Η Tesla δεσμεύεται να μειώσει το κόστος παραγωγής EV στο μισό, ο Μασκ κρύβει οικονομικά σχέδια για αυτοκίνητα

ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ, 1 Μαρτίου (Reuters) – Η Tesla Inc (TSLA.O) σχεδιάζει να μειώσει στο μισό το κόστος συναρμολόγησης των μελλοντικών γενεών αυτοκινήτων, είπαν μηχανικοί στους επενδυτές την Τετάρτη, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δεν είπε πότε θα κάνει το ντεμπούτο του. Ένα φτηνό ηλεκτρικό όχημα.

Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 5% στις συναλλαγές μετά την επενδυτική ημέρα της εταιρείας από τα κεντρικά γραφεία της στο Τέξας.

Περισσότερα από δώδεκα στελέχη της Tesla, με επικεφαλής τον Musk, συζήτησαν τα πάντα, από ένα σχέδιο Λευκής Βίβλου για την υιοθέτηση της βιώσιμης ενέργειας σε όλο τον κόσμο μέχρι την καινοτομία της εταιρείας στη διαχείριση των λειτουργιών της από την κατασκευή έως την εξυπηρέτηση.

Η παρουσίαση παρουσίασε μια σειρά από ανώτερους μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένου του νέου επικεφαλής παγκόσμιας κατασκευής Tom Zhu, σε ένα νεύμα στην προσπάθεια της Tesla να δείξει το βάθος του εκτελεστικού πάγκου της πέρα ​​από τον Musk, το πρόσωπο της εταιρείας.

Αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς και ποια μοντέλα θα προσφερθούν.

Ο Μασκ αναμενόταν να σχεδιάσει την ανάπτυξη ενός προσιτού ηλεκτρικού οχήματος (EV) που θα διεύρυνε την απήχηση της μάρκας του και θα απέτρεπε τον ανταγωνισμό.

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Η πλατφόρμα επόμενης γενιάς της Tesla θα περιλαμβάνει περισσότερα από ένα οχήματα στο εργοστάσιο, ανέφεραν στελέχη, αλλά ο Μασκ παρέκαμψε τις ερωτήσεις σχετικά με τα μοντέλα.

Ο οικονομικός διευθυντής της Tesla, Zach Kirkhorn, και άλλοι υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο Kirkorn εκτιμά ότι η Tesla θα χρειαστεί να επενδύσει έξι φορές περισσότερα από όσα έχει μέχρι στιγμής για να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο της να αυξήσει την παραγωγή στα 20 εκατομμύρια οχήματα ετησίως έως το 2030, μια δεκαπλάσια αύξηση από την τρέχουσα χωρητικότητα. Ο λογαριασμός θα μπορούσε να είναι 175 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε.

READ  Έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα: Οι επιστήμονες εκδίδουν «οδηγό επιβίωσης» για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή

Το επόμενο επενδυτικό βήμα θα είναι ένα νέο εργοστάσιο της Tesla στο βόρειο Μεξικό, είπε ο Μασκ, ανακοινώνοντας το πρώτο εργοστάσιο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Κίνας.

Μια αναφορά του Reuters την Τετάρτη πρότεινε ότι ένα σχέδιο επανασχεδιασμού του σεντάν Model Y, που ονομάζεται Project Juniper, ή μιας ενημερωμένης έκδοσης του σεντάν Model 3 – με την κωδική ονομασία Highland – θα τεθεί σε παραγωγή. Σεπτέμβριος.

Το pickup Cybertruck έρχεται φέτος, λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού Franz von Holzhausen.

μαζική αγορά

Η κατάληψη της μαζικής αγοράς είναι κρίσιμη για τον ετήσιο στόχο παραγωγής της Tesla, ο οποίος υπερβαίνει τη συνδυασμένη παραγωγή των δύο μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών, της γερμανικής Volkswagen (VOWG_p.DE) και της ιαπωνικής Toyota (7203.T).

Αυτό θα αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων για την Tesla πέρυσι.

Ο Μασκ είπε ότι το κλειδί για την αύξηση του όγκου πωλήσεων της Tesla θα είναι η μείωση των τιμών για τους καταναλωτές, με τις εκπτώσεις της Tesla φέτος να τροφοδοτούν τη ζήτηση.

“Η επιθυμία των ανθρώπων να αποκτήσουν ένα Tesla είναι πολύ μεγάλη. Ο περιοριστικός παράγοντας είναι η ικανότητα να πληρώσουν για ένα Tesla”, δήλωσε ο Musk.

Η Tesla είναι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά το απόθεμά της παρουσίασε άγριες διακυμάνσεις. Οι μετοχές έχουν μειωθεί στο μισό από την κορύφωσή τους τον Νοέμβριο του 2021, αλλά έχουν ανακάμψει περισσότερο από 60% φέτος.

Ο Μασκ είπε ότι η Tesla μπορεί να χρειαστεί 10 μοντέλα, με στόχο την παραγωγή στα 2 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως για κάθε σειρά μοντέλων. Συγκριτικά, η Toyota πουλά 1 εκατομμύριο Corolla ετησίως παγκοσμίως.

READ  Διάλογος Shangri-La: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin προειδοποιεί για «καταστροφική» σύγκρουση στην Ταϊβάν

Η Tesla είναι ήδη μπροστά από τους ανταγωνιστές της στην παραγωγή EV με κέρδος. Ο επικεφαλής μηχανικός Lars Morawi λέει ότι η εταιρεία ελπίζει να κατασκευάσει τα οχήματά της επόμενης γενιάς στη μισή τιμή από το τρέχον Model 3 ή Model Y.

Ο Morawi περιέγραψε τη διαδικασία κατασκευής για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, αποκαλώντας το ένα μοντέλο «ξεκουμπώματος» συναρμολόγησης υποσυστημάτων για μείωση της πολυπλοκότητας και του χρόνου στην κατασκευή.

Το στέλεχος της Tesla, Peter Bannon, έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς η εταιρεία χρησιμοποιεί δεδομένα για να μειώσει το κόστος. Τα στοιχεία των πελατών έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες της Tesla δεν χρησιμοποιούσαν την ηλιοροφή, είπε, «άρα την αφαιρέσαμε».

Ο Ross Gerber, ο κορυφαίος επενδυτής της Tesla, έγραψε στο Twitter ότι η παρουσίαση ήταν μια «τεράστια κοροϊδία» του οχήματος επόμενης γενιάς. “Έρχεται. Τα έβαλαν όλα. Κόστος 50% λιγότερο για την κατασκευή. Παίρνετε $25-$30.000 EV!”

Η Tesla έχει ξεπεράσει τον κλάδο τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας ραγδαία τις παραδόσεις παρά την πανδημία και τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ωστόσο, η Tesla μείωσε τις τιμές τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσει τις πωλήσεις, πιεσμένη από την αδύναμη οικονομία και τις αυξανόμενες απειλές από τους ανταγωνιστές στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Reuters Graphics Reuters Graphics

Η Tesla πρέπει να βελτιώσει την τεχνολογία μπαταριών της, την οποία ο Μασκ αποκάλεσε «θεμελιώδη περιοριστικό παράγοντα» στη μετάβαση σε βιώσιμη ενέργεια και πιο προσιτά αυτοκίνητα.

Η Tesla αγωνίζεται να αυξήσει την παραγωγή προηγμένων μπαταριών που ονομάζονται 4680s. Τα στελέχη την Τετάρτη δήλωσαν ότι η παραγωγή όγκου θα μπορούσε να χτυπήσει φέτος, αλλά είπαν ότι εξακολουθούν να δοκιμάζουν δύο διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής.

READ  Ο Τζάστιν Φιλντς απέκρουσε ένα εμπόριο πριν προσγειωθεί με τους Steelers
Η μετοχή έχει υποχωρήσει 60% το περασμένο έτος

Αναφορές από τον Hyunjoo Jin στο Σαν Φρανσίσκο, τον Joseph White στο Ντιτρόιτ, τον Akash Sriram στο Bangalore, τον Abirup Roy στο Σαν Φρανσίσκο και τον Kevin Krolicki στη Σιγκαπούρη. Επιμέλεια: Peter Henderson, Matthew Lewis και Himani Sarkar

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *