Η τράπεζα Silvergate που εστιάζει στην κρυπτογράφηση σχεδιάζει να συνεχίσει να αποκρούει τις επιθέσεις από την FTX

8 Μαρτίου (Reuters) – Η τράπεζα Silvergate Capital Corp (SI.N) που εστιάζει στην κρυπτογράφηση σχεδιάζει να τερματίσει τις εργασίες της και να ρευστοποιήσει οικειοθελώς την Τετάρτη, μετά τη δραματική πτώση του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX που οδήγησε τις μετοχές της σε πτώση 35%. % των ωριαίων συναλλαγών.

Η απόφαση να κλείσει η τράπεζα έρχεται μετά την προειδοποίηση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα ότι είχε πουλήσει πρόσθετα ομόλογα με ζημία φέτος και ότι περαιτέρω απώλειες θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η τράπεζα “θα μπορούσε να υπολειτουργεί”. Καλά κεφαλαία.”

Η κακή έκβαση για τη Silvergate με έδρα τη La Jolla της Καλιφόρνια, μια από τις αγαπημένες τράπεζες της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, δείχνει την έκταση του αντίκτυπου στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την πτώση της FTX, η οποία κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο αφού απέτυχε να πραγματοποιήσει επιστροφές πελατών.

Σε ανακοίνωσή της, η Silvergate ανέφερε ότι η απόφαση να παγώσει η τράπεζά της ήταν ο «καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός» υπό το φως των «πρόσφατων εξελίξεων στον κλάδο και των ρυθμιστικών αρχών». Η τράπεζα πρόσθεσε ότι το σχέδιο εκκαθάρισης και εκκαθάρισης περιλαμβάνει την πλήρη αποπληρωμή των καταθέσεων.

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Η Silvergate ανέφερε ζημία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αποσύρουν περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.

Αρκετοί από τους εταίρους της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών υψηλού προφίλ όπως η Coinbase Global Inc ( COIN.O ) και η Galaxy Digital, διέκοψαν τις σχέσεις τους με τη Silvergate την περασμένη εβδομάδα.

Η Silvergate διατήρησε την Centerview Partners LLC ως οικονομικό σύμβουλο και την Cravath, Swain & Moore LLP ως νομικό σύμβουλο, ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση.

READ  Πώς οι προπονήσεις το Σαββατοκύριακο μπορούν να είναι εξίσου ωφέλιμες με την άσκηση όλη την εβδομάδα

Η Silvergate, η οποία ιδρύθηκε το 1988, ξεκίνησε να ασχολείται με την κρυπτογράφηση το 2013. Η τράπεζα διαχειριζόταν επίσης μια επιχείρηση αποθήκευσης στεγαστικών δανείων, αλλά ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι απολύει αυτό το τμήμα, επικαλούμενη ένα αυξανόμενο περιβάλλον επιτοκίων και τη μείωση του όγκου των στεγαστικών δανείων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Silvergate έκλεισε το δίκτυο ανταλλαγής Silvergate, το δίκτυο πληρωμών με κρυπτογράφηση και μια από τις πιο δημοφιλείς προσφορές της. Αυτό το δίκτυο επέτρεπε 24ωρες μεταφορές μεταξύ επενδυτών και ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τραπεζικά καλώδια, τα οποία συχνά χρειάζονταν μέρες για να διακανονιστούν.

Ο Ram Ahluwalia, διευθύνων σύμβουλος της Lumida Wealth, σύμβουλος επενδύσεων που ειδικεύεται στον ψηφιακό τομέα, είπε ότι η απώλεια του δικτύου ανταλλαγής Silvergate ήταν «απογοητευτική», καθώς η Silvergate είπε ότι θα επιστρέψει χρήματα στους καταθέτες και θα εξοφλήσει τα χρέη, παρόλο που οι κίνδυνοι μετάδοσης είναι χαμηλοί . περιουσιακά στοιχεία.

«Πρόκειται για στρατηγική απώλεια κρίσιμης υποδομής για κρυπτογράφηση», είπε.

Η Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) αρνήθηκε να σχολιάσει την Τετάρτη όταν ρωτήθηκε για την αποτυχία της τράπεζας πέρα ​​από το ότι δεν ρυθμίζει την τράπεζα ή την εταιρεία χαρτοφυλακίου. Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι το FDIC είχε συζητήσει τρόπους με τη Silvergate για να αποφύγει ένα κλείσιμο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Ουάσιγκτον ερευνούν την εταιρεία και τις συναλλαγές της με την FTX και την εμπορική εταιρεία Alameda Research. Τον Ιανουάριο, τρεις γερουσιαστές των ΗΠΑ ζήτησαν από τη Silvergate λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση κινδύνου και το FTX.

READ  Η Millie Bobby Brown και ο Jake Bongiovi αρραβωνιάστηκαν

Σε δήλωσή του, το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια, το οποίο επιβλέπει τη Silvergate στο πλαίσιο του κρατικού καταστατικού του, ανέφερε ότι αξιολογεί τη συμμόρφωση της τράπεζας με τους χρηματοοικονομικούς νόμους και τις υποχρεώσεις ασφάλειας και καταπιστευματικότητας και συνεργάζεται με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες της.

Με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια να έχουν εξαλειφθεί από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης έως το 2022, τα αυξανόμενα επιτόκια τροφοδοτούν τους φόβους για οικονομική ύφεση.

Μετά την ταχεία ανάπτυξη το 2020 και το 2021, το Bitcoin – μακράν το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα – υποχώρησε περισσότερο από 60% πέρυσι, ασκώντας πίεση στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αναφορά από τη Hannah Long στην Ουάσιγκτον και τον Anirban Chakraborty στη Μπανγκαλόρ. Πρόσθετες αναφορές από τη Manya Saini στο Bengaluru Επιμέλεια από Maju Samuel και Matthew Lewis

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *