Η καταγγελία της SEC επισημαίνει γιατί ο Brian Brooks παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Binance.US

Η τελευταία καταγγελία της SEC κατά της Binance μπορεί να υποδεικνύει γιατί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Binance.US, Brian Brooks, επέλεξε να παραιτηθεί τον Αύγουστο του 2021, τρεις μήνες μετά τον διορισμό του.

Σύμφωνα με ένα tweet της 5ης Ιουνίου του δικηγόρου κρυπτονομισμάτων Τζέιμς Μέρφι — γνωστός ως MetaLawMan στο Twitter — η καταγγελία της SEC αναφέρει μια «ανώνυμη πηγή» που διαχειριζόταν το Binance.US για σύντομο χρονικό διάστημα το 2021. Οι ημερομηνίες αντιστοιχούν στην ώρα που ήταν παρών ο Μπρουκς. Διευθύνων Σύμβουλος της Binance.US.

Η Brooks θα αντικαταστήσει την πρώην CEO Catherine Colley την 1η Μαΐου 2021 για να ηγηθεί των εργασιών στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης. Ο Μπρουκς σύντομα συνειδητοποίησε ότι «δεν διοικούσε πραγματικά αυτήν την εταιρεία», σύμφωνα με σχόλια που αναφέρονται στην καταγγελία. Αντιλαμβανόμενος αυτό, αποφάσισε να φύγει και ανακοίνωσε την παραίτησή του τρεις μήνες αργότερα, στις 7 Αυγούστου.

Ωστόσο, ο Chief Communications Officer της Binance, Patrick Hillman Έσπρωξε Πίσω στις εικασίες του Μέρφι, είπε ότι «θα μπορούσε να είναι η ιστορία ενός ατόμου» και «μπορεί να μην αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου».

Η Cointelegraph επικοινώνησε με το Binance.US και τον Brian Brooks για σχόλια, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Η είδηση ​​έρχεται αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών άσκησε συνολικά 13 κατηγορίες εναντίον της Finans για αποτυχία εγγραφής ως χρηματιστήριο κινητών αξιών και παράνομη λειτουργία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση ​​προκάλεσε όλεθρο στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin (BTC) και του Ether (ETH), οι οποίες σημείωσαν πτώση 5,6% και 4,3% αντίστοιχα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Cointelegraph Price Index.

READ  Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς η χιονοθύελλα πλήττει τον νότο

Το Coinbase (COIN) σημείωσε βουτιά 9% κατά τις ώρες της αγοράς στις 5 Ιουνίου και οι μετοχές των εταιρειών κρυπτογράφησης που διαπραγματεύονται δημόσια στις ΗΠΑ σημείωσαν επίσης απότομη πτώση στις τιμές.

Coinbase επόμενο;

Ο Mark Palmer, ανώτερος αναλυτής έρευνας μετοχών στην Berenberg Capital, είπε στην Cointelegraph ότι πολλές από τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν στη μήνυση «απηχούν» προηγούμενες καταθέσεις κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης Bittrex και Kraken που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Σχετίζεται με: Η σουίτα οικονομικών της SEC έχει έναν βαρύ συνδυασμό προβλέψιμων χρεώσεων και καινοτόμων γνωστοποιήσεων

Ως εκ τούτου, ο Palmer πιστεύει ότι “αυτές οι αγωγές αντιπροσωπεύουν συλλογικά μια προεπισκόπηση του τύπου αγωγής που θα μπορούσε να υποβληθεί κατά της Coinbase”.

Ο Πάλμερ είπε ότι οι επενδυτές της Coinbase θα πρέπει να επικεντρωθούν στο αν το χρηματιστήριο έχει τη δυνατότητα να «αναδείξει με επιτυχία» το επιχειρηματικό του μοντέλο και τη γεωγραφική του εστίαση, εάν αναγκαστεί να «μειώσει ή να σταματήσει» μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της SEC. επιβολή.

«Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον το 37% των καθαρών εσόδων της COIN θα κινδύνευε εάν η SEC στόχευε τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης και πονταρίσματος κρυπτονομισμάτων της εταιρείας.

Περιοδικό: Το Bitcoin αντιμετωπίζει υποσχέσεις «Net Zero».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *