Η πρώτη πτώση μετοχών μετά τα έσοδα δείχνει πτώση των καταθέσεων κατά 41%.

Η First Republic Bank είχε μεγάλη άνοδο το πρώτο τρίμηνο. Δεν έχει γίνει ακόμα.

Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 72 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 41%, κατά τη διάρκεια ενός βάναυσου πρώτου τριμήνου

Η First Republic (δηλαδή: FRC ) είπε ότι είχε καταθέσεις 104,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του πρώτου τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καταθέσεις που έλαβε από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ως σωτήρια για την First Republic. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

«Αν αφαιρέσετε τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που πήραν από αυτές τις μεγάλες τράπεζες, πιθανότατα έχασαν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις», δήλωσε ο αναλυτής της Morningstar, Eric Compton. Είναι τεράστιο. “

Ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Neil Holland, δήλωσε ότι η εκροή καταθέσεων ήταν «άνευ προηγουμένου».

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Η εταιρεία είπε ότι οι απολύσεις έχουν επιβραδυνθεί και λαμβάνει μέτρα για να διορθώσει το πλοίο, συμπεριλαμβανομένων «σημαντικών μειώσεων» στις αποζημιώσεις στελεχών, μειώσεις σε εταιρικούς χώρους γραφείων και απολύσεις. Η Πρώτη Δημοκρατία αναμένει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 20-25% στη Δεύτερη.
Πόδι.

Είναι μια εκπληκτική ανατροπή της τύχης για την First Republic, μια περιφερειακή τράπεζα που βρήκε επιτυχία εστιάζοντας στην παροχή ιδιωτικών τραπεζικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας σε πλούσιους πελάτες σε παράκτιες αστικές περιοχές.

Τα πράγματα άλλαξαν τον Μάρτιο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, η οποία οδήγησε τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών σε απώλειες και ώθησε τους πελάτες σε άλλες τράπεζες να τραβήξουν τις καταθέσεις. Ο Compton του Morningstar είπε ότι η Πρώτη Δημοκρατία ήταν ένας αθώος θεατής. Ωστόσο, έχει βυθιστεί στην κρίση και το απόθεμά του απέχει πολύ από το να ανακτηθεί. Από το κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή έχει σημειώσει πτώση 87% μέχρι στιγμής φέτος.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 12% για να κλείσουν στα 16 δολ. κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης τη Δευτέρα πριν η τράπεζα ανακοινώσει τα αποτελέσματα, αλλά υποχώρησαν στις συναλλαγές μετά τις ώρες λειτουργίας και πρόσφατα υποχώρησαν 18%.

Τη Δευτέρα, η First Republic ανέφερε μειωμένα κέρδη ανά μετοχή 1,23 $, μειωμένα κατά 38,5%. Σύμφωνα με το FactSet, οι αναλυτές ανέμεναν EPS $0,95.

Η τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είχε συνολικές καταθέσεις 176,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, καθιστώντας την τη 12η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Όμως, ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο είχε τον αντίκτυπό του. Η First Republic έκλεισε το τρίμηνο με καθαρά έσοδα 269 εκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 33% σε ετήσια βάση. Τα συνολικά έσοδα ήταν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 13,4%.

Η Compton της Morningstar αναφέρει ότι οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πραγματοποιήσουν κέρδη το δεύτερο τρίμηνο. “Δεν βλέπω πόσο κερδοφόροι είναι στο 2ο τρίμηνο.”

Η First Republic λέει ότι η σανίδα σωτηρίας που έλαβε από μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ τη βοήθησε να ξεπεράσει την καταιγίδα.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Όταν η εκροή καταθέσεων είναι διαθέσιμη, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε άλλες πηγές ρευστότητας, όπως τα δάνεια της First Republic Federal Home Loan Bank. Αλλά αυτή είναι μια ακριβή λύση. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός από την Federal Reserve Bank, οι τίτλοι που πωλήθηκαν στο πλαίσιο συμφωνιών επαναγοράς και οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκαταβολές FHLB ανήλθαν συνολικά σε 106 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η τράπεζα. Η First Republic δήλωσε ότι έχει πρόσβαση σε περισσότερη ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένων μετρητών και ισοδύναμων μετρητών αξίας 13,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

READ  Ανεμοστρόβιλος πλήττει το Αρκάνσας καθώς ισχυρές καταιγίδες κινούνται στα μεσοδυτικά και νότια

Τα συνολικά δάνεια αυξήθηκαν στα 138,1 δισ. δολάρια στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την τράπεζα. Οι συνολικές καταθέσεις στις 21 Απριλίου ήταν 102,7 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένες κατά 1,7% από το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Ωστόσο, τα συνολικά έξοδα για τόκους της εταιρείας αυξήθηκαν από 525 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο σε 974 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 19,4% στα 923 εκατομμύρια δολάρια.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Mike Roeffler είπε ότι η καταθετική βάση της τράπεζας έχει σταθεροποιηθεί και η First Republic θα επικεντρωθεί στην ανοικοδόμησή της. «Στο μέλλον, οι ανασφάλιστες καταθέσεις θα παραμείνουν πολύ μικρότερο ποσοστό των συνολικών καταθέσεων από ό,τι στο παρελθόν», είπε.

Η εταιρεία έχει λάβει άλλα βήματα για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος James H. Τα κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Herbert, II, επέλεξαν να μηδενιστούν τα ετήσια μπόνους τους μέχρι το 2023. Ο Χέρμπερτ επέλεξε επίσης να παραιτηθεί από τον μισθό του ως αναπληρωτής πρόεδρος από τις 12 Μαρτίου.

Στις 6 Απριλίου το ΔΣ της Α’ Δημοκρατίας Ανασταλεί Καταβολή τριμηνιαίου μερίσματος σε μετρητά σε τραπεζικές προνομιούχες μετοχές “ως μέτρο προληπτικής εποπτείας” Κανονιστικές καταθέσεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το πόσο βοηθούν αυτές οι κινήσεις μένει να φανεί. «Πώς βρίσκεις ανάπτυξη όταν περικόπτεις το 20-25% του εργατικού δυναμικού;» είπε ο Κόμπτον του Μόρνινγκσταρ. «Είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση».

Η κλήση κερδών της First Republic διήρκεσε περίπου 12 λεπτά και τα στελέχη της τράπεζας δεν δέχτηκαν ερωτήσεις από αναλυτές.

READ  Καταστροφή της Γάζας καθώς το Ισραήλ ξεκινά τον πόλεμο κατά της Χαμάς: Ζωντανές ενημερώσεις

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για άλλες περιφερειακές τράπεζες ήταν ανάμεικτα μέχρι στιγμής. Για παράδειγμα, η Zions Bancorp (ZION) έχασε τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις κερδών. Το SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) σημείωσε πτώση 25% μέχρι στιγμής φέτος.

Φυσικά, το θεματοφύλακα της Πρώτης Δημοκρατίας δεν ήταν το μόνο υπό πίεση. Η περιφερειακή τράπεζα έχει δει συμβούλους να εγκαταλείπουν το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της από τότε που ξέσπασε η κρίση. Τις τελευταίες εβδομάδες, η First Republic έχει παροπλίσει περισσότερες από δώδεκα ομάδες ή μεμονωμένους συμβούλους σε άλλες εταιρείες.

Μια συμβουλευτική ομάδα που επέβλεπε περιουσιακά στοιχεία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποχώρησε τη Δευτέρα Αριστερά για συμμετοχή στο Cresset Asset ManagementΜια ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης περιουσίας με έδρα το Σικάγο.

Ο πλήρης αντίκτυπος της αποχώρησης του συμβούλου δεν φάνηκε στην έκθεση κερδών της Δευτέρας. Τα περιουσιακά στοιχεία διαχείρισης πλούτου ανήλθαν συνολικά στα 289,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση 5,6% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την First Republic. Ο Roeffler είπε στην κλήση κερδών ότι οι ομάδες συμβούλων που αποχωρούν αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 20% του συνολικού ενεργητικού και η First Republic αναμένει από τους συμβούλους να διατηρήσουν ένα μέρος των χρημάτων που διαχειρίζονται.

«Διατηρούμε σχεδόν το 90% των επαγγελματιών μας στη διαχείριση περιουσίας», είπε ο Roeffler.

Η διατήρηση των εργαζομένων θα είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να προσβλέπουμε.

«Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αρχίζετε να χάνετε ιδιώτες τραπεζίτες ή διαχειριστές πλούτου;» είπε ο Compton. «Φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει και δεν ξέρω πώς το λύνεις».

Γράψτε στον Andrew Welsch στο [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *