Η Βουλή ψήφισε να παραπέμψει το ψήφισμα για την αποβολή του Χόρχε Σάντος στην επιτροπή δεοντολογίας

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Βουλής ψήφισε την Τετάρτη για να παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας ένα ψήφισμα για την αποπομπή του βουλευτή Χόρχε Σάντος (RNY).

Ψήφισμα για την αποβολή του νέου νομοθέτη εισήχθη την Τρίτη από τον βουλευτή Robert Garcia (D-Calif.). Επειδή ο Γκαρσία το κατέθεσε ως πρόταση προνομίου, σύμφωνα με τους κανόνες της Βουλής, οι Ρεπουμπλικάνοι αναγκάστηκαν να το ψηφίσουν, να το καταθέσουν ή να το στείλουν σε επιτροπή εντός δύο ημερών. Επέλεξαν να το παραπέμψουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία επικρίθηκε από Δημοκρατικούς που ήθελαν τον Σάντος να απομακρυνθεί γρήγορα από τις θέσεις τους.

Η τελική ψηφοφορία επί της πρότασης παραπομπής του ψηφίσματος στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν 221-204. Επτά νομοθέτες ψήφισαν όχι. Η εκπρόσωπος Susan Wild (Pa.), η κορυφαία Δημοκρατική στην επιτροπή δεοντολογίας, και τέσσερις άλλοι Δημοκρατικοί στην επιτροπή ψήφισαν «απών» για το νομοσχέδιο, υπό την προεδρία του Michael Guest (R-Miss.). Όλα τα μέλη του GOP της επιτροπής και της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της αποστολής του ψηφίσματος στην επιτροπή τους.

Ο Σάντος ψήφισε επίσης υπέρ του ψηφίσματος.

Το θέμα βρίσκεται τώρα στα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία ερευνά τον Σάντος από τον Μάρτιο και εξετάζει καταγγελίες σχετικά με τον νέο βουλευτή, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων επιχειρηματικών πρακτικών του, των δαπανών χρηματοδότησης της εκστρατείας και των ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να εκδιώξουν τον Σάντος από το Κογκρέσο έγιναν ημέρες αφότου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον κατηγόρησαν για 13 οικονομικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης των δωρητών του, της χρήσης των χρημάτων τους για προσωπικό του όφελος και της ψευδούς διεκδίκησης επιδομάτων ανεργίας.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Σάντος αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος, τρεις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μία κατηγορία για κλοπή δημοσίων κεφαλαίων και δύο κατηγορίες για ψέματα στη Βουλή για οικονομικές μορφές. Ομολογήθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες στις 10 Μαΐου, αρνήθηκε ποινικό αδίκημα και χαρακτήρισε τις νομικές έρευνες «κυνήγι μαγισσών».

READ  Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι οι εργαζόμενοι της Uber και της Lyft είναι εργολάβοι

Το πρωί της Τετάρτης, ο Γκαρσία περιέγραψε τις προσπάθειες του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι (Καλιφόρνια) να «παρασύρει» την κίνησή του στην επιτροπή δεοντολογίας, η οποία ήδη ερευνά τον Σάντος. Σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ο Γκαρσία απαρίθμησε πολλά ψέματα του Σάντος και προέτρεψε το Κογκρέσο να εκδιώξει γρήγορα τον νέο βουλευτή, τον οποίο περιέγραψε ως «ντροπή για τη Βουλή και τη χώρα».

«Κάθε Ρεπουμπλικανός πρέπει να σηκωθεί και να ενωθεί μαζί μας για να υπερασπιστούμε αυτό το σώμα και να εκδιώξουμε τον Χόρχε Σάντος», είπε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς έφευγε από το Καπιτώλιο μετά την ψηφοφορία, ο Σάντος ευχαρίστησε την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων για την ώθηση της ψηφοφορίας για αποστολή της πρότασης στην επιτροπή δεοντολογίας.

«Σε αυτή τη χώρα, όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί ένοχος», είπε ο Σάντος. «Δεν μπορείς να είσαι δικαστής, ένορκος και δήμιος. Έχω δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου – συνταγματικό δικαίωμα – και θα το κάνω.

Εάν η επιτροπή δεοντολογίας βρει αιτία να τον απολύσει, “αυτή είναι η διαδικασία”, είπε ο Σάντος.

Ο βουλευτής Χόρχε Σάντος δήλωσε αθώος για 13 οικονομικά εγκλήματα

Τον Μάρτιο η επιτροπή δεοντολογίας Ψηφίστηκε Δημιουργήστε μια δικομματική υποεπιτροπή για τη διερεύνηση των ισχυρισμών σχετικά με τον Σάντος.

Στην έκθεσή της τον Μάρτιο, η επιτροπή δεοντολογίας το είπε Δουλειά Ο Santos, 34 ετών, “μπορεί να έχει εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα σε σχέση με την εκστρατεία του για το Κογκρέσο το 2022. Δεν αποκάλυψε σωστά τις απαιτούμενες πληροφορίες στις αρχειοθετήσεις του Κογκρέσου, παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί σύγκρουσης συμφερόντων σχετικά με τον ρόλο του σε μια εταιρεία καταπιστευματικών υπηρεσιών και/ή παρενόχλησε σεξουαλικά που αναζητά εργασία στο γραφείο του στο Κογκρέσο.» Αρραβωνιασμένος.

READ  Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει το νόμο για τα δικαιώματα ψήφου στην υπόθεση αναδιάρθρωσης της Αλαμπάμα: NPR

Την Τρίτη, ο Μακάρθι απέρριψε τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να απομακρύνουν τον Σάντος από την αίθουσα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι το θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί από δικομματική επιτροπή δεοντολογίας.

«Νομίζω ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πολύ σοβαροί», αλλά «πρέπει να περάσεις από τη διαδικασία», είπε ο ΜακΚάρθι την Τρίτη στην Ουάσιγκτον. «Δεν θέλω να περιμένω να δράσουν τα δικαστήρια» και η επιτροπή δεοντολογίας μπορεί να ενεργήσει «γρηγορότερα» από τα δικαστήρια, είπε.

Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση του Σάντος την Τετάρτη, δήλωσαν πριν από την ψηφοφορία ότι υποστήριξαν την αποστολή της υπόθεσης σε επιτροπή.

Ο βουλευτής Michael Lawler (RN.Y.) δήλωσε σε δήλωση αυτόν τον μήνα ότι ο Σάντος “έχασε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του κόμματός του” και “θα πρέπει να παραιτηθεί”, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι παίζουν πολιτική πιέζοντας αντ’ αυτού για ψηφοφορία αποβολής. Επιτρέποντας στον Σάντος να χειρίζεται την επιτροπή δεοντολογίας. Είπε ότι είναι σίγουρος για την ικανότητα της επιτροπής να «λάβει μια γρήγορη απόφαση για αυτό που θα ικανοποιούσε ολόκληρο το σώμα του Κογκρέσου».

«Ποτέ άλλοτε δεν έχει αφαιρεθεί μέλος του Κογκρέσου, οποιουδήποτε κόμματος, χωρίς ποινική καταδίκη ή παραπομπή — γι’ αυτό υποστηρίζω την προσπάθεια να παραπεμφθεί το θέμα της αποβολής του Τζορτζ Σάντος στην Επιτροπή Δεοντολογίας», είπε σε δήλωσή του. «Αν οι Δημοκρατικοί ήταν σοβαροί να τον εκδιώξουν, θα συνεργάζονταν μαζί μας για να λάβουμε έκθεση και σύσταση από την επιτροπή δεοντολογίας, αντί να προσφέρουν ένα πολιτικό ψήφισμα που δεν έχει καμία πιθανότητα να περάσει από τη Βουλή».

και αντιπροσωπευτικό. Ο Brandon Williams (RN.Y.) δήλωσε σε δήλωση την Τετάρτη ότι ενθαρρύνει ενεργά την ηγεσία του GOP και το GOP της κομητείας Nassau “να βρουν και να αντιστρέψουν αμέσως τη μετάβαση του George”.

«Οι μέρες του Τζορτζ είναι μετρημένες στη Βουλή», είπε ο Γουίλιαμ.

READ  Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Πυρομαχικά διασποράς που παρέχονται από τις ΗΠΑ «Χρησιμοποιούνται πολύ αποτελεσματικά». Ο Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περίπου 70 πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Άλλος ένας Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης. Ο Nick Lalotta ήταν απογοητευμένος που οι συνάδελφοί του στο House δεν ήταν έτοιμοι να εκδιώξουν αμέσως τον Santos.

«Ενώ θα ήθελα να υπήρχαν αρκετές ψήφοι για να διώξουν αυτόν τον καλλιτέχνη κατά της κοινωνικής απάτης, ο βουλευτής D’Esposito παρουσίασε την επόμενη καλύτερη επιλογή: Αναμένουμε μια απόφαση εντός 60 ημερών να στείλουμε αυτό το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας και να αφήσουμε τους τρομερούς ψεύτες να φύγουν. παραίτηση ή αποβολή πριν από τις διακοπές του Αυγούστου», είπε ο ΛαΛότα μετά την ψηφοφορία.

Οι ψηφοφόροι στην Τρίτη Περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης συνέχισαν να ζητούν από τον βουλευτή Jorge Santos (R) να παραιτηθεί στις 10 Μαΐου καθώς αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες. (Βίντεο: Joyce Co/The Washington Post)

Ενώ ο McCarthy και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής έχουν υποστηρίξει ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορούσε να προχωρήσει γρήγορα στην έρευνα του Santos, το πρόσφατο προηγούμενο δείχνει ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει.

Σε πρόσφατες υποθέσεις που αφορούν μέλη της Βουλής που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την επιτροπή δεοντολογίας να αναστείλει την έρευνά της.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν τις έρευνες της Επιτροπής Δεοντολογίας του πρώην βουλευτή Jeff Fortenberry (R-Neb.), ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι αφού διαπιστώθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI. Ο Chris Collins (RN.Y.), καταδικάστηκε το 2020 σε φυλάκιση 26 μηνών για συμμετοχή σε σχέδιο εμπορίας εμπιστευτικών πληροφοριών και ψέματα στο FBI. και η Corrine Brown (D-Fla.), η οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση το 2017 για απάτη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η Δικαιοσύνη ρώτησε Επιτροπή Δεοντολογίας να κάνω”Αφήστε στην άκρη για εξέταση” Θέματα που αφορούν τους τότε νομοθέτες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Καπιτώλιο λίγα λεπτά πριν από την ψηφοφορία, ο Γκαρσία είπε ότι οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να πιέζουν για την αποβολή του Σάντος από τη Βουλή. [Republicans are] Θα δοκιμάσω αυτό το κόλπο.

Είπε ότι δεν πρέπει να είναι στο Κογκρέσο.

Οι Azi Paybarah, Camila DeChalus και Marianna Sotomayor συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *