην πρόεδρο με ρούχα που κυμαίνονται από κοστούμι και γραβάτα μέχρι μπλουζάκι, με αριθμούς τοίχους ή γκρι και άσπρο φόντο.

Η εκστρατεία του Τραμπ κατασκεύασε επίσης το δικό της στιγμιότυπο, στέλνοντας στους υποστηρικτές της μια εικόνα με ένα μπλουζάκι με τις λέξεις «Δεν ένοχος». Δημιουργήθηκε με την επεξεργασία μιας πλάκας με δείκτες ανύψωσης και εικονικές λεπτομέρειες κράτησης Υπάρχον στιγμιότυπο κεφαλιού του πρώην Προέδρου.

Ορισμένοι χρήστες που μοιράζονται άλλες παραλλαγές παραδέχθηκαν ότι δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης – τα οποία ήταν πίσω από την πλημμύρα ψεύτικων εικόνων τον περασμένο μήνα. Φέρεται ότι δείχνει τον Τραμπ να συλλαμβάνεται βίαια από αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Πολλές από τις ψεύτικες φωτογραφίες είχαν σημάδια τεχνητού έργου τέχνης, όπως ανόητο αριθμημένο κείμενο στο φόντο αντί για το υψομετρικό διάγραμμα που εμφανίζεται συχνά στις φωτογραφίες κρατήσεων.

Ενώ ορισμένες αναρτήσεις μοιράζονται ως προφανή αστεία, οι εικόνες τεχνητής νοημοσύνης «δίνονται σε υποβάθμιση του πλαισίου», δήλωσε ο Sam Gregory, εκτελεστικός διευθυντής της Witness, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εργάζεται για τη χρήση της τεχνολογίας βίντεο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δηλαδή, εάν χάσουν το αρχικό τους πλαίσιο, όπως η παρωδία ή η σάτιρα, οι εικόνες μπορούν να διαδοθούν ως παραπληροφόρηση ή παραπληροφόρηση.

«Όπως και άλλα μέσα που χειραγωγούνται, η ταχύτητα της κοινής χρήσης ξεπερνά την ταχύτητα του ελέγχου γεγονότων», είπε ο Γκρέγκορι και «οι άνθρωποι μοιράζονται αυτό που θέλουν να πιστεύουν».

READ  Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ: Το βίντεο επιβατών φαίνεται να δείχνει τις τελευταίες στιγμές του καταδικασμένου αεροπλάνου

___

Οι συγγραφείς του Associated Press Michael Balsamo και Colin Long στην Ουάσιγκτον συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

___

Αποτελεί μέρος της προσπάθειας του AP να αντιμετωπίσει την ευρέως διαδεδομένη παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με εξωτερικούς φορείς και οργανισμούς για να προσθέσει πραγματικό πλαίσιο σε ψευδές περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο δεδομένων στο AP.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *