Εβδομαδιαία κέρδη καθώς η Wall Street ράλι, μειώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων

  • Οι δείκτες ορίζονται για εβδομαδιαία κέρδη
  • Ο S&P 500 σπάει τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών
  • Ανοδικοί δείκτες: Dow 0,85%, S&P 1,29%, Nasdaq 1,66%

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 3 Μαρτίου (Reuters) – Οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ μειώθηκαν και τα οικονομικά στοιχεία βοήθησαν τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα ​​από το ενδεχόμενο η Federal Reserve να διατηρήσει την αυστηρότερη πολιτική της. στη θέση του για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ήταν θετικοί, με επικεφαλής τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq, στον οποίο δόθηκε σταθερή ώθηση από τις κορυφαίες στην αγορά, ευαίσθητες στα επιτόκια megacaps. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν μετά από σχόλια αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας που μείωσαν τους φόβους για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Για την εβδομάδα, οι δείκτες φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο για κορυφαία κέρδη, με τον S&P να σημειώνει απώλειες για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες και τον Dow να απολαμβάνει την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο από τα τέλη Ιανουαρίου.

Αυτή την εβδομάδα ο S&P 500 διέρρευσε τους κινητούς μέσους όρους 50 και 200 ​​ημερών, δύο τεχνικά επίπεδα που παρακολουθούνται προσεκτικά.

“Έχετε μια αγορά υπερπώλησης που έχει διαπραγματευτεί σε βασικά επίπεδα υποστήριξης και είναι πάνω από το επίπεδο αντίστασης του κινητού μέσου όρου των 50 ημερών”, δήλωσε ο Robert Pavlik, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dakota Wealth στο Fairfield του Κονέκτικατ. Και πολλοί το αμφισβητούν, αλλά δεν θέλουν να μείνουν πίσω».

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν σταθερή ζήτηση για υπηρεσίες, με τους δείκτες των διευθυντικών στελεχών αγορών (PMIs) από το Institute for Supply Management και την S&P Global να δείχνουν ότι η δραστηριότητα στον κλάδο συνέχισε να επεκτείνεται ακόμη και όταν οι τιμές των εισροών μειώθηκαν.

READ  Ο Κρις Χίπκινς θα αντικαταστήσει την Τζασίντα Άρντερν ως πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κατεβαίνουμε από έναν γκρεμό», πρόσθεσε ο Pavlik. «Η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και τα δεδομένα του πρωινού δείχνουν μια ήπια προσγείωση».

Στις 1:56 μ.μ. ET, ο Dow Jones Industrial Average (.DJI) σημείωσε άνοδο 279,29 μονάδων, ή 0,85%, στις 33.282,86, ενώ ο S&P 500 (.SPX) σημείωσε άνοδο 51,18 μονάδων ή 1,29%, 253% και 4,0 στον Comp. Το Composite σημείωσε άνοδο 51,53 μονάδων ή 0,53%, στις 33.282,86. ) πρόσθεσε 189,80 μονάδες ή 1,66% στις 11.652,78.

Μεταξύ των 11 σημαντικών τομέων του S&P 500, όλοι εκτός από τους Consumer Staples (.SPLRCS) ήταν σε θετικό έδαφος, με τις Communications Services (.SPLRCL) και Consumer Discretionary (.SPLRCD) να απολαμβάνουν τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη.

Η σεζόν κερδών τέταρτου τριμήνου ολοκληρώνεται, με όλες εκτός από επτά εταιρείες του S&P 500 να έχουν αναφέρει. Τα αποτελέσματα για το τρίμηνο ξεπέρασαν τις συναινετικές εκτιμήσεις κατά 68%, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Συνολικά, ωστόσο, οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα κέρδη του S&P 500 θα έχουν μειωθεί κατά 3,2% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αναμένουν αρνητικούς ετήσιους αριθμούς τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2023. Επιβράδυνση των εσόδων κατά τρία τρίμηνα τους τελευταίους μήνες του 2022, ένα Refinitiv.

Η Apple Inc (AAPL.O) σημείωσε άνοδο 2,9% μετά την ανακοίνωση της Morgan Stanley ότι θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερο από 20% σε συνδρομές υλικού φέτος.

Η Broadcom Inc (AVGO.O) σημείωσε άνοδο 5,5% αφού ο κατασκευαστής chip προέβλεψε κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι αυξημένες επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη τροφοδότησαν τη ζήτηση για μάρκες.

READ  Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι έτοιμο να καταργήσει τις παραιτήσεις φοιτητικών δανείων

Μεταξύ των χαμένων, η Costco Wholesale Corp (COST.O) σημείωσε πτώση 2,8% καθώς τα κέρδη της έλειψαν, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός περιόρισε τη ζήτηση των καταναλωτών.

Η Chipmaker Marvell Technology Inc (MRVL.O) σημείωσε πτώση 6,3% λόγω τριμηνιαίας απώλειας κερδών και μιας απογοητευτικής πρόβλεψης εσόδων.

Τα εκκρεμή ζητήματα υπερτερούν αριθμητικά των μειούμενων εκδόσεων στο NYSE με αναλογία 4,63 προς 1. Στο Nasdaq, μια αναλογία 2,33 προς 1 ευνόησε τους προοδευτές.

Ο S&P 500 σημειώνει 21 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και δύο νέα χαμηλά. Ο Nasdaq Composite σημείωσε 73 νέα υψηλά και 49 νέα χαμηλά.

Αναφορά από τον Stephen Culp. Πρόσθετες αναφορές από τον Shruti Shankar στη Μπανγκαλόρ. Επιμέλεια Cynthia Osterman

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *