Η κομητεία Σάντα Κρουζ υπέστη «σημαντική ζημιά» κατά τη διάρκεια της καταιγίδας – Περιοχή του κόλπου του NBC

ΕΝΑ Ισχυρή καταιγίδα μεσοβδόμαδα Η καταιγίδα προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» σε όλη την κομητεία Σάντα Κρουζ, συμπεριλαμβανομένης της ακτής, με πολλά πλοία ναυάγια, δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας την Πέμπτη.

Στη δημοφιλή παραθαλάσσια πόλη Capitola, μέρος της προβλήτας κατέρρευσε στη θάλασσα καθώς καταστροφικά κύματα έπληξαν την ακτογραμμή. Η κοντινή προβλήτα Seacliff υπέστη «σοβαρή ζημιά», ανέφερε η κομητεία.

Οι επί μακρόν κάτοικοι της Καπιτόλα είπαν ότι η προβλήτα είναι σημαντική όχι μόνο ως εμβληματικό σύμβολο, αλλά και ως πόλο έλξης που προσελκύει τους επισκέπτες στις επιχειρήσεις της πόλης.

“Πολύ λυπηρό, πραγματικά. Γουάρφ, είναι πολύ καταστροφικό”, είπε η Κριστίν Τίνκερ, κάτοικος της Καπιτώλας. «Σίγουρα θα είναι κλειστό για λίγο».

Το νερό της βροχής και η άνοδος των πλημμυρών στο χωριό Capitola ώθησαν τις αρχές να εκκενώσουν την περιοχή. Οι επιχειρήσεις στο χωριό υπέστησαν «σημαντικές ζημιές», αλλά δεν τραυματίστηκαν, είπε η αστυνομία.

«Ο συνδυασμός του πρηξίματος και της βροχής μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καπιτόλα, Άντριου Ντέιλι. «Το κύμα θα πρέπει να υποχωρήσει σημαντικά μέχρι αύριο, οπότε αυτό θα βοηθήσει την τρέχουσα κατάστασή μας, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την υψηλή παλίρροια και τη βροχόπτωση».

Το χωριό θα παραμείνει κλειστό μέχρι τα συνεργεία να εκτιμήσουν τις ζημιές και να διαπιστώσουν εάν είναι ασφαλές να ξανανοίξει, δήλωσε η αστυνομία.

READ  Ο Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024

«Είναι μια σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος της Καπιτόλα, Marcoux Kaiser. «Θέλουμε να λάβουμε όλες τις προφυλάξεις που μπορούμε».

Η κομητεία προέτρεψε το κοινό να αποφύγει τις παραλίες την Πέμπτη λόγω «μεγάλων κυμάτων και παλίρροιας», χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες «εξαιρετικά επικίνδυνες».

Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών με χαμηλό υψόμετρο κλήθηκαν να απομακρυνθούν εάν μπορούσαν να το κάνουν με ασφάλεια. Οι κάτοικοι που δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν έλαβαν συμβουλές να παραμείνουν στη θέση τους και να μείνουν μακριά από παράθυρα που βλέπουν στον ωκεανό.

Η Sarah Froy, η οποία ζει στο Soquel Creek, που αποχετεύεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ήταν μία από τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το πρωί της Πέμπτης.

«Τα κύματα είναι τεράστια», είπε ο Φρόι. «Είναι οι αντιπλημμυροφύλακες, που στέλνουν όλες τις σανίδες και τις σανίδες στην πορεία του ποταμού».

Πολλοί κάτοικοι επέστρεψαν για να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και ο κίνδυνος παραμένει.

«Δεν θέλεις να χάσεις τη ζωή σου, αλλά θέλεις να σώσεις όσα περισσότερα μπορείς», είπε ο Φρόι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *