Η ΕΕ ενέκρινε τον 10ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία | Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας

Οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν δυσκολότερη τη χρηματοδότηση του πολέμου για τη Ρωσία, καθώς και την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον 10ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ, με αφορμή την επέτειο ενός έτους από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων προβλέπει πρόσθετους εμπορικούς περιορισμούς στη Ρωσία, ανακοίνωσε η σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, και έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει πιο δύσκολη τη χρηματοδότηση του πολέμου. Ουκρανία.

Το πακέτο περιλαμβάνει αυστηρότερους ελέγχους εξαγωγών σε είδη διπλής χρήσης και μέτρα κατά των εταιρειών που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας, προπαγανδίζουν υπέρ της εισβολής και προμηθεύουν drones που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

«Μαζί, τα κράτη μέλη της ΕΕ επέβαλαν τις ισχυρότερες και πιο εκτεταμένες οικονομικές κυρώσεις για να κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η ηγεσία της ΕΕ στο Twitter.

«Η ΕΕ στέκεται ενωμένη με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Θα στηρίξουμε την Ουκρανία, όσο καιρό χρειαστεί.

Οι κινήσεις στοχεύουν στη μαύρη λίστα περισσότερων ανθρώπων που η Δύση λέει ότι είναι Ρώσοι προπαγανδιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι υπεύθυνοι για την απέλαση Ουκρανών παιδιών στη Ρωσία και εκείνων που εμπλέκονται στην παραγωγή ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

READ  Κυκλοφόρησε ο μοναδικός ρόλος του πρίγκιπα Χάρι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου | Παγκόσμια νέα

Το πακέτο έχει σχεδιαστεί για να αποκόψει πολλές ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής Alfa-Bank και της ηλεκτρονικής τράπεζας Tinkoff, από το παγκόσμιο σύστημα SWIFT και να περιορίσει το εμπόριο μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Διαχειριστής του μπλοκ.

Μόλις δύο ώρες πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι διαπραγματευτές από τα κράτη μέλη της ΕΕ έριξαν νωρίτερα ένα κλειδί για την Πολωνία, μετά την υιοθέτηση των κυρώσεων.

Η Βαρσοβία είπε ότι οι προτεινόμενοι περιορισμοί στις εισαγωγές ρωσικού καουτσούκ από την ΕΕ κάλυπταν μια μεγάλη ποσόστωση εισαγωγών και δεν θα είχαν κανένα αποτέλεσμα στην πράξη.

Άλλες χώρες της ΕΕ κινδυνεύουν να μην ανακοινώσουν νέες κυρώσεις για την επέτειο ενός έτους από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τη Βαρσοβία – ένα κορυφαίο ρωσικό γεράκι σε αυτό το στρατόπεδο – ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου.

Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να συμφωνήσουν να επιβάλουν κυρώσεις και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των 27 χωρών είναι συχνά δύσκολες και μακροχρόνιες.

“Είναι πολύ κακή οπτική. Σε αυτήν την ειδική ημέρα το μήνυμα αλληλεγγύης με την Ουκρανία θα πρέπει να είναι το κλειδί εδώ”, δήλωσε ένας διπλωμάτης που συμμετείχε σε μυστικές συνομιλίες μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmyhal πόζαρε μπροστά σε τέσσερα τανκς Panther που προμηθεύτηκαν από την Πολωνία και δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που σηματοδοτούν την παράδοση του κατεστραμμένου από τον πόλεμο έθνους του, ένα χρόνο μετά την εισβολή.

Ο Schmihal πόζαρε με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki για φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Telegram.

READ  Τα φύλλα μείωσαν τις τιμές του φυσικού αερίου την 4η Ιουλίου στα 1,776 δολάρια το γαλόνι

«Πριν από ένα χρόνο, τανκς μπήκαν στην Ουκρανία για να αφαιρέσουν την ελευθερία των Ουκρανών», είπε ο Schmihal. «Σήμερα μπήκαν και τανκς στην Ουκρανία, αλλά για να υπερασπιστούν την ελευθερία».

Η Πολωνία παραδίδει 14 άρματα μάχης Leopard A2 στην Ουκρανία Ο Morawiecki είπε επίσης ότι 60 κύρια άρματα μάχης PT-91 θα παραδοθούν μετά την υπόσχεση τον Ιανουάριο.

Το PT-91 Twardy είναι ένα πολωνικό όχημα μάχης που βασίζεται στο σοβιετικό τανκ T-72, αλλά περαιτέρω βελτιωμένο και εκσυγχρονισμένο.

Νωρίτερα, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak δήλωσε ότι ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν από Πολωνούς, Καναδούς και Νορβηγούς εκπαιδευτές στο εκπαιδευτικό κέντρο Leopard στη δυτική Πολωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *