Η NC εγκρίνει την επέκταση του Medicaid, αντιστρέφοντας τη μακρά αντίθεση

RALEIGH, NC (AP) – Μια συμφωνία για την επέκταση της Medicaid Η Βόρεια Καρολίνα έλαβε την τελική νομοθετική έγκριση την Πέμπτη, τερματίζοντας μια δεκαετή συζήτηση σχετικά με το εάν η πολιτικά διχασμένη πολιτεία θα πρέπει να δεχθεί ομοσπονδιακή προστασία για εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικες χαμηλού εισοδήματος.

Η Βόρεια Καρολίνα είναι μια από τις πολλές πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών που άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του Medicaid μετά από χρόνια ένθερμης αντιπολίτευσης. Οι ψηφοφόροι στη Νότια Ντακότα ενέκριναν την επέκταση σε δημοψήφισμα Νοέμβριος. Και στην Αλαμπάμα, οι συνήγοροι προτρέπουν τους νομοθέτες να επωφεληθούν από τα ομοσπονδιακά κίνητρα για την επέκταση του Medicaid για την παροχή ασφάλισης υγείας σε περισσότερους εργαζόμενους.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Ρόι Κούπερ, μακροχρόνιος υποστηρικτής της επέκτασης, υπέγραψε το νομοσχέδιο, αφήνοντας 10 πολιτείες στις ΗΠΑ που δεν έχουν υιοθετήσει την επέκταση. Η Βόρεια Καρολίνα έχει 2,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένους στο παραδοσιακό Medicare. Οι υποστηρικτές εκτιμούν ότι η επέκταση θα μπορούσε να βοηθήσει 600.000 ενήλικες.

«Η επέκταση του Medicaid είναι μια επένδυση γενεών που θα κάνει όλες τις οικογένειες της Βόρειας Καρολίνας πιο υγιείς, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία μας, και ανυπομονώ να υπογράψω αυτήν τη νομοθεσία σύντομα», έγραψε ο Κούπερ στο Twitter.

Το τελικό νομοσχέδιο για επέκταση βάσει του νόμου δεν έχει ημερομηνία έναρξης, αλλά εξακολουθεί να συνοδεύεται από μια επιφύλαξη: Δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να εγκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτό συμβαίνει συνήθως στις αρχές του καλοκαιριού. Ο Κούπερ άσκησε βέτο σε αυτήν τη διάταξη, η οποία θα έδινε στους ηγέτες του GOP τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν άσχετα στοιχεία στα οποία αντιτίθεται σθεναρά.

READ  Πώς οι προπονήσεις το Σαββατοκύριακο μπορούν να είναι εξίσου ωφέλιμες με την άσκηση όλη την εβδομάδα

ο Η Βουλή ψήφισε 87-24 Μετά από μικρή συζήτηση και μια προκαταρκτική ψηφοφορία την Τετάρτη, υπέρ της συμφωνίας. Μετά την ψήφισή του, κάτι που κανονικά δεν επιτρέπεται από τους κανόνες της Βουλής, αρκετοί Δημοκρατικοί στάθηκαν στο πάτωμα και χειροκρότησαν. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρεπουμπλικανών της Βουλής ψήφισαν ναι. Η Γερουσία ενέκρινε ήδη ομόφωνα τη νομοθεσία την περασμένη εβδομάδα.

Τελική Συμφωνία Αυτό περιλαμβάνει την επιστροφή ή την κατάργηση των κανονισμών που πρέπει να υπογράψουν οι κρατικοί υγειονομικοί υπάλληλοι προτού οι ιατροί μπορούν να ανοίξουν ορισμένα νέα κρεβάτια ή να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έχουν ζητήσει αλλαγές «πιστοποιητικού ανάγκης» σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Για χρόνια, οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι υπεύθυνοι για τη Γενική Συνέλευση ήταν δύσπιστοι για την επέκταση που απορρέει από τον ομοσπονδιακό νόμο για την προσιτή φροντίδα, που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πριν από 13 χρόνια την Πέμπτη.

Οι νομοθέτες του GOP ψήφισαν νόμο το 2013 που απαγορεύει συγκεκριμένα στη διοίκηση ενός κυβερνήτη να επιδιώξει επέκταση χωρίς τη ρητή έγκριση της Γενικής Συνέλευσης. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για την επέκταση έχει αυξηθεί τον περασμένο χρόνο καθώς οι νομοθέτες αποφάσισαν ότι το Κογκρέσο ήταν απίθανο να καταργήσει το νόμο ή να αυξήσει το ταίριασμα για το χαμηλότερο 10% των πολιτειών που απαιτούν κάλυψη.

Ένα γλυκαντικό χρηματοδότησης στον νόμο περί αποκατάστασης Covid-19 που επεκτείνει το Medicaid θα έβλεπε επίσης τη Βόρεια Καρολίνα να λάβει επιπλέον 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε διάστημα δύο ετών. Οι νομοθέτες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα για υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

READ  Εκλογές στην Ταϊλάνδη: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προηγούνται καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων

Ένα σημείο καμπής ήρθε τον περασμένο Μάιο όταν ο πρόεδρος της Γερουσίας Μπιλ Μπέργκερ, ένας μακροχρόνιος αντίπαλος της επέκτασης, εξήγησε δημόσια την ανατροπή του.Βασίζεται κυρίως σε οικονομικούς όρους.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Μπέργκερ περιέγραψε επίσης την κατάσταση που αντιμετωπίζει μια ανύπαντρη μητέρα που δεν κερδίζει αρκετά χρήματα για να καλύψει τον εαυτό της και τα παιδιά της, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγει στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης ή δεν παίρνει φροντίδα, είπε. . Η επέκταση καλύπτει άτομα που βγάζουν πάρα πολλά χρήματα για να πληρώσουν για το κανονικό Medicaid, αλλά όχι αρκετά για να επωφεληθούν από πιο επιδοτούμενη ιδιωτική ασφάλιση.

«Οι φτωχοί εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία στη Βόρεια Καρολίνα», είπε τότε ο Μπέργκερ.

Η Γερουσία και η Βουλή ενέκριναν ανταγωνιστικά μέτρα το 2022, αλλά οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν για την πιστοποίηση των αλλαγών στις απαιτήσεις. Ο Μπέργκερ και ο πρόεδρος της Βουλής Τιμ Μουρ ανακοίνωσαν συμφωνία πριν από τρεις εβδομάδες.

Το 2019, η επιμονή του Cooper να προωθήσει την επέκταση συνέβαλε σε ένα αδιέξοδο του κρατικού προϋπολογισμού με τους νομοθέτες του GOP που δεν επιλύθηκε ποτέ πλήρως.

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρόμπερτ Ριβς, της κομητείας Τσάταμ, απέφυγε την απαίτηση διέλευσης του προϋπολογισμού για επέκταση, αλλά ήθελε να είναι πανηγυρικός.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί υγεία σημαίνει τα πάντα», είπε ο Ριβς. «Τώρα έχουμε όλοι ευθύνη να συντάξουμε ένα έγγραφο προϋπολογισμού με το οποίο όλοι μπορούν να ζήσουν».

Το μερίδιο 10% του κράτους στο κόστος για τους αποδέκτες επέκτασης Medicaid θα καταβληθεί μέσω νοσοκομειακών αξιολογήσεων. Τα νοσοκομεία αναμένεται να λάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά από το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τη θεραπεία ασθενών με Medicaid.

READ  Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε το SpaceX να εκτοξεύει την 1η δοκιμαστική πτήση του Starship σήμερα (17 Απριλίου).

Τα έσοδα από αυτό το έργο θα βοηθήσουν στη βελτίωση πολλών κλειστών αγροτικών νοσοκομείων.

“Αυτή η νομοθεσία ορόσημο θα έχει διαρκή οφέλη για την πολιτεία μας, βοηθώντας σκληρά εργαζόμενες οικογένειες της Βόρειας Καρολίνας, σταθεροποιώντας τους παρόχους αγροτικής υγειονομικής περίθαλψης και βελτιώνοντας τη συνολική υγεία των κοινοτήτων μας”, δήλωσε ο Steve Lawler με την North Carolina Healthcare Association, η οποία εκπροσωπεί νοσοκομεία και νοσοκομεία. συστήματα.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Μουρ χαρακτήρισε το πέρασμα της Πέμπτης «ένα ιστορικό βήμα για την αύξηση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τις αγροτικές κοινότητες μας» και είπε ότι ανυπομονεί να εγκρίνει «ένα ισχυρό συντηρητικό προϋπολογισμό» ώστε να ξεκινήσει η επέκταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *