Η Hilda Bassey, Νιγηριανή σεφ, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ μαγειρεύοντας για 100 ώρες



CNN

Η Νιγηριανή σεφ Hilda Effiong Bassey έχει γίνει εθνική αίσθηση αφού μαγείρεψε για 100 ώρες ασταμάτητα σε μια προσπάθεια παγκοσμίου ρεκόρ.

Η σεφ, ευρέως γνωστή ως Hilda Pacey στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε να μαγειρεύει την Πέμπτη και συνέχισε μέχρι τη Δευτέρα – δημιουργώντας περισσότερες από 55 συνταγές και πάνω από 100 πιάτα σε μια μαραθώνια συνεδρία κουζίνας που σχεδιάστηκε για να αναδείξει τη νιγηριανή κουζίνα στα καλύτερά της.

Η ομάδα των ρεκόρ Γκίνες πρέπει να επιβεβαιώσει ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια και ότι ο Bassey είναι ο κάτοχος του ρεκόρ.

Το ρεκόρ έσπασε σε 87 ώρες και 45 λεπτά από τον Ινδό σεφ Lata Dontan το 2019. Μήνυμα υποστήριξης στη Bassey κατά την προσπάθειά της.

Ο Bassey είπε στο CNN ότι εμπνεύστηκε να δοκιμάσει τον δίσκο επειδή ήθελε να βάλει νιγηριανά τρόφιμα στον χάρτη.

«Το νιγηριανό φαγητό είναι το καλύτερο εκεί έξω», είπε. “Όσο περισσότερες συνταγές διαδίδονται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν. Το νιγηριανό φαγητό είναι ένα πολύ άνετο φαγητό”, πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ύπνο καθ’ όλη τη διάρκεια της μαγειρικής του στο Λάγος, ο Bassey ήταν σε πολύ κέφια και μπορούσε να δει να χορεύει και να ταλαντεύεται για να υποστηρίξει τους θαυμαστές του.

Ένας άνδρας, ο Uduak Obang, είπε στο CNN ότι έκανε μια νυχτερινή βόλτα με το λεωφορείο και ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στον προορισμό του στο Λάγος.

“Οδήγησα 12 ώρες για να είμαι εδώ για να στηρίξω την αδερφή μου, τη φίλη μου. Είναι καταπληκτική”, είπε.

READ  Η Madonna νοσηλεύτηκε με βακτηριακή λοίμωξη και ανέβαλε την περιοδεία

Η Enioluwa Adeoluwa, μια προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης που διπλασιάζεται ως MC για το Cookathon, είπε στο CNN: “Όποτε ένας Νιγηριανός κάνει κάτι, όλοι βγαίνουμε για να δείξουμε υποστήριξη… Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Κάνει καταπληκτική δουλειά.”

«Ανοίγει την πόρτα στην αφρικανική αγορά τροφίμων και δείχνει σε όλη τη νεολαία εδώ ότι αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το πετύχεις», είπε η ηθοποιός και σταρ του Νόλιγουντ Damilola Ogunsi.

Διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της μουσικού Diva Savage και τοπικών πολιτικών, επισκέφτηκαν το Bassey κατά τη διάρκεια της μαγειρικής πρόκλησης.

Ο Bassey είπε στο CNN ότι τα παράτησε την πρώτη μέρα, αλλά αποφάσισε να βάλει στόχο για 100 ώρες αφού ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ.

«Η πρώτη μέρα ήταν πολύ δύσκολη. Ήμουν πρόθυμος να τα παρατήσω 6 ώρες. Αισθάνομαι ότι έγινε ένα θαύμα, με κάποιο τρόπο το ξεπέρασα αυτό. Η υποστήριξη ήταν απίστευτη», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *