Η ουκρανική παράσταση της Eurovision δέχθηκε επίθεση πριν από την παράσταση στην πόλη Ternopil

  • Τους Vitaly Shevchenko & Thomas McIntosh
  • Παρακολουθήστε το BBC

λεζάντα εικόνας,

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο Tvorci κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε το όνομα της πόλης τους.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι το συγκρότημα χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους λίγα λεπτά πριν το συγκρότημα ανέβει στη σκηνή στο Λίβερπουλ, την πόλη της Ουκρανίας για τη Eurovision.

Ο Volodymyr Trush, επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Ternopil, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο δήμαρχος Ternopil Serhiy Natal είπε ότι οι αποθήκες υπέστησαν ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτέθηκε σε τμήματα του Κιέβου και της Τερνοπίλ πριν και μετά την παράσταση του Ντβόρτσι στη Eurovision.

Δέκα λεπτά πριν ανέβει στη σκηνή στο Liverpool Arena, ο Tworchy ανάρτησε στο Instagram αναφέροντας την επίθεση στο Ternopil στη δυτική Ουκρανία.

Μετά το σόου, πρόσθεσαν: «Τερνοπίλ είναι το όνομα της πατρίδας μας, που βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία, και τραγουδήσαμε στη σκηνή της Eurovision για την καρδιά μας από ατσάλι, αναίδεια και επιθυμία.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορόζιε, Ουμάν, Σούμι, Πολτάβα, Βιννίτσια, Οδησσό, Μικολάιβ, Τσερνίχιβ, Χερσώνα και άλλες.

“Ευρώπη, ενώσου ενάντια στο κακό για την ειρήνη!”

λεζάντα εικόνας,

Ο Tvorchi δημοσίευσε στο Instagram ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τη δική τους πόλη Ternopil

Έδωσαν το “Heart of Steel” – ένα τραγούδι για τα στρατεύματα που οδήγησαν μια τελικά ανεπιτυχή αντίσταση ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη.

READ  Natalee Holloway: Ο Joran van der Sloot, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν τον έφηβο ζωντανό το 2005, εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, η Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τον αγώνα για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Στο τέλος της παράστασής τους, ο Ντβόρτσι κράτησε τις γροθιές τους στον αέρα καθώς φάνηκαν επίσης πράξεις από άλλες χώρες να κυματίζουν τη μπλε και κίτρινη σημαία της Ουκρανίας.

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας,

Το Tvorchi αποτελείται από τον παραγωγό Andrey Hatzuliak και τον Νιγηριανό τραγουδιστή Geoffrey Kenny.

Η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Dame Melinda Simmons, χαρακτήρισε την παράσταση του Tvorchi στη Eurovision ως «έντονη».

Πρόσθεσε στο Twitter: «Υπενθυμίστε ότι ο λόγος που η Ουκρανία δεν μπορεί να φιλοξενήσει αυτή την εκδήλωση είναι επειδή η Ρωσία συνεχίζει να εισβάλλει και ο λαός της Ουκρανίας συνεχίζει να ζει σε κίνδυνο».

Με ανάρτησή του στο Facebook στα ουκρανικά, ο δήμαρχος Νατάλ έγραψε: «Αυτή τη στιγμή η πόλη μας χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

«Σας ευχαριστώ, γιατί ο λόγος σας έχει γίνει σύμβολο όχι μόνο της ενότητας της χώρας, αλλά της ενότητας όλου του κόσμου».

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα.

Στη συνέχεια πέταξε στη Γερμανία, φτάνοντας στο Βερολίνο λίγο πριν τη 01:00 τοπική ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *