Εκρήξεις συγκλονίζουν το Κίεβο μετά το ρωσικό χτύπημα: ζωντανές ενημερώσεις

χρέος…Sergey Shubinsky/Agence France-Presse – Getty Images

Τουλάχιστον 23 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από ρωσική επίθεση με ρουκέτα σε πολυκατοικία στην πόλη Ουμάν της κεντρικής Ουκρανίας την Παρασκευή, ένα από τα πιο θανατηφόρα μεμονωμένα περιστατικά για αμάχους στην Ουκρανία φέτος.

Η εσκεμμένη ή απερίσκεπτη επίθεση εναντίον αμάχων θεωρείται έγκλημα πολέμου. Συνολικά, τουλάχιστον 8.574 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 14.441 τραυματίστηκαν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Πρόσφατα στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι τα αληθινά στοιχεία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα περισσότερο Η Μόσχα, από την πλευρά της, αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά άλλα θανατηφόρα επεισόδια για τους αμάχους από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της.

2022:

Πόλη Χάρκοβο

Λίγα μέρη στην Ουκρανία επλήγησαν περισσότερο από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την πρωτεύουσα, τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής της Ρωσίας. Στα μέσα Μαρτίου 2022, ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους σε διαμερίσματα και δημόσια κτίρια σκότωσαν τουλάχιστον 500 πολίτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, αυτός ο μήνας ήταν ο πιο θανατηφόρος στον πόλεμο για τους αμάχους.

Θέατρο Μαριούπολη

χρέος…Maxar Technologies, μέσω Shutterstock

Μια ρωσική αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε ένα θέατρο στη Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας στις 16 Μαρτίου. Η λέξη «παιδιά» ήταν γραμμένη με μεγάλα λευκά γράμματα έξω για να δείξει ότι οι πολίτες έβρισκαν καταφύγιο στο κτίριο. Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν «και πολλοί άλλοι». Οι επιζώντες είπαν σε δημοσιογράφο των New York Times ότι σκοτώθηκαν μεταξύ 60 και 200 ​​άνθρωποι. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης, η οποία έπεσε στις ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο. Ο ανώτατος αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ είπε ότι η Μαριούπολη ήταν «το πιο θανατηφόρο μέρος στην Ουκρανία» τους πρώτους τρεις μήνες του πολέμου.

READ  Εκλογές στη Ρωσία: Η σταδιακή δημοσκόπηση θα μπορούσε να δώσει στον Πούτιν άλλη θητεία

Σιδηροδρομικός Σταθμός Kramatorsk

Στις 8 Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Kramatorsk της ανατολικής Ουκρανίας στην επαρχία Ντόνετσκ, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 πολίτες. Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, πολεμούσαν και έφευγαν από την επαρχία. Η επίθεση προανήγγειλε την έναρξη της εκστρατείας της Ρωσίας για την κατάληψη ολόκληρης της περιοχής Donbass.

Εμπορικό κέντρο Kremenchuk

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση στις 27 Ιουνίου σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 59 σε εμπορικό κέντρο στο Kremenchuk, μια βιομηχανική πόλη στην κεντρική περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Διαμέρισμα Chasiv Yar

χρέος…Mauricio Lima για τους New York Times

Μια ρωσική επίθεση στις 9 Ιουλίου σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο Chasiv Yar, μια μικρή πόλη στην επαρχία Ντόνετσκ, σκότωσε τουλάχιστον 43 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών στην επίθεση.

Εμπορικό Κέντρο Vinnytsia

Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν επιχειρηματικό κέντρο, στούντιο χορού και αίθουσα γάμου στη Βίνιτσα, εκατοντάδες μίλια μακριά στην κεντρική Ουκρανία, στις 14 Ιουλίου. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα 4χρονο κορίτσι. Σύνδρομο Down.

Συνοδεία Zaporizhia

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 88 τραυματίστηκαν όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν οχήματα που μετέφεραν άτομα που διέφυγαν από τις μάχες στην περιοχή Zaporizhzhia της νότιας Ουκρανίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

2023:

Πολυκατοικία Dnipro

Ένας πύραυλος αντιπλοίου βαρέως τύπου εξερράγη στις 15 Ιανουαρίου σε ένα πυκνό ουκρανικό αστικό τοπίο με σπίτια και καταστήματα, καταστρέφοντας μια πολυκατοικία εννέα ορόφων. Σε αυτή τη διαμαρτυρία έχασαν τη ζωή τους 46 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 6 παιδιών.

READ  Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν καθώς το Ισραήλ πέρασε περιορισμούς σε ορισμένες από τις εξουσίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου

σλαυικός

Στις 14 Απριλίου, μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη Σλόβιανσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Τουλάχιστον 13 άτομαΣυμπεριλαμβανομένου ενός αγοριού 2 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *