Η Caitlin Clark και η Iowa κέρδισαν τη Νότια Καρολίνα στο Final Four

Πολλοί θεώρησαν ότι η κατάκτηση του εθνικού πρωταθλήματος της Νότιας Καρολίνας φέτος ήταν αδιανόητο. Ο προπονητής της Πολιτείας της Λουιζιάνα, Κιμ Μάλκι, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη του LSU στο Round-of-8 ότι η Νότια Καρολίνα «θα είναι ακριβώς εκεί» στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Η Νότια Καρολίνα έμεινε αήττητη, κυριάρχησε σε ομάδες όλη τη σεζόν και ήταν ο υπερασπιστής της πρωταθλήτριας. Αλλά η Gamecox δεν παίζει έναν παίκτη όπως η Caitlin Clarke.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Clark και η Iowa έκαναν ό,τι καμία άλλη ομάδα δεν έχει κάνει, νικώντας τη Νότια Καρολίνα με 77-73 και καθοδόν για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος του προγράμματος – όλες οι ανατροπές που σημειώθηκαν τον Μάρτιο. αυτοί.

Αντίθετα, η Αϊόβα, ίσως κατανοητό, πανηγύρισε μετά το παιχνίδι σαν να είχε πάρει το πρωτάθλημα. Ο Κλαρκ, ο οποίος τερμάτισε με 41 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, έτρεξε γύρω από την αρένα με τα χέρια πάνω από τα αυτιά του καθώς οι οπαδοί της Αϊόβα τον επευφημούσαν. Οι συμπαίκτες αγκαλιάστηκαν και επευφημούσαν στο κέντρο του γηπέδου και οι παίκτες τραγούδησαν το τραγούδι του αγώνα του σχολείου με τους οπαδούς.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ένας οπαδός κουνούσε εμφανώς μια ταμπέλα που έγραφε “Πιστεύουμε στον Κλαρκ”.

«Όλοι στην Αμερική επέλεξαν τη Νότια Καρολίνα και επάξια», είπε ο Κλαρκ, προσθέτοντας: «Αλλά την ίδια στιγμή, τα παιδιά στα αποδυτήρια μας πίστεψαν σε εμάς και το μόνο που χρειάζεστε είναι πίστη ο ένας στον άλλον».

Η Αϊόβα θα παίξει με την Πολιτεία της Λουιζιάνα στο παιχνίδι τίτλου την Κυριακή το απόγευμα. Οι τρίτοι Tigers προκρίθηκαν στην πρώτη τους τελική εμφάνιση NCAA στην ιστορία του προγράμματος την Παρασκευή το βράδυ με νίκη 79-72 επί της Virginia Tech. Η πολιτεία της Λουιζιάνα απομάκρυνε αργά σε ένα κυρίως παιχνίδι μπρος-πίσω χάρη στη γροθιά ενός-δύο των Angel Reese και Alexis Morris.

READ  Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ «δύσκολες» συζητούν για τον καρκίνο με τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ

Ο Ρις σημείωσε το 33ο triple-double της σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του NCAA με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Μόρις προηγήθηκε όλων των σκόρερ με 27 πόντους.

Μόλις τελείωσε εκείνο το παιχνίδι, το American Airlines Center γέμισε γρήγορα αυτό που πολλοί θαυμαστές και παρατηρητές του παιχνιδιού θεωρούσαν το κύριο γεγονός. Θεατές ντυμένοι στα μαύρα, χρυσά και γρανάτη ήταν εδώ για να παρακολουθήσουν τον πιο αναμενόμενο αγώνα του κολεγιακού μπάσκετ στο NCAA Division I Final Four, μια ασφυκτική, αήττητη ομάδα της Νότιας Καρολίνας εναντίον του Clark, που θεωρείται ευρέως ο παίκτης της χρονιάς.

«Απόψε έδειξε πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το γυναικείο μπάσκετ», είπε ο Κλαρκ. “Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι επτά σειρές. Αυτό θα ήταν πολύ διασκεδαστικό.”

Για μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η Αϊόβα κυριάρχησε στη Νότια Καρολίνα και έφερε το αστέρι της, την Aaliyah Boston, σε μπελάδες από νωρίς. Έπαιξε μόλις οκτώ λεπτά και δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Αϊόβα προηγήθηκε μόλις 1 στο ημίχρονο, κυρίως λόγω του αμείλικτου βάθους της Νότιας Καρολίνας. Το προβάδισμα φάνηκε να εξατμίζεται γρήγορα με τη Βοστώνη ξανά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η στρατηγική άμυνας ζώνης της Αϊόβα ήταν αποτελεσματική, αφήνοντας τον Κλαρκ από την κορυφή της ζώνης και στη Βοστώνη ή σε οποιονδήποτε παίκτη που έλαβε την μπάλα. Η ασίστ άμυνα του Κλαρκ και η υγεία της σέντερ Μόνικα Σινάνο ανάγκασαν 15 ανατροπές στη Νότια Καρολίνα. Στο επιθετικό άκρο, η Αϊόβα διάλεξε την άμυνα της Νότιας Καρολίνας με παιχνίδια pick-and-roll, κυρίως με τον Clark και τον Sinano. Ο Gamecox πάλεψε να υπερασπιστεί το παιχνίδι, αφήνοντας συχνά ένα από τα δύο ανοιχτά. Ο Σινάνο τερμάτισε με 18 πόντους.

READ  Η νίκη των Spurs βρίσκεται στην κορυφή της Δύσης σε μια ισοπαλία 3 πλευρών με τους Thunder, Wolves και Nuggets

Οι γκαρντ της Νότιας Καρολίνας δυσκολεύτηκαν να εκμεταλλευτούν τους αμυντικούς της Αϊόβα που πέφτουν πολύ βαθιά. Πολλοί θεατές φώναζαν στους γκαρντ να «σουτάρουν την μπάλα», αλλά συχνά, όταν το έκαναν, αστοχούσαν. Ο προπονητής της Νότιας Καρολίνας, Dan Staley, έκανε εναλλαγή σε διαφορετικούς παίκτες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των Raven Johnson, Bree Hall, Kiera Fletcher και Olivia Thompson. Αλλά τίποτα δεν λειτούργησε, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα.

«Κάνουν ό,τι έχει κάνει κάθε άλλη ομάδα για να εκμεταλλευτεί αυτή τη σεζόν», είπε ο Φλέτσερ μέσα σε δάκρυα. «Επομένως, νομίζω ότι σίγουρα χτυπάμε τους εαυτούς μας».

Ο μόνος αξιόπιστος σκόρερ ήταν η Gia Cook, η οποία χρησιμοποίησε την ταχύτητά της και τις πονηρές τριπλές κινήσεις της για να πετύχει 24 πόντους για να κρατήσει τους Gamecocks στο παιχνίδι. Η Βοστώνη, η Κουκ και η Μπρι Μπιλ έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην κυριαρχία της Νότιας Καρολίνας τις τελευταίες τέσσερις σεζόν.

Αρκετοί ηλικιωμένοι ενδέχεται να επιστρέψουν στη Νότια Καρολίνα την επόμενη σεζόν, επειδή το NCAA χορήγησε στους παίκτες ένα επιπλέον έτος επιλεξιμότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αλλά με το ντραφτ του WNBA να εκκρεμεί, η Βοστώνη θεωρείται ευρέως η κορυφαία επιλογή.

Η Boston είπε ότι δεν έχει αποφασίσει για το ντραφτ, αλλά φαίνεται έτοιμος να προσφέρει στον Johnson την αρχηγία της ομάδας και είπε ότι ένιωθε σαν “το τέλος μιας εποχής” όταν ηχούσε το buzzer στο τέλος του παιχνιδιού.

«Μετά το παιχνίδι, της είπα, «Αυτή είναι η ομάδα σου», είπε η Βοστώνη. «Είσαι στον οργανισμό εδώ και δύο χρόνια και οι άνθρωποι θα σε αναζητήσουν για αυτόν τον ηγετικό ρόλο».

Ο Στέιλι είπε ότι θα ζητούσε από τη Βοστώνη να τον κάνει σύνταξη.

READ  ΒΕΡΜΟΝΤ: Παραμένει σε ισχύ σήμερα το απόγευμα η παρακολούθηση των πλημμυρών εν μέσω των προσπαθειών διάσωσης από τις πλημμύρες που άφησαν νεκρό έναν άνθρωπο

“Έχει παίξει άμυνες εναντίον της που δεν την αφήνουν να παίξει”, είπε, “και αυτό είναι δύσκολο να τρέξει. Είναι υπέροχη. Είναι έτοιμη.

Η εστίαση της Αϊόβα ήταν εμφανής σε όλο το παιχνίδι. Οι στρατιώτες είχαν σιωπηλά αυτοπεποίθηση. Ενώ η ομάδα μιλάει συχνά για τον αντίκτυπο του κόσμου, θα μπορούσε να έπαιζε σε ένα άδειο γήπεδο. Παίκτες κολλημένοι μεταξύ τους, στην μπάλα, στους προπονητές τους, στο ρολόι.

Ακόμη και με προβάδισμα 4 πόντων με 13 δευτερόλεπτα να απομένουν, η Αϊόβα σταμάτησε να πανηγυρίζει. Έμειναν σιωπηλοί με προβάδισμα 4 πόντων και 2,9 δευτερόλεπτα απομένουν. Όχι πρόωρη γιορτή. Συνάντησαν έναν γέροντα.

Και μετά έγινε. Η Αϊόβα κατέβασε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κολεγιακού μπάσκετ και το τρόπαιο του πρωταθλήματος ήταν τυπικό για μια ομάδα. Το γήπεδο έσκασε. Οι θαυμαστές της Αϊόβα ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα για να το δουν να συμβαίνει. Αναδημιούργησαν με περηφάνια το Carver-Hockey Arena στην Iowa City όπως ήταν στο Seattle κατά τη διάρκεια των δύο περιφερειακών αγώνων της ομάδας τους. Το Ντάλας έγινε ο Carver South.

Στα αποδυτήρια της Αϊόβα μετά τον αγώνα, οι παίκτες δήλωσαν ότι ποτέ δεν αμφέβαλλαν για το τελικό αποτέλεσμα. «Νιώθω ότι θα κερδίζουμε όλη την ώρα», είπε η Jada Giamfi, πρωτοετής.

«Είμαστε εδώ για κάποιο λόγο», πρόσθεσε. «Δεν είμαστε ιστορία της Σταχτοπούτας».

Τώρα πρέπει να επαναφέρετε τον πίνακα. Πανηγυρίστηκε στα αποδυτήρια, αλλά μόνο για λίγο, είπε ο σέντερ Σάρον Γκούντμαν. Οι Χόκι έχουν άλλο παιχνίδι την Κυριακή. Πρέπει να ανακτηθούν και να ανεφοδιαστούν με καύσιμα. Πρέπει να δουν την κασέτα και να επιστρέψουν στην προπόνηση.

«Δεν φτάσαμε τόσο μακριά για να παίξουμε στον αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος», είπε ο Κλαρκ. «Είμαστε εδώ για να το κερδίσουμε».

Remy Tumin Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *