Η ιαπωνική εταιρεία έχασε την επαφή με το σεληνιακό προσεδάφιο κατά τη διάρκεια της συντριβής Διαστημικά νέα

Οι ελεγκτές πτήσης χάνουν την επαφή με το διαστημόπλοιο λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη προσγείωση.

Μια ιαπωνική εταιρεία έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιό της λίγες στιγμές πριν προσγειωθεί στο φεγγάρι, χαρακτηρίζοντας την αποστολή προφανή αποτυχία.

«Χάσαμε τις επικοινωνίες, οπότε υποθέτουμε ότι δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την προσγείωση στη σεληνιακή επιφάνεια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της iSpace, Takeshi Hakamada σε μια ζωντανή ροή της εταιρείας την Τρίτη, καθώς οι μηχανικοί ελέγχου αποστολής στο Τόκιο συνέχιζαν να προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Lander.

Το σκάφος προσεδάφισης M1 φάνηκε να προσγειώνεται στις 12:40 μ.μ. ανατολική ώρα (16:40 GMT Τρίτη) αφού έφτασε σε απόσταση 90 μέτρων (295 πόδια) από τη σεληνιακή επιφάνεια, έδειξε ζωντανή κινούμενη εικόνα της τηλεμετρίας του προσεδαφιστή.

Οι επικοινωνίες σταμάτησαν καθώς το αεροσκάφος κατέβηκε στα τελευταία 10 μέτρα (33 πόδια) ταξιδεύοντας με 25 km/h (16 mph). Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παρακολούθησαν τις οθόνες τους στο Τόκιο για λεπτά χωρίς καμία πληροφορία από το προσγειωμένο, το οποίο εικάζεται ότι ήταν ατύχημα.

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ με πύραυλο SpaceX τον Δεκέμβριο και ολοκλήρωσε αρκετές αποστολές που οδήγησαν στην προσπάθεια προσγείωσής του.

Αν είχε προσγειωθεί, θα ήταν η πρώτη ιδιωτική εμπορική επιχείρηση που έκανε προσγείωση στο φεγγάρι.

λευκό κουνέλι

Μόνο τρεις κυβερνήσεις έχουν αγγίξει με επιτυχία το φεγγάρι: η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα. Ένας ισραηλινός μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιχείρησε να προσγειωθεί στη Σελήνη το 2019, αλλά το διαστημόπλοιό του καταστράφηκε σε πρόσκρουση.

Το ιαπωνικό προσεδάφιο μήκους 2,3 μέτρων (7 πόδια) έχει σχεδιαστεί για να περιστρέφει ένα μίνι σεληνιακό ρόβερ για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα ρομπότ που μοιάζει με παιχνίδι από την Ιαπωνία στη σεληνιακή σκόνη. Το πλοίο είχε και εμπορεύματα από ιδιώτες πελάτες.

READ  Έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα: Οι επιστήμονες εκδίδουν «οδηγό επιβίωσης» για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή

Το Hakuto, που ονομάστηκε στην Ιαπωνία για το Λευκό Κουνέλι, στόχευσε τον κρατήρα Άτλαντα στη βορειοανατολική περιοχή του φεγγαριού, πλάτους 87 km (54 mi) και βάθους άνω των 2 km (1 mi).

Ο Χακούτο έκανε μια μακρά, μεγάλη τροχιά προς το φεγγάρι μετά την απογείωσή του τον Δεκέμβριο, ακτινοβολώντας φωτογραφίες της Γης στην πορεία.

Με μόλις 200 υπαλλήλους, η ispace λέει ότι στοχεύει «να επεκτείνει τη σφαίρα της ανθρώπινης ζωής στο διάστημα και να δημιουργήσει έναν βιώσιμο κόσμο παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς υψηλής συχνότητας και χαμηλού κόστους στο φεγγάρι».

Με 10.000 άτομα να επισκέπτονται κάθε χρόνο, το iSpace ελπίζει ότι το φεγγάρι θα υποστηρίξει έναν πληθυσμό 1.000 έως το 2040.

Μια δεύτερη αποστολή έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο την προσγείωση στο φεγγάρι όσο και την ανάπτυξη του δικού του ρόβερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *