Θα ανασταλεί ο Νίκολα Γιόκιτς μετά τη σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη των Suns, Matt Ishbia; Τι περιμένουμε να κάνει το ΝΒΑ

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου του 4ου παιχνιδιού των ημιτελικών της Δυτικής Περιφέρειας την Κυριακή, ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς και δύο φορές MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς, αξιολογήθηκε ως τεχνικό σφάλμα λόγω επαφής με τον ιδιοκτήτη των Φοίνιξ Σανς, Ματ Ίσμπια. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το τι συνέβη:

  • Ο επιθετικός των Suns, Josh Okogie, βούτηξε στο πλήθος για μια χαλαρή μπάλα στα χέρια του Ishbia. Ενώ ο Ishbia κρατούσε την μπάλα, οι οπαδοί βοήθησαν τον Okogie να σηκωθεί.
  • Στη συνέχεια ο Γιόκιτς προσπαθεί να παλέψει την μπάλα από τον Ισμπία, ο οποίος διστάζει να την παραδώσει. Ο σέντερ των Νάγκετς ήρθε σε επαφή μαζί του αφού η μπάλα ήταν χαλαρή.
  • Ένας θαυμαστής εκδιώχθηκε από τη θέση του επειδή επικοινώνησε με τον Jokic. Μετά το περιστατικό, η Ishbia παρέμεινε στη θέση της. Οι Suns εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας: “Ένας συμμετέχων μεταφέρθηκε για να διαχυθεί η κατάσταση.”
  • Οι Σανς κέρδισαν τον αγώνα 4 με 129-124 και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2.

Τώρα, η εστίαση μετατοπίζεται στο αν το πρωτάθλημα θα εκτιμήσει περισσότερη πειθαρχία για τον Jokic, του οποίου η απουσία σίγουρα θα ανεβάσει τον πήχη σε αυτή τη σειρά. Για να αναλύσουμε την κατάσταση, ζητήσαμε από τον εθνικό συγγραφέα του NBA Sam Veseny και τον ανώτερο συγγραφέα Jon Krawczynski να αναλύσουν τι λέει ο κανονισμός του NBA και τι έχουν δει, τι πιστεύουν ότι πρέπει να συμβεί και τι πιστεύουν ότι θα συμβεί με βάση την ιστορία του πρωταθλήματος. .

Ποια ήταν η αρχική σας αντίδραση στο περιστατικό;

Γενικός: Γιατί τελικά ο Ishbia επέλεξε να μπει στον προσωπικό χώρο του Jokic; Το βίντεο δείχνει τον Ishbia να αγγίζει τον Jogik στη μέση/πλάτη του μεγαλύτερου. Στη συνέχεια, όταν ο Jokic ώθησε απαλά τον Ishbia με τον αντιβράχιο του, ήξερα ότι ήταν “ένα πράγμα” στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, ο Jokic κοίταζε πίσω, κοίταζε τον μαρκαδόρο στην πλάγια γραμμή και έλεγε ότι ήταν η μπάλα του Ντένβερ. Ο Jokic πηγαίνει στη γωνία και προσπαθεί να πάρει την μπάλα από τους οπαδούς επειδή βλέπει τον Okogie στην κερκίδα και θέλει να ξεκινήσει ένα γρήγορο διάλειμμα – προσπαθεί πάντα να το κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν βλέπει έναν άνδρα πλεονέκτημα. Η εικασία μου είναι ότι ο Ishbia, πρώην μπασκετμπολίστας κολεγίου υπό τον Tom Izzo στο Michigan State, το αναγνώρισε και αποφάσισε να κρατήσει την μπάλα για ένα επιπλέον κλάσμα του δευτερολέπτου για να επιτρέψει στον Okogie να σηκωθεί. Ο Γιότσιτς προσπάθησε να του αφαιρέσει την μπάλα. Για μένα, η δράση του Ισφία ως θεατή οδήγησε σε αυτό το σημείο. Πιστεύω ότι παρενέβη στη ροή του παιχνιδιού και έπρεπε να είχε εκτιναχθεί από το δικό του γήπεδο.

Krawczynski: Έπρεπε να δω το βίντεο οκτώ φορές για να μπορέσω να επεξεργαστώ τι είχε συμβεί και μετά από κάθε προβολή σκεφτόμουν, “Τι κάνουμε;” Απευθύνεται σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος.

READ  Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης λένε ότι ο Τραμπ είναι διατεθειμένος να καθυστερήσει την έρευνα για τη σιωπή των χρημάτων μέχρι τα τέλη Απριλίου

Νίκολα Γιόκιτς, τι κάνουμε; Λοιπόν, θέλετε να ξεκινήσετε ένα γρήγορο διάλειμμα. Αυτό είναι ένα πολύ έξυπνο Ogoki που έχει ρίξει στην πρώτη γραμμή. Ξέρεις τι δεν είναι έξυπνο; Ο Deandre προσπαθεί να αφαιρέσει την μπάλα από τα χέρια ενός οπαδού καθώς παλεύει με τον Ayton για ένα ριμπάουντ. Μείνε ήσυχος, άνθρωπε.

Είμαι μέλος της λέσχης «Jokic is Incredible». Η συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητά του για MVP πήγε σε μέρη όπου δεν είχε καμία δουλειά, και ήταν εντελώς κοντά ή κοντά στις κάλπες. Αλλά αυτό φαινόταν σαν μια ανόητη απόφαση. Δεν είναι ανεύθυνο. Δεν είναι κακόβουλο. Δεν ήταν επικίνδυνο. Ήταν περιττό. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος ότι χρειαζόμαστε ένα τεχνικό σφάλμα εκεί. “Μας πήρε ένα βαθμό!” Όταν ο Ντέβιν Μπούκερ αστειεύτηκε ότι (νομίζω) δεν κατάφερε τίποτα άλλο εκτός από κακή οπτική.

Σαφώς, ο Jogic Ishbia ένιωθε σαν επιθετικός. «Μου είπε ότι θα αγκωνιάσω τον ανεμιστήρα, αλλά ο θαυμαστής έβαλε πρώτα το χέρι του πάνω μου», είπε. “Νόμιζα ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να μας προστατεύει. Αλλά μπορεί να κάνω λάθος.”

Καθώς ο Ishbia είναι πρώην παίκτης, νιώθω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα του μπάσκετ εδώ. Ο Ishbiya φαίνεται να έχει κάνει τη σύνδεση στο έργο. Ο Jokic πιθανώς κατάλαβε ότι η φτερούγα κοτόπουλου που πέταξε εκεί για να πετάξει έξω τον Ishbia έγινε εναντίον ενός 43χρονου που καταγράφηκε στο 5-πόδι-10 στο Michigan State. Αυτό μας φέρνει σε…

Mad Ishbia, τι κάνουμε; Αυτή η αποτυχία θα αποδεικνυόταν μια από τις πιο ξεκαρδιστικά κουτσές πράξεις που έχουμε δει ποτέ από ένα franchise σε ένα παιχνίδι. Έπαιζες για τους Spartans, όχι για τους Blue Devils, σωστά; (ανέκδοτα, τραμπούκοι, ανέκδοτα). Νομίζω ότι ο Ishbia εξέπληξε τον Jogic. Η μπάλα έπεσε στην αγκαλιά του και καθώς σηκώθηκε, σήκωσε το βλέμμα για να δει τον Jokic να έρχεται προς το μέρος του και να αρχίζει να πιάνει την μπάλα. Εδώ είναι που διαφωνώ με τον φίλο μου Sam Veseny. Δεν νομίζω ότι κράτησε την μπάλα επίτηδες για να σταματήσει τους Νάγκετς στο break 5-on-4. Νομίζω ότι αντέδρασε σε αυτό το σημείο.

Ίσως ο πρώην παίκτης μέσα του να κλώτσησε εκεί μέσα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο γήπεδο, όταν κάποιος προσπαθεί να πιάσει την μπάλα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να την παρατήσετε. Αν αυτή είναι η αρχική αντίδραση, καλό. Όμως, αντί να πιέσει τον Jokic μετά την αρχική μάχη, πρέπει να βρει κάποιο νόημα. Θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα από το να κλιμακώνει την κατάσταση με έναν αντίπαλο παίκτη κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε παιχνιδιού, πόσο μάλλον ενός παιχνιδιού πλέι οφ. Για να παραφράσω ένα ρητό πολύ γνωστό στον Νότο, μπορεί να έγινε franchise του NBA εν μία νυκτί, αλλά όχι χθες το βράδυ.

READ  Η Millie Bobby Brown και ο Jake Bongiovi αρραβωνιάστηκαν

Και τέλος, στον εκδιωχθέντα γενειοφόρο, τι κάνουμε; Έρχεστε να βοηθήσετε τον νέο ιδιοκτήτη των Suns με μια άγρια ​​ώθηση με τρία δάχτυλα στον ώμο του Σέρβου μήκους 11 ποδιών και 290 λιβρών; Τι πρόκειται να πετύχει; Ένας οπαδός αξίζει να τον διώξουν επειδή πιστεύει ότι είναι πιο χρήσιμος από το να κάνει σύνδεση με έναν παίκτη.

Πιστεύετε ότι ο Jokic πρέπει να τεθεί σε αναστολή;

Γενικός: Με τίποτα. Νομίζω ότι ήταν μια υπερβολική αντίδραση από το πρωτάθλημα με βάση αυτό το περιστατικό. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που το εγχειρίδιο κανόνων ανατριχιάζει με την αναστολή του, αλλά από την πλευρά των θαυμαστών, η αναστολή του Jokic θα έβλαπτε σοβαρά τον ανταγωνιστικό παράγοντα αυτής της σειράς και κανείς δεν το θέλει πραγματικά. Το πρωτάθλημα χρειάζεται τους καλύτερους παίκτες του για να παίξουν στις μεγαλύτερες στιγμές του. Δεν θέλουμε να τους δούμε να ξεσηκώνουν τους φιλάθλους, αλλά ούτε και οι θεατές να διακόπτουν το παιχνίδι.

Σε αυτό το σημείο, ενώ νομίζω ότι ο Ishbia φταίει περισσότερο από τον Jokic, θα ήμουν περισσότερο υπέρ του να μην επιτραπεί στην ιδιοκτησία των Suns να παρευρεθεί σε αυτούς τους αγώνες παρά στον Jokic. Και δεν θα είμαι υπέρ αυτού.

Krawczynski: Με τιποτα. Ας δούμε περισσότερο την οπτική της κατάστασης που δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη από τις δυνάμεις που βρίσκονται στο γραφείο του πρωταθλήματος, ναι, ξέρουμε. Βλέπουν το περιστατικό μόνο στο κενό, με μηδενικό πλαίσιο ή σκηνικό, εμπλεκόμενους παίκτες ή κάτι παρόμοιο.

Ας είμαστε αληθινοί εδώ. Η σειρά είναι ισόπαλη 2-2 και το Ντένβερ επέστρεψε. Ο Γιόκιτς είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στους Νάγκετς. Το να τον βγάλεις για ένα παιχνίδι θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα αυτής της σειράς. Όπως είδαμε με τον Ντρέιμοντ Γκριν στους τελικούς του NBA, το πρωτάθλημα έχει μια ιστορία να το αφήνει να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Αλλά παρακολουθώ το περιστατικό στην κορυφή. Ήταν λίγο σύγκρουση. Διήρκεσε οκτώ δευτερόλεπτα. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Δεν προκάλεσε μεγάλη αντίδραση από οπαδούς ή παίκτες. Ήταν μια γρήγορη αψιμαχία. Και τα δύο μέρη προχώρησαν και εικάζω ότι ο Ishbia δεν ήθελε να αποβληθεί ο Jogic.

Εξάλλου, δεν είναι οποιαδήποτε αλληλεπίδραση παίκτη-οπαδού. Ήταν εναντίον ενός σούπερ σταρ και ενός αντίπαλου ιδιοκτήτη. Η αναστολή του Jokic λόγω ελάχιστων κινήτρων από την ιδιοκτησία των Suns θα άνοιγε το πρωτάθλημα σε κατηγορίες υπέρ των Suns, κάτι που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να παρακάμψει από ό,τι αν ο Jokic έσπρωχνε έναν κανονικό οπαδό.

Αφού εξέτασε το περιστατικό, ο πρόεδρος της επιτροπής Tony Brothers δεν το έκρινε άξιο εκδίωξης. Τεχνικό λάθος (δεν ήξερα καν ότι χρειαζόταν). Το είδε γι’ αυτό που ήταν: ασήμαντο.

Όλοι προχωράμε τη ζωή μας. Αυτό συνέβη. ΤΕΛΕΙΩΣΕ Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Δεν χρειάζεται πλέον να βάζετε τον αντίχειρα στην κλίμακα μιας σειράς πλέι οφ.

READ  Ο νικητής του τζακ ποτ του Powerball 1,765 δισεκατομμυρίων δολαρίων Theodorus Struck αποκαλύφθηκε στην Καλιφόρνια

Πιστεύετε ότι το ΝΒΑ θα αποκλείσει τον Τζόκιτς;

Γενικός: Ελπίζω το πρωτάθλημα να μην τον αναστείλει. Ακόμη και με το γράμμα του νόμου, δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Jokic παραβίασε τον κανόνα συμπεριφοράς των παικτών. Σημαίνει να πας στις εξέδρες ως παίκτης. Ο κανονισμός του NBA αναφέρει:

«Ένας προπονητής, παίκτης ή προπονητής που μπαίνει σκόπιμα στις εξέδρες των θεατών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα αποβληθεί αυτόματα και το περιστατικό θα αναφερθεί στο Basketball Operations μέσω email. … Η πρώτη σειρά καθισμάτων θεωρείται η αρχή της κερκίδας».

Ο Jokic δεν έφτασε στην πρώτη σειρά της κερκίδας καθώς ο Ishbia σηκώθηκε, έκανε ένα βήμα και μπήκε στον προσωπικό χώρο του Jokic αφού έχασε την μπάλα. Δεν είναι μια κατάσταση «μπείτε στο περίπτερο», τουλάχιστον από τη δική μου οπτική γωνία.

ΑΝ Θα εκπλαγώ αν έβλεπα το πρωτάθλημα να επιλέγει να αναστείλει τον Jokic σύμφωνα με αυτήν την οδηγία. Μάλλον, θα ήταν μια προσπάθεια να φέρει το παιχνίδι σε ανυποληψία με κάποιο τρόπο. Ακόμα κι αν το πρωτάθλημα είναι πιο προσεκτικό σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις παικτών-οπαδών, δεν το βλέπω αυτό ως πιθανό αποτέλεσμα εδώ.

Δεν θέλουμε οι παίκτες να διώχνουν το κοινό. Αυτό που έκανε ο Τζόκ ήταν λάθος. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση – ο Ishbia ξεκίνησε ξεκάθαρα το περιστατικό, επιβράδυνε τη ροή του παιχνιδιού και τον άγγιξε στη βουβωνική χώρα/πλάτη του – μια διακοπή θα ήταν μια γελοία απόφαση. Νόμιζα ότι οι Brothers το κατάλαβαν σωστά στο δικαστήριο. Αξιολογήστε τα τεχνικά σφάλματα για να τιμωρήσετε κάτι που δεν θέλει το πρωτάθλημα σχετικά με την αλληλεπίδραση παίκτη-οπαδού. Μετά συνεχίστε το παιχνίδι.

Η αποβολή του Γιόκιτς γι’ αυτό θα ισοδυναμούσε, κατά την άποψή μου, με προσπάθεια να προκαλέσεις τους παίκτες σε καταστάσεις όπου οι οπαδοί του γηπέδου θα μπορούσαν να έρθουν σε φυσική επαφή μαζί τους. Δεν το θέλουμε αυτό. Πώς η λίγκα καλεί τον Jokic, μερικές φορές του λέει να αφήσει την ψυχραιμία του (θυμάστε το περιστατικό του Markieff Morris;), του λέει ότι έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους καταστάσεις και ας προχωρήσουμε όλοι.

Krawczynski: Δεν νομίζω ότι το ΝΒΑ θα τον αναστείλει. Αλλά νομίζω ότι το πρωτάθλημα θα του δώσει μια μακρά ματιά. Το ΝΒΑ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις δυσμενείς αλληλεπιδράσεις μεταξύ παικτών και οπαδών. Είναι θέμα πρωταθλήματος από τότε που η Malice ήταν στο παλάτι.

Πολλοί από εμάς το κοιτάμε αυτό και λέμε: «Έλα. Κανένα κακό, κανένα φάουλ», θα πάρει πολύ στα σοβαρά το πρωτάθλημα. Η αναστολή του Jokic για ένα κομβικό παιχνίδι 5 θα έστελνε σίγουρα το μήνυμα ότι κάθε είδους σωματική αντιπαράθεση με οπαδούς είναι εντελώς απαράδεκτη. Δεν νομίζω ότι το πρωτάθλημα χρειάζεται να ενεργήσει για να διευκρινίσει αυτό το μήνυμα, αλλά δεν θα με σόκαρε αν τα στελέχη του πρωταθλήματος σκεφτούν διαφορετικά.

(Κορυφαία φωτογραφία: AAron Ontiveroz / The Denver Post)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *