Η Γερουσία της Μινεσότα διορθώνει νομοσχέδια για την απαγόρευση μεταμοσχεύσεων, τις αμβλώσεις και το άσυλο για τρανς

Η Μινεσότα είναι έτοιμη να γίνει προορισμός της Μεσοδυτικής Αμερικής για άτομα που αναζητούν άμβλωση και υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο, καθώς λίγες άλλες πολιτείες σε όλη τη χώρα περιορίζουν αυτές τις πρακτικές.

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία της πολιτείας ενέκριναν μια τριάδα προοδευτικών προτεραιοτήτων την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από νομικές συνέπειες και των εντολών απέλασης για τα τρανς άτομα και τις οικογένειές τους που ταξιδεύουν στη Μινεσότα για να λάβουν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο. Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις θα θεσπίσει παρόμοιες προστασίες, θα καθιστά ιδιωτικά τα δεδομένα των ασθενών σχετικά με τις αμβλώσεις και θα περιορίζει τις κλήσεις από άλλες πολιτείες που έχουν απαγορεύσει τη διαδικασία.

Οι γερουσιαστές ενέκριναν επίσης την απαγόρευση της απαξιωμένης πρακτικής της θεραπείας μετατροπής, η οποία επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου. Ο γερουσιαστής του DFL-Minneapolis είπε ότι και τα τρία νομοσχέδια θα βοηθήσουν στην προστασία των ελευθεριών των κατοίκων της Μινεσότα. είπε ο Scott Dibble.

“Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμά μας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση”, είπε ο Ντίμπλ. «Και στη Μινεσότα, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι από νόμους άλλων πολιτειών που επηρεάζουν και επηρεάζουν αρνητικά όλα αυτά τα βασικά αμερικανικά δικαιώματα».

Η Βουλή έχει ήδη εγκρίνει τρεις προτάσεις που ψηφίστηκαν από τη Γερουσία την Παρασκευή. Ένας χορηγός του νομοσχεδίου της Γερουσίας είπε ότι το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις θα τροποποιηθεί και θα σταλεί στη Βουλή για τελική έγκριση, αλλά όλες οι ενέργειες αναμένεται να γίνουν σύντομα στο γραφείο του κυβερνήτη της DFL, Τιμ Γουόλς. Το γραφείο του κυβερνήτη είπε ότι θα υπογράψει και τα τρία.

READ  Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προηγείται των Νάγκετς 4 εναντίον 4 στους Λέικερς που πρέπει να κερδίσουν. Ζωντανές ενημερώσεις, βαθμολογίες, πώς να παρακολουθήσετε, τηλεόραση

Η απαγόρευση της θεραπείας υποκατάστασης ισχύει για ανηλίκους και ευάλωτους ενήλικες. Ο Ντίμπλ πίεζε για απαγόρευση εδώ και χρόνια. Αποκάλεσε την πρακτική «σκληρή και βάρβαρη» και είπε ότι ισοδυναμούσε με βασανιστήρια.

Η ελεγχόμενη από το DFL Γερουσία ψήφισε 36-27 για να εμποδίσει την πρακτική. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ζακ Ντάκγουορθ και ο Τζέρεμι Μίλερ ενώθηκαν με 34 Δημοκρατικούς υποστήριξαν την απαγόρευση.

Αρκετά μέλη του GOP μίλησαν στο βήμα της Γερουσίας κατά της απαγόρευσης των μεταμοσχεύσεων για παιδιά και ευάλωτους ενήλικες.

«Δεν θέλω να κλείσω την πόρτα σε ποιοτική βοήθεια και συζητήσεις και διάλογο», είπε ο Σεν. Ο Jim Abeler, R-Anoka, είπε ότι φοβάται ότι ο λογαριασμός θα καθυστέρησε τις συζητήσεις μεταξύ ανηλίκων και έμπιστων ενηλίκων.

Κανένας Ρεπουμπλικανός δεν προσχώρησε για να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις, το οποίο πέρασε με ψηφοφορία κομματικής γραμμής.

«Στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πολιτείες τους επειδή δεν είναι ασφαλείς εκεί, λέμε «Καλώς ήρθατε, είστε ασφαλείς εδώ στη Μινεσότα»», δήλωσε ο Σεν. Η Kelly Morrison, DFL-Deephaven, μαιευτήρας-γυναικολόγος που χρηματοδότησε το ταμείο, είπε. Μέγεθος.

GOP Sen των Park Rapids. Ο Paul Woodke είπε ότι το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις είναι «αντισυνταγματικό» και ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να επεκτείνουν τους νόμους της Μινεσότα πέρα ​​από τα σύνορά της.

«Αυτός ο νόμος ωθεί τη Μινεσότα σε εκτεταμένες διαφορές για συνταγματικά ζητήματα με άλλες πολιτείες», είπε ο Ούτκε.

Ανώτατο Δικαστήριο Roe v. Από την ανατροπή του Γουέιντ, σε ορισμένες πολιτείες – συμπεριλαμβανομένου του Ουισκόνσιν και της Νότιας Ντακότα – έχουν απαγορευτεί οι αμβλώσεις, ενώ άλλες συνεχίζουν να προσθέτουν περιορισμούς.

READ  Το «The Way of Water» ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Ταμείο - Προθεσμία

Η ψηφοφορία κομματικής γραμμής της Γερουσίας της Μινεσότα για την υγειονομική περίθαλψη των τρανς ήρθε δύο ημέρες αφότου ο κυβερνήτης του GOP της Βόρειας Ντακότα, Doug Burgum, υπέγραψε ένα μέτρο που θα έκανε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης εκεί να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο σε ανηλίκους. Η Αϊόβα, η Νότια Ντακότα και άλλες πολιτείες έχουν επίσης λάβει πρόσφατα μέτρα για να περιορίσουν αυτή τη φροντίδα.

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στη Μινεσότα ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με το πώς οι πρακτικές ιατρικής περίθαλψης που επιβεβαιώνουν το φύλο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους ανηλίκους.

«Δεν έχουν καν την ικανότητα να σταθμίσουν διανοητικά τις συνέπειες αυτού που κάνουν», είπε ο γερουσιαστής R-Glencoe. είπε ο Glenn Gruenhagen. «Αυτή η διαδικασία, ως επί το πλείστον, έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Η Grunhagen έγινε πρόσφατα αντικείμενο καταγγελίας ηθικής, αφού έστειλε ένα βίντεο με email σε έναν Δημοκρατικό της Γερουσίας, ο οποίος αρχικά είπε ότι περιείχε εικόνες χειρουργικής επέμβασης επιβεβαίωσης φύλου σε ανηλίκους.

Ο χορηγός του νομοσχεδίου, Σεν. Η Erin May Quade υπέβαλε καταγγελία κατά της Gruenhagen. Απέρριψε την κριτική των Ρεπουμπλικανών την Παρασκευή.

“Η υγειονομική τους περίθαλψη, η υγειονομική περίθαλψη που έχουν, δεν είναι δική μας δουλειά”, δήλωσε η DFL-Apple Valley Rep. Mei Quade. «Οι γιατροί τους, οι ιατρικοί σύλλογοι, οι γονείς τους λένε ότι είναι σωστή φροντίδα και αυτό είναι αρκετό για μένα».

Υποστηρικτές και πολέμιοι των τριών νομοσχεδίων κουνούσαν ταμπέλες και φώναζαν σε όλη τη ροτόντα του Καπιτωλίου το πρωί της Παρασκευής.

Η Angie Ebel από το Roseville είπε ότι υποστηρίζει τη σωματική αυτονομία. Αυτή και άλλοι περίμεναν, ανήσυχοι, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμαζόταν να αποφανθεί σχετικά με την πρόσβαση στο ευρέως χρησιμοποιούμενο χάπι αμβλώσεων μιφεπριστόνη.

READ  Η νίκη των Spurs βρίσκεται στην κορυφή της Δύσης σε μια ισοπαλία 3 πλευρών με τους Thunder, Wolves και Nuggets

“Είναι τρομακτικό να έρχονται αυτά τα πράγματα για συζήτηση. Όπως το Roe – το αργό τικ – φεύγει σιγά σιγά, και ξαφνικά κοιτάς ψηλά και έχουν συμβεί αυτά τα σπουδαία πράγματα. Παίζουν το μεγάλο παιχνίδι. Με τρομάζει, “είπε ο Έμπελ.

Ο Morrison είπε ότι η απόφαση για τη μιφεπριστόνη προσέθεσε επείγουσα ανάγκη.

“Είναι ένα νομικό τοπίο που αλλάζει. Αλλάζει σε καθημερινή βάση αυτή τη στιγμή και υπάρχει μεγάλη σύγχυση μεταξύ των ασθενών και των παρόχων”, είπε. Ελπίζει ότι το νομοσχέδιο θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη Μινεσότα.

Ο Έμπελ είπε ότι η νομοθετική δράση τον κάνει περήφανο που είναι Μινεσοτανός, ένα συναίσθημα που επαναλαμβάνεται από αρκετούς υποστηρικτές το πρωί της Παρασκευής.

«Έχω τρανς φίλους σε όλη τη χώρα που αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να δραπετεύσουν», είπε η Orla Gotthelf από τη Μινεάπολη. «Είναι λυπηρό που πρέπει να έχουμε μια πολιτεία καταφυγίου, αλλά χαίρομαι που γινόμαστε ένα πιο ασφαλές μέρος».

Εν τω μεταξύ, η Jen και ο Jordan Pepin ταξίδεψαν στο Καπιτώλιο από το St. Michael, Minn., για να αντιταχθούν στα νομοσχέδια.

“Ελπίζουμε ότι η νομοθεσία δεν θα περάσει. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην πολιτεία μας”, δήλωσε ο Τζόρνταν Πέπιν. «Πολλά από τα ζητήματα που θέτουμε κάτω από την ομπρέλα της πολιτικής ξεπερνούν το πώς διοικούμε την κυβέρνηση και μπαίνουμε σε όλο και περισσότερα ηθικά ζητήματα και πιστεύουμε ότι πολλές από τις ηθικές καταρρεύσεις δεν πρέπει να συνεχιστούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *