Η Χέιλι έσπασε το ρεκόρ δαπανών του Τραμπ σε μια ομιλία κεκλεισμένων των θυρών το Σάββατο

Η Νίκι Χέιλι θα φωνάξει τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ όταν θα απευθυνθεί σε μια ισχυρή συντηρητική ομάδα το Σάββατο — και θα βάλει στο στόχαστρο άλλους υποψηφίους του 2024 που δεν έχουν ακόμη μπει στην κούρσα.

Η Χέιλι, η οποία ξεκίνησε την εκστρατεία της στον Λευκό Οίκο στα μέσα Φεβρουαρίου, θα μιλήσει στο κέντρο δωρεών Club for Development στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα — μια εκδήλωση στην οποία δεν είχε προσκληθεί ο Τραμπ.

«Ξέρω ότι υπάρχει ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που δεν προσκάλεσες σε αυτό το συνέδριο», θα έλεγε η Haley, σύμφωνα με σχόλια που κοινοποιήθηκαν στο The Hill. «Εκτιμώ ότι είμαι αυτός που προσκάλεσες».

Η Χέιλι θα επικρίνει τον Τραμπ για το ρεκόρ δαπανών του κατά τη διάρκεια των ετών του στον Λευκό Οίκο.

“Σκεφτείτε ότι οι δύο τελευταίοι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι πρόσθεσαν περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό χρέος. Το ένα τρίτο του χρέους μας συνέβη κάτω από δύο Ρεπουμπλικάνους”, θα έλεγε η Χέιλι, αναφερόμενη στον Τραμπ και τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Οι παρατηρήσεις του περιελάμβαναν μια αιχμηρή αναφορά σε πινακίδες του Κογκρέσου και ανώνυμους “πολιτικούς που ασχολούνται με τον εαυτό τους”.

Το ρεκόρ δαπανών του Τραμπ ενώ ήταν στην εξουσία είναι ένα σημείο ευάλωτο στους συντηρητικούς που προσπαθούν να ανακτήσουν τον Λευκό Οίκο.

Το Ινστιτούτο Μανχάταν, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης, σημείωσε ότι οι ενέργειες του Τραμπ στη μοναδική του θητεία «προβλέπεται να κοστίσουν 7,8 τρισεκατομμύρια δολάρια τη δεκαετία, σε σύγκριση με 5,0 τρισεκατομμύρια δολάρια για τον Πρόεδρο Ομπάμα και 6,9 τρισεκατομμύρια δολάρια για τον Πρόεδρο Μπους».

Οι υπερασπιστές του Τραμπ σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών του προήλθε ως απάντηση στις εξαιρετικές συνθήκες της πανδημίας του Covid-19, που έλαβε χώρα τον τελευταίο χρόνο της προεδρίας του.

READ  Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι: ζωντανές ενημερώσεις

Η Χέιλι υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά είχε μια περίπλοκη πολιτική σχέση μαζί του.

Στις 6 Ιανουαρίου 2021, τον επέκρινε στον απόηχο των ταραχών στο Καπιτώλιο, αλλά αργότερα είπε ότι δεν θα έτρεχε εναντίον του για την υποψηφιότητα του GOP το 2024 εάν έμπαινε στην κούρσα – μια κίνηση που τελικά αντέστρεψε.

Στις πρώτες μέρες του στην προεκλογική εκστρατεία, αποσχίστηκε από το «καθεστώς» και πήρε τη θέση ότι ο Τραμπ ήταν σχετικός με την ιδιαίτερη εποχή του, αλλά ότι το έθνος έπρεπε να προχωρήσει.

Έχει προτείνει να γίνουν υποχρεωτικά τεστ ψυχικής ικανότητας για πολιτικούς άνω των 75 ετών. Ο Τραμπ είναι 76 ετών και ο Πρόεδρος Μπάιντεν 80 ετών.

Ο Τραμπ και η Χέιλι είναι οι μόνοι σημαντικοί υποψήφιοι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μέχρι στιγμής, αν και ο συντηρητικός επιχειρηματίας και συγγραφέας Βιβέκ Ραμασάμι προσχώρησε πρόσφατα.

Οι εικασίες στροβιλίζονται γύρω από πολλά μεγάλα Ρεπουμπλικανικά ονόματα, με πιο αξιοσημείωτο τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Πενς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο γερουσιαστής. Ο Tim Scott (SC) μπορεί επίσης να συμμετάσχει στο τουρνουά.

Στην ομιλία της στο Club for Growth, η Haley «κοιτάζει τους ανθρώπους που είναι στριμωγμένοι στο περιθώριο, περιμένοντας να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Θα παροτρύνει τους δωρητές της ομάδας να τη στηρίξουν, προτρέποντάς τους να μην «περιμένουν τύπους που κάθονται στο περιθώριο και δεν μπορούν να αποφασίσουν».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Haley αποδόθηκε στη δική του πίστη στις δημοσιονομικά συντηρητικές πολιτικές και στην προθυμία του να πολεμήσει εδραιωμένα συμφέροντα για την επιδίωξη αυτών των πολιτικών.

READ  Με την προσθήκη του Fred VanVleet, οι Houston Rockets προσγειώνουν τον ηγέτη τους

Θα πει επίσης ότι “δεν φοβάται” να μιλήσει για μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare, αν και η διεύθυνσή του δεν είναι συγκεκριμένη.

Υπάρχει ένα δίκαιο μερίδιο πολιτικής ίντριγκας πίσω από το φαινόμενο Club for Growth.

Η υποχώρηση των δωρητών λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που η CPAC – η Συντηρητική Πολιτική Διάσκεψη Δράσης – συνέρχεται έξω από την Ουάσιγκτον, DC.

Η CPAC έχει πάρει μια ολοένα και πιο υπέρ του Τραμπ γεύση τα τελευταία χρόνια. Έχει εμπλακεί σε διαμάχες μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του frontman της Matt Schlapp. Ο Schlapp αρνείται τους ισχυρισμούς.

Αρκετοί άλλοι προεδρικοί υποψήφιοι του GOP έμειναν μακριά από το CPAC φέτος, όπως οι DeSantis, Pence, Scott και η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Christy Nome.

Η Haley μίλησε την Παρασκευή, αλλά έτυχε μιας ευγενικής και όχι ενθουσιαστικής υποδοχής κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Καθώς έκανε τον δρόμο του γύρω από το χώρο, συναντήθηκε με φωνές «Αγαπάμε τον Τραμπ».

Ο Τραμπ θα ηγηθεί της CPAC με ομιλία το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Τραμπ είχε μια ταραχώδη σχέση με το Club for Growth και τον πρόεδρό του, David McIntosh. Οι δυο τους κάποτε ήταν κοντά, αλλά τον περασμένο μήνα ο McIntosh είπε ότι το GOP θα πρέπει να είναι “ανοιχτό σε έναν άλλο υποψήφιο”.

Ο Τραμπ αντέδρασε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαμαρτυρόμενος ότι «η Λέσχη για Χωρίς Ανάπτυξη είναι ένα μάτσο πολιτικών ακατάλληλων, παγκοσμιοποιητών και ηττημένων».

Εν τω μεταξύ, ο DeSantis μίλησε σε εκδήλωση Club for Growth την Πέμπτη.

READ  Το κάλυμμα κινητήρα μιας πτήσης της Southwest Airlines αποκολλήθηκε κατά την απογείωση

Ο DeSantis ταξιδεύει στην Αϊόβα την επόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε αυτόν τον κύκλο εκστρατείας. Δεν έχει μιλήσει πολύ δημόσια για την καμπάνια του 2024, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει στον αγώνα.

Στην ομιλία της, η Χέιλι θα αντιμετωπίσει τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου και τους πιθανούς διεκδικητές της προεδρίας.

«Μην αφήσετε τα ΜΜΕ να σας πουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να συνεργαστούν», έλεγε η Χέιλι, «και πάντα φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα όταν ξοδεύουν τα χρήματά σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *