Η ειδική κριτική επιτροπή του Fulton ολοκληρώνει την έρευνα του Trump

Ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 26 μέλη – 23 μέλη και τρία αναπληρωματικά Πράσινο φως από το Fulton Superior Court πριν από ένα χρόνο. Με πλειοψηφία, οι 20 κριτές του επιβεβαίωσαν την DA Fannie Willis. Αίτηση να βοηθήσει στην ποινική του έρευνα για το εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του παρενέβησαν παράνομα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Γεωργίας.

Υπήρχε μια ομάδα Εγκρίθηκε «Να διερευνήσει όλα τα γεγονότα και τις περιστάσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με παραβιάσεις των νόμων της Πολιτείας της Τζόρτζια». Αν και δεν είχε την εξουσία να εκδίδει κατηγορητήρια, είχε την εξουσία να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες.

ΕξερευνώΑκούστε: AJC Breakdown Season 9: Trump Grand Jury

Υπήρχαν δικαστές επιλεγμένο Τον Μάιο και άρχισε να ακούει Μαρτυρία μαρτύρων Κεκλεισμένων των θυρών τον Ιούνιο. Η ομάδα ρώτησε πολλά άτομα Συμπεριλαμβανομένων των αιρετών ανώτατων αξιωματούχων του κράτους Κυβερνήτης Μπράιαν ΚεμπΓενικός Εισαγγελέας Κρις Καρ, Γραμματέας Εξωτερικών Μπροντ Raffensberger και ο αείμνηστος Πρόεδρος Ντέιβιντ Ράλστον, καθώς και δεκάδες άλλα. Αγωνίστηκε επίσης με επιτυχία για την κατάθεση ορισμένων από τα βασικά έμπιστα πρόσωπα του Τραμπ, όπως ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του. Ρούντι Τζουλιάνι, Γερουσιαστής των ΗΠΑ. Λίντσεϊ Γκράχαμ και πρώην Επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows.

Η τελική έκθεση μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής είναι γνωστή ως ειδική έκθεση αναμένεται να περιλαμβάνει Μια περίληψη των ευρημάτων του. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συστάσεις σχετικά με το εάν κάποιος πρέπει να χρεωθεί εάν συμφωνεί η πλειοψηφία των ενόρκων.

Ωστόσο, η τελική απόφαση για την επιβολή κατηγοριών, Τελικά εξαρτάται από τον WillisΠοιος πρέπει να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ενώπιον ενός χωριστού, τακτικού μεγάλου ενόρκου με εξουσία κατηγορητηρίου.

Το γραφείο του Fulton DA αρνήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα. Ο δικηγόρος του Τραμπ στη Τζόρτζια, Ντρου Φίνελινγκ, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Πίστωση: Jason Getz / [email protected]

Πίστωση: Jason Getz / [email protected]

Αναφέρετε μάχες

Τα νομικά προηγούμενα για ειδικές παρουσιάσεις είναι περιορισμένα στη Γεωργία, επειδή οι ειδικές δικαστικές επιτροπές είναι εξαιρετικά σπάνιες.

READ  Οι οικοδεσπότες του «GMA3» της Amy Robach και ο DJ Holmes αποχωρούν από το ABC μετά από αναφερόμενο ειδύλλιο

Η τελική έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή. Αλλά αν ο McBurney θέλει να το κρατήσει κρυφό μέχρι να τελειώσει η υπόθεση, μπορεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει.

Μπορούν επίσης να υποβληθούν προσφυγές στα ανώτερα δικαστήρια της Γεωργίας. Ακόμα κι αν ο McBurney αποφάσιζε να δημοσιεύσει την έκθεση, τμήματα της θα μπορούσαν να διαγραφούν αργότερα.

Ο συντάκτης του Atlanta Journal-Constitution, Kevin Riley, είπε ότι ο Fulton σκοπεύει να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να δημοσιοποιήσει την ειδική εξήγηση.

ΕξερευνώΟ Fulton αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απόφαση της καριέρας του ως DA
ΕξερευνώΔεξαμενή σκέψης: Ο Τραμπ προετοιμάζεται για προσφορά στον Λευκό Οίκο καθώς αντιμετωπίζει νομικό κίνδυνο στο Φούλτον

«Το έργο της ειδικής μεγάλης κριτικής επιτροπής είναι θέμα εθνικής και τοπικής σημασίας», είπε. «Η έκθεση παρέχει μια σαφή εικόνα της διαδικασίας και η διαθεσιμότητά της θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο δικαστικό μας σύστημα».

Υπήρξαν καυγάδες για ειδικές αναφορές της κριτικής επιτροπής στο παρελθόν.

Το 2012, ο επικεφαλής μιας ειδικής μεγάλης κριτικής επιτροπής του DeKalb που ερευνούσε ισχυρισμούς διαφθοράς στο τμήμα διαχείρισης νερού της κομητείας μήνυσε τον δικαστή που επέβλεπε την έρευνα για να τον αναγκάσει να δημοσιοποιήσει την ειδική έκθεση. Το έγγραφο τελικά κυκλοφόρησε, περίπου επτά μήνες αργότερα.

Δοκιμαστική διάρκεια δύο ετών

Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021Η έρευνα του Γουίλις επικεντρώθηκε αρχικά στον Τραμπ Η συνομιλία διέρρευσε στις 2 Ιανουαρίου 2021 Ο πρόεδρος πίεσε τον γραμματέα να «βρει» 11.780 ψήφους για να ανατρέψει την οριακή νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στη Γεωργία.

Στη συνέχεια, η έρευνα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει: άλλες κλήσεις που έγιναν από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του σε αξιωματούχους της Γεωργίας μετά τις εκλογές. Διορισμός σχιστόλιθου «Εναλλακτικοί» Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι Τον Δεκέμβριο του 2020 Ψευδής μαρτυρία Οι Giuliani et al Παρουσιάστηκε στους νομοθέτες της Γεωργίας τον Δεκέμβριο του 2020. Προσπάθειες για άσκηση πίεσης Ο εργαζόμενος στη δημοσκόπηση της κομητείας Fulton παραδέχεται την εκλογική νοθεία. ο Ξαφνική παραίτηση Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Byung “BJ” Pak με έδρα την Ατλάντα τον Ιανουάριο του 2021· Και αυτό Παραβίαση εκλογικών δεδομένων στην Coffee County τον Ιανουάριο του 2021.

READ  Ο ράπερ Τράβις Σκοτ ​​αποφεύγει τις κατηγορίες για τον όχλο του Τέξας

Ο Willis είπε προηγουμένως σε κρατικούς αξιωματούχους ότι το γραφείο του ερευνούσε πιθανές παραβιάσεις του νόμου της Τζόρτζια, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής παρότρυνσης για διάπραξη εκλογικής νοθείας, της εκούσιας παρέμβασης στην εκτέλεση των εκλογικών καθηκόντων, της συνωμοσίας και της απάτης. Νομικοί εμπειρογνώμονες της δεξαμενής σκέψης του Ινστιτούτου Brookings Άλλα αδικήματα όπως η ψευδής πιστοποίηση, η επιρροή σε μάρτυρες και η πειρατεία υπολογιστών μπορούν να διαπραχθούν, είπε.

ΕξερευνώΗ επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου βοηθά τους εισαγγελείς της Fulton στην έρευνά τους για τον Τραμπ
ΕξερευνώΠώς μπορεί ο Τραμπ να πολεμήσει την έρευνα για την ανάμιξη του Φούλτον στις εκλογές;

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι στοχεύουν τουλάχιστον 18 άτομα για δίωξη και ενδέχεται να δουν κατηγορίες που περιλαμβάνουν τον Τζουλιάνι, εναλλακτικούς ψηφοφόρους του GOP και έναν δικηγόρο και podcaster με έδρα το Ντάλας. Τζάκι Μπιγκ.

Πολλοί πολέμησαν την κλήση τους στο δικαστήριο – ιδίως, οι Grahams Πρόκληση Πήγε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ – και άλλα σύμφωνος Πέμπτη Τροποποίηση κατά της αυτοενοχοποίησης ή δικηγόρου-πελάτη ή διοικητικού προνομίου.

Ο Willis και η ομάδα του κέρδισαν κάθε δικαστική μάχη, αλλά υπήρξαν κάποιες αποτυχίες στην πορεία.

Κλήση για εξέταση και α Αρχηγός της αστυνομίας Οι ισχυρισμοί ότι ο Φούλτον πίεσε έναν εργαζόμενο στις εκλογές απορρίφθηκαν από δικαστήρια στο Τέξας και στο Ιλινόις, και ένα εφετείο της Βιρτζίνια δεν έχει ακόμη αποφανθεί για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νιουτ Γκίνγκκριτς. Αναφορά Αποφύγετε να καταθέσετε. Το μεγαλύτερο πρόσωπο του Willis ήρθε αυτό το καλοκαίρι, μετά ο McBurney Κυβέρνησε Δεν μπορούσε καν να αμφισβητήσει τον Ρεπουμπλικανό Μπερτ Τζόουνς, έναν από τους εκλογείς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είναι τώρα Υποπλοίαρχος.

Αντίδραση Τραμπ

Το μεγαλύτερο ερώτημα για τον Γουίλις είναι ένας βετεράνος δικηγόρος που γνωρίζει Εργασιακή ηθική και συμπεριφορά χωρίς ανοησίες, αν επιλέξει να κατηγορήσει τον Τραμπ. Αυτός και ο πρώην πρόεδρος θα διεκδικήσουν τις κάλπες του επόμενου έτους.

READ  Υπό τους Νάγκετς και πάλι στο συμπλέκτη, οι Λέικερς αντιμετώπισαν ένα έλλειμμα 3-0

«Δεν θέλω να πιστεύετε ότι είμαι αφελής ή ότι δεν καταλαβαίνω τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Willis στο The Atlanta Journal-Constitution την περασμένη άνοιξη. “Καταλαβαίνω τη βαρύτητα του… Αλλά είναι όπως κάθε άλλη περίπτωση. Πρέπει να κάνετε το καθήκον σας.”

Χωρίς συνεδρίαση ή πρώην πρόεδρος Πάντα κατηγορούμενος.

Πίστωση: HYOSUB SHIN / AJC

Πίστωση: HYOSUB SHIN / AJC

Μερικοί από τους επικριτές του Τραμπ βλέπουν την έρευνα της κομητείας Fulton ως μία από τις καλύτερες ευκαιρίες τους να θέσουν τον Τραμπ υπόλογο για τις συντονισμένες προσπάθειες υπονόμευσης της δημοκρατίας και ειρηνικής αλλαγής της εξουσίας. Ορισμένοι νομικοί παρατηρητές λένε ότι υπάρχει ήδη Επαρκείς αποδείξεις Σε δημόσιο τομέα – από πηγές όπως Ομάδα 6 ΙανουαρίουΤο τηλεφώνημα Raffensperger και αλλού — για να αποδείξει στο δικαστήριο ότι ο Τραμπ παραβίασε το νόμο και, το σημαντικότερο, Ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος.

ΕξερευνώΗ νέα μελέτη Fulton DA Trump εξισορροπεί τον τεράστιο τοπικό φόρτο εργασίας

Άλλοι απέρριψαν την έρευνα ως έρευνα με πολιτικά κίνητρα από έναν υπερφιλόδοξο Δημοκρατικό δικηγόρο. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι ο Willis κάνει καλύτερη δουλειά εστιάζοντας Καταπολέμηση του βίαιου εγκλήματος και εύρεση ουσιαστικής αντίδρασης Ποινικές υποθέσεις που έχουν απομείνει από τις πρώτες μέρες της πανδημίας Covid-19.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ απέρριψε την έρευνα για το Fulton ως «κυνήγι μαγισσών» και χαρακτήρισε τη συνομιλία του με τον Raffensberger «τέλεια». Ο Ρεπουμπλικανός πέρυσι επέκρινε τον Γουίλις και άλλους μαύρους εισαγγελείς ως «ρατσιστές», «εξτρεμιστές» και «κακούς». Κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν Αυτοί οι εισαγγελείς στην Ατλάντα, την Ουάσιγκτον και άλλες πόλεις «κάνουν οτιδήποτε λάθος ή παράνομο».

Εάν πρόκειται να προχωρήσει η υπόθεση εναντίον του Τραμπ, οι δικηγόροι του Να περιμένετε να παλέψετε Fulton DA σε κάθε βήμα, το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διαδικασία για μήνες ή περισσότερους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *