Η Nordstrom Canada κλείνει όλα τα καταστήματα μέχρι τον Ιούνιο

Σχόλιο

Ο κολοσσός λιανικής Nordstrom αποσύρεται από την καναδική αγορά, εν μέσω πωλήσεων που θα κλείσουν 13 από τα καταστήματά του στη χώρα. είπε η εταιρεία. Η κίνηση θα κοπεί πρόχειρα 2.500 θέσεις εργασίας.

Η απόφαση της Nordstrom γίνεται ο δεύτερος μεγάλος λιανοπωλητής των ΗΠΑ που διακόπτει τη λειτουργία του στον Καναδά φέτος. Η Bed Bath & Beyond, η οποία βρίσκεται κοντά στην αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, ανέφερε την πτώχευση τον Φεβρουάριο για να κλείσει τα καναδικά καταστήματά της. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η κατάθεση του δικαστηρίου του Nordstrom Ο Καναδάς παρουσιάζει κακή εικόνα. Η εταιρεία έχανε χρήματα κάθε χρόνο που λειτουργούσε στον Καναδά, είπε η εταιρεία στο δικαστήριο, και η καναδική θυγατρική παρήγαγε μόνο το 3 τοις εκατό των καθαρών πωλήσεων του ομίλου. Από την ίδρυσή της, η καναδική εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση 775 εκατομμυρίων δολαρίων. Το υψηλό λειτουργικό κόστος και οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησαν στην απόφαση να κλείσει η εταιρεία, ανέφερε.

«Μπήκαμε στο 2014 με ένα σχέδιο να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε μια μακροπρόθεσμη επιχείρηση στον Καναδά», δήλωσε ο Eric Nordstrom, Διευθύνων Σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης. Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ. «Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν βλέπουμε μια ρεαλιστική πορεία προς την κερδοφορία για τις καναδικές επιχειρήσεις».

Η εταιρεία διαχειριζόταν έξι καταστήματα Nordstrom και επτά εκπτωτικά καταστήματα στον Καναδά που ονομάζονταν Nordstrom Rack. Ο τοπικός ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου στον Καναδά διέκοψε τη λειτουργία του την Πέμπτη, με τα καταστήματα να αναμένεται να κλείσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ανέφερε η εταιρεία.

Η κίνηση θα χτυπήσει τις προοπτικές της εταιρείας για το 2023: Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας προβλέπεται να είναι χαμηλότερες κατά 400 εκατομμύρια δολάρια φέτος, σημειώνει η τριμηνιαία έκθεση κερδών της Nordstrom. Η εταιρεία είπε ότι αναμένει πτώση 2% στα έσοδα.

READ  Η διακοπή του Microsoft Cloud επηρεάζει τους χρήστες παγκοσμίως

Ανάλυση: Η σωτηρία του Nordstrom βρίσκεται στο τμήμα πολυτελείας

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ λειτουργεί περισσότερα από 300 καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ και είχε έσοδα 119 εκατομμυρίων δολαρίων το πιο πρόσφατο τρίμηνο. Τα ανδρικά ρούχα, τα υποδήματα και τα γυναικεία ρούχα παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη πέρυσι σε σχέση με το 2021.

«Δεν υπάρχουν αλλαγές στις λειτουργίες ή τα καταστήματα της Nordstrom US και η Nordstrom US θα συνεχίσει να λειτουργεί σε μια βάση «business as-usual», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η Fitch Ratings είχε Η Nordstrom υποβαθμίστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, επικαλούμενη λειτουργικές προκλήσεις και αρκετές αλλαγές στις δραστηριότητές της εκτός τιμής. Όμως ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είδε τη μετοχή του να αυξάνεται τον Φεβρουάριο Ράιαν Κοέν Αγόρασε ένα μερίδιο στη Nordstrom.

Η αποτυχία του Nordstrom στον Καναδά δεν είναι μοναδική. Πολλές αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να αποκομίσουν κέρδη στον Καναδά. στόχοςΛειτουργούσε περισσότερα από 100 καταστήματα στον Καναδά πριν φύγει από τη χώρα το 2015. Άλλο ένα σούπερ μάρκετ, Στην υγειά σαςΈκλεισε το τελευταίο της κατάστημα στον Καναδά το 2018 μετά από μια πορεία 65 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *