Η αστυνομία της Κένυας άρχισε να εκταφεύει λείψανα από ύποπτα χριστιανικά νεκροταφεία λατρείας

(CNN) Η αστυνομία της Κένυας έχει εκταφή τα πτώματα 21 ανθρώπων που πιστεύεται ότι είναι οπαδοί μιας χριστιανικής λατρείας που πίστευε ότι αν πέθαιναν από την πείνα θα πήγαιναν στον παράδεισο.

Η αστυνομία κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι ξεκίνησε την εκταφή των σορών την Παρασκευή και ανέσυρε επτά πτώματα εκείνη την ημέρα. Βρήκαν άλλα 14 πτώματα το Σάββατο, είπε ο ντετέκτιβ Τσαρλς Καμάου στο Reuters την Κυριακή.

«Αυτή η σκληρή πληγή στη συνείδησή μας θα οδηγήσει στον ή στους δράστες αυτής της θηριωδίας εναντίον τόσων πολλών αθώων ψυχών, όχι μόνο να τιμωρηθούν αυστηρά, αλλά και αυστηροί περιορισμοί (συμπεριλαμβανομένου του αυτοπεριορισμού) σε κάθε εκκλησία, τζαμί, ναό ή συναγωγή στο μέλλον. ” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Githure Kindiki.

Πρόσθεσε ότι ολόκληρο το δάσος των 800 στρεμμάτων όπου βρέθηκαν οι ταφές έχει σφραγιστεί και έχει κηρυχθεί τόπος εγκλήματος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία διέσωσε 15 μέλη της Διεθνούς Εκκλησίας των Καλών Ειδήσεων που προσκυνούσαν εκεί. Τέσσερις από αυτούς πέθαναν πριν φτάσουν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο αρχηγός της εκκλησίας, Paul Mackenzie, συνελήφθη μετά από πληροφορία ότι υπήρχαν ρηχοί τάφοι που ανήκαν σε τουλάχιστον 31 από τους οπαδούς του Mackenzie.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι ο ΜακΚένζι αρνιόταν να φάει ή να πιει ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

READ  Η μήνυση συκοφαντικής δυσφήμισης της Dominion κατά της Fox έχει εκλεγεί σε διαιτησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *