Η Goldman πρόκειται να ξεκινήσει τον μεγαλύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας

Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Η Goldman Sachs Group Inc. ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας αυτή την εβδομάδα, κλείνοντας σχέδια για την κατάργηση περίπου 3.200 θέσεων.

Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν θα ξεπεράσει τα 3.200, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Το ένα τρίτο από αυτά θα παραμείνει εντός των βασικών εμπορικών και τραπεζικών τμημάτων του, υποδεικνύοντας το εύρος των περικοπών. Η εταιρεία είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει κεφάλαια που συνδέονται με μια νέα μονάδα που θα διευθύνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα με πιστωτικές κάρτες και δάνεια με δόσεις, η οποία θα έχει ζημιά προ φόρων άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν μιλώντας για προσωπικά στοιχεία .

Εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι περικοπές στην επενδυτική της τράπεζα έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη ρόλων εκτός γραφείου που προστέθηκαν στους αριθμούς των επικεφαλής του τμήματος. Η τράπεζα εξακολουθεί να έχει σχέδια να συνεχίσει τις προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μιας κανονικής τάξης αναλυτών αργότερα φέτος.

Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ντέιβιντ Σόλομον, ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 34% από τα τέλη του 2018, σε περισσότερους από 49.000 στις 30 Σεπτεμβρίου, δείχνουν τα στοιχεία. Το μέγεθος των φετινών απολύσεων έχει επηρεαστεί από την απόφαση της εταιρείας να αφήσει κατά μέρος τις ετήσιες απολύσεις για άτομα με χαμηλή απόδοση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

READ  Κατάρρευση δρόμου στη Βαλτιμόρη: Δείτε πώς τα συνεργεία θα καθαρίσουν έως και 4.000 τόνους συντριμμιών για να βρουν θύματα

Η επιβράδυνση σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, μια δαπανηρή πρωτοβουλία καταναλωτικής τραπεζικής και μια αβέβαιη προοπτική για τις αγορές και την οικονομία ωθούν τις τράπεζες να μειώσουν το κόστος. Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων για εταιρείες και οι προμήθειες για τη συγκέντρωση χρημάτων έχουν χτυπήσει σε όλη τη Wall Street και η πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων εξαφάνισε μια άλλη πηγή μεγάλων κερδών για την Goldman από ένα χρόνο πριν. Αυτές οι ευρύτερες τάσεις του κλάδου επιδεινώθηκαν από λάθη στο εγχείρημα λιανικής τραπεζικής της τράπεζας, όπου οι απώλειες συσσωρεύτηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι προβλεπόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η τράπεζα αντιμετώπισε πτώση 46% στα κέρδη, με έσοδα περίπου 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών. Ωστόσο, αυτό το σημάδι κερδών έχει ενισχυθεί από το τμήμα διαπραγμάτευσης, το οποίο θα σημειώσει άλλη μια βελτίωση φέτος, βοηθώντας την εταιρεία να σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη απόδοσή της.

Οι τελικοί αριθμοί περικοπών θέσεων εργασίας είναι σημαντικά χαμηλότεροι από προηγούμενες προτάσεις σε διευθυντικές θέσεις που θα μπορούσαν να εξαλείψουν σχεδόν 4.000 θέσεις εργασίας.

Η τελευταία μεγάλη άσκηση αυτού του μεγέθους ήρθε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. Η Goldman άρχισε να σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας, ή σχεδόν το 10% του εργατικού δυναμικού της εκείνη την εποχή, και τα κορυφαία στελέχη επέλεξαν να παραιτηθούν από τα μπόνους τους.

Μοιράζοντας τον πόνο

Οι τελευταίες περικοπές αναγνωρίζουν ότι ακόμη και οι επιχειρήσεις που έχουν καλή απόδοση φέτος θα πρέπει να υποστούν τον πόνο ενός σταθερού επιπέδου απόδοσης που θα μπορούσε να χάσει τους στόχους που έχουν τεθεί για τους μετόχους σε ένα χρόνο.

READ  Η McDonald's λέει ότι εξαγοράζει όλα τα δικαιώματά της στο Ισραήλ: NPR

Αυτή η απώλεια απόδοσης ήταν ιδιαίτερα εμφανής σε μια νέα μονάδα που ονομάζεται Λύσεις Πλατφόρμας, οι αριθμοί της οποίας ξεχώρισαν στην ανάλυση του τμήματος. Το χτύπημα άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενισχύθηκε από τις προβλέψεις για ζημίες δανείων, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τους νέους λογιστικούς κανόνες που αναγκάζουν την εταιρεία να κρατήσει στην άκρη περισσότερα μετρητά καθώς τα επίπεδα χρέους αυξάνονται και το κόστος εκτινάσσεται.

«Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένης της σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα», είπε ο Solomon στους εργαζόμενους στο τέλος του έτους. «Για την ηγετική μας ομάδα, η εστίαση είναι στην προετοιμασία της εταιρείας για να αντιμετωπίσει αυτούς τους αντίθετους ανέμους».

Οι περικοπές έρχονται επίσης μια εβδομάδα πριν από τις παραδοσιακές συζητήσεις της τράπεζας για τις αποζημιώσεις στο τέλος του έτους. Η αποζημίωση αναμένεται επίσης να μειωθεί ακόμη και για όσους εργάζονται στην εταιρεία, ιδιαίτερα στην επενδυτική τραπεζική.

Αυτή είναι μια έντονη αντίθεση από πέρυσι, όταν οι εργαζόμενοι κατακλύζονταν με τεράστιες αυξήσεις μπόνους και σε λίγους εκλεκτούς έλαβαν ακόμη και ειδική αμοιβή. Εκείνη την εποχή, η αποζημίωση των 35 εκατομμυρίων δολαρίων του Salomon για το 2021 τον συνέδεσε με τον Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley ως τον πιο ακριβοπληρωμένο διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης αμερικανικής τράπεζας.

Επιλεγμένο βίντεο της ημέρας

Sensex, Nifty τέλος 2022 με ετήσιο κέρδος 4%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *