Η Bed Bath & Beyond αντιμετωπίζει πτώχευση, αναζητά αντίστροφη διάσπαση μετοχών

Ένας πελάτης φεύγει από ένα κατάστημα Bed, Bath & Beyond στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 31 Αυγούστου 2022.

Τζάστιν Σάλιβαν | Καλές εικόνες

Η Bed Bath & Beyond θέλει οι μέτοχοι να εγκρίνουν την αντίστροφη διάσπαση μετοχών σε μια επερχόμενη ειδική συνεδρίαση, καθώς ο λιανοπωλητής συνεχίζει να εργάζεται για να αποφύγει την αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις τίτλων αργά την Τετάρτη.

Το συμβούλιο του λιανοπωλητή καλεί τους μετόχους να εγκρίνουν μια αντίστροφη διάσπαση μετοχών στη συνεδρίασή του στις 9 Μαΐου, ώστε να έχει αρκετές μετοχές για να συγκεντρώσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια από την προσφορά μετοχών που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων της Bed Bath παρεμποδίστηκαν από την πτώση της τιμής της μετοχής της, η οποία βρίσκεται σε ταχεία πτώση και διαπραγματεύεται κάτω από το $1 τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μετοχές της Bed Bath διαπραγματεύονταν περίπου 30 σεντς το πρωί της Πέμπτης, δίνοντας στην εταιρεία μια χρηματιστηριακή αξία περίπου 132 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία ανησυχεί ότι εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί, δεν θα έχει αρκετά ίδια κεφάλαια για να αποπληρώσει το χρέος της και να κρατήσει τις πόρτες της ανοιχτές, ανέφερε η εταιρεία σε κατάθεση.

“Εάν η πρόταση αντίστροφης διάσπασης δεν λάβει την έγκριση των μετόχων, η εταιρεία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αποφύγει τη χρεοκοπία. Ίσως χρειαστεί να συγκεντρώσουμε μετοχικό κεφάλαιο για να αποκτήσουμε τους απαραίτητους πόρους σε μετρητά για τη χρηματοδότηση λειτουργιών και υποχρεώσεων παροχής υπηρεσιών βάσει της πιστωτικής μας σύμβασης”, ανέφερε η κατάθεση.

Ο σαστισμένος έμπορος λιανικής θα έχει αντίστροφη κατανομή αποθεμάτων με αναλογία, που καθορίζεται από την επιτροπή, που θα κυμαίνεται από 1 σε 10 έως 1 σε 20. Εάν εγκριθεί η απόσχιση, θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία, επιτρέποντας την έκδοση επαρκών μετοχών για την ικανοποίηση των όρων της προσφοράς.

READ  Η Madonna νοσηλεύτηκε με βακτηριακή λοίμωξη και ανέβαλε την περιοδεία

Η αντίστροφη διάσπαση θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την τιμή ανά μετοχή της Bed Bath, η οποία η εταιρεία ελπίζει να βελτιώσει το κλίμα στη μετοχή της και να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές.

«Πιστεύουμε ότι μια υψηλότερη τιμή της μετοχής θα κάνει την κοινή μας μετοχή πιο ελκυστική για ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών, καθώς πιστεύουμε ότι η τρέχουσα τιμή αγοράς της κοινής μετοχής μας μπορεί να επηρεάσει την αποδοχή από ορισμένους επαγγελματίες επενδυτές και άλλα μέλη του επενδυτικού κοινού». Η κατάθεση λέει.

«Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι η αυξημένη τιμή της μετοχής θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε πρόσθετους θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια που διαφορετικά ενδέχεται να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν τις κοινές μας μετοχές λόγω της χαμηλής τιμής διαπραγμάτευσης».

Ωστόσο, ενώ η αντίστροφη διάσπαση μπορεί να ενισχύσει προσωρινά την τιμή της μετοχής της Bed Bath, η προσφορά μετοχών θα την μειώσει τελικά, κάτι που συνέβη αφού η εταιρεία ανακοίνωσε νέα προσφορά μετοχών τον Φεβρουάριο.

Ο λιανοπωλητής οικιακών ειδών προειδοποιεί για πτώχευση από τον Ιανουάριο μετά από μια σειρά κακών τριμήνων που μείωσαν τις ταμειακές ροές της εταιρείας και την άφησαν να προσκολλάται στη ζωή.

Την Τετάρτη, ανακοίνωσε ένα σωσίβιο 120 εκατομμυρίων δολαρίων από την εκκαθαριστή Hilco Global, ώστε να μπορέσει να επαναφέρει το απόθεμα στα ράφια της ως μια τελευταία προσπάθεια για την ενίσχυση των πωλήσεων.

— Ο Jesse Pound του CNBC συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *