Κατέρρευσε η στέγη στο θέατρο Απόλλων στο Μπελβιδέρε

Belvidere, Ill. (CBS) — Η οροφή και η μαρκίζα κατέρρευσαν το βράδυ της Παρασκευής εν μέσω κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Apollo Theatre στο Belvidere του Ιλινόις.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στα συντρίμμια. Άλλοι 28 τραυματίστηκαν.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Belvidere, Shawn Schadl, δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το σημείο με σοβαρά τραύματα, 18 με μέτριους τραυματισμούς και πέντε ελαφρά.

Άλλοι μπορεί να έχουν βρει το δρόμο για το νοσοκομείο.

Η κατάρρευση προκλήθηκε από ριπές με ταχύτητα έως και 90 μίλια την ώρα.

Τα συγκροτήματα Death metal ξεκίνησαν τη sold-out συναυλία στις 7 μ.μ Άρρωστος άγγελος, απόσυρση και σκελετικά κατάλοιπα Βρίσκονταν στην τράπεζα στο σημείο.

Η κατάρρευση σημειώθηκε περίπου 30 λεπτά μετά τη συναυλία. Η πρώτη κλήση ήρθε ως κατάρρευση μαζικών θυμάτων.

Περίπου 260 άτομα ήταν μέσα στο θέατρο για τη συναυλία – συμπεριλαμβανομένου του πλήθους, του προσωπικού και της ορχήστρας, είπε ο Shadel. Η χωρητικότητα του θεάτρου είναι περίπου 1.500.

Το βίντεο από τη σκηνή έδειξε τη μαρκίζα να καταρρέει στο έδαφος, όπως και μεγάλο μέρος της μεγάλης οροφής με κορδόνια.

Στη μέση του δρόμου βρίσκονταν και τούβλα. Κάποια συντρίμμια έπεσαν σε διπλανά αυτοκίνητα.

Μέσα στο θέατρο, η οροφή μπροστά από το προσκήνιο κατέρρευσε – ανοιχτή προς τα έξω με μια αστραπή. Στη συνέχεια, ο κόσμος μπορεί να συγκεντρωθεί μπροστά στην εξέδρα.


Οι αξιωματούχοι παρέχουν πληροφορίες για την κατάρρευση του θεάτρου Belvidere

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Belvidere Shane Woody περιέγραψε τη σκηνή όταν έφτασε η αστυνομία.

“Σύγχυση. Απόλυτο χάος”, είπε. «Όταν οι αστυνομικοί είναι πρώτοι στο σημείο, όταν η πυροσβεστική και οι πρώτοι ανταποκριτές φτάσουν εδώ, κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν το χάος όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, μπαίνουμε και τελικά προσπαθούμε να βρούμε και σώστε ανθρώπους. Όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε – πάρτε τους όσο πιο ασφαλείς μπορούμε.” Ας το φέρουμε.”

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας του Ιλινόις, Dave Vella (D-Loves Park) είπε ότι ήταν έξω για δείπνο με τη σύζυγό του στο κοντινό Rockford και έσπευσε στο Belvidere όταν έμαθε για την κατάρρευση.

“Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Το θέατρο Απόλλων είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μέρη εδώ και αυτή η ζημιά είναι αποκαρδιωτική”, είπε ο Βέλα.

Ο κυκλώνας Vella προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε μικρή περιοχή.

“Το Rockford είναι μόνο περίπου 10 λεπτά μακριά και δεν έχουμε πολλά”, είπε ο Vella.

Το βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον μάρτυρα Mike Winters δείχνει ανθρώπους να σπεύδουν να βοηθήσουν μετά την κατάρρευση της οροφής και της οροφής. Ο Βέλα είπε ότι υπήρχαν αναφορές για άτομα που παραμένουν παγιδευμένα λίγες ώρες μετά την κατάρρευση, αλλά όλοι απομακρύνθηκαν από το κτίριο μέχρι τις 10 το βράδυ.

Πηγή της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Σικάγο είπε ότι υπάρχει ζήτηση για 20 ασθενοφόρα. Στο σημείο έσπευσαν πολλές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Κανένας ανταποκριτής δεν τραυματίστηκε, είπε ο Σαντλ.

Ο Βέλα είπε ότι υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στη συναυλία και πολλά μέλη της οικογένειας φοβήθηκαν αργά την Παρασκευή.

“Είναι μια μεγάλη καταιγίδα που έπληξε αυτήν την περιοχή, και σας λέω, ως κοινότητα έχουμε πληγεί σκληρά αυτή τη στιγμή από πολλά οικονομικά πράγματα”, είπε ο Vella. «Δεν είναι καλή στιγμή».

Η Marisa Perlman του CBS 2 μίλησε με μια μαθήτρια λυκείου που έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει. Είπε ότι μεγάλωσε στο Belvidere και μίλησε με τον πατέρα του, ο 19χρονος γιος του οποίου τραυματίστηκε.


Χάος μετά την κατάρρευση στέγης στο θέατρο στο Μπελβιντέρε κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας

«Όταν έφτασα για πρώτη φορά εδώ είδα ανθρώπους να απλώνονται μπροστά από το θέατρο Apollo», είπε ο Jayden Callaghly. “Φαίνεται ότι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση ασθενοφόρου, EMT.”

Ο Shadle είπε ότι η ομάδα τεχνικής διάσωσης MABAS 8 παρέμεινε στο σημείο μέχρι τις 10 μ.μ., πραγματοποιώντας δευτερεύουσες έρευνες και σταθεροποιώντας το κτίριο.

Η οικογένεια και οι φίλοι στην περιοχή θα πρέπει να πάνε στον πυροσβεστικό σταθμό για να αναζητήσουν θεατές.

Το Belvidere βρίσκεται στην κομητεία Boone, 72 μίλια από το Σικάγο.

Το Apollo βρίσκεται στο 104 N. State St. στο βόρειο άκρο της επιχειρηματικής περιοχής Belvidere.

Σύμφωνα με το Cinema Treasures, το Θέατρο Απόλλων άνοιξε το 1921 ως θεατρική παράσταση, κινηματογράφος και χώρος βοντβίλ. Ήταν ο χώρος ζωντανής μουσικής με τον οποίο το Apollo Theatre AC έχει κολλήσει τα τελευταία χρόνια.

READ  Οι εφημερίδες εγκαταλείπουν το κόμικ "Dilbert" μετά την κραυγή του δημιουργού για τις μαύρες "Ομάδες μίσους"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *