Καταιγίδα Καλιφόρνια: Η Πολιτεία προετοιμάζεται για πλημμύρες εν μέσω δυνατής βροχής

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ — Ένα ισχυρό σύστημα χειμερινής καταιγίδας κινήθηκε στην Καλιφόρνια την Πέμπτη, γκρεμίζοντας δέντρα, κόβοντας το ρεύμα και φέρνοντας περισσότερη βροχή, άνεμο και χιόνι στην ήδη χτυπημένη πολιτεία.

Η καταιγίδα, μία από τις πολλές που αναμένεται να πλήξουν τη Δυτική Ακτή αυτόν τον μήνα, μετακινήθηκε στην ξηρά από τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Σαν Φρανσίσκο χτυπάει απέναντι Ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι και Φέρνει βαρύ χιόνι Στη Σιέρα Νεβάδα.

Ένας συνδυασμός ισχυρών ανέμων και κορεσμένων συνθηκών εδάφους είναι πιθανός, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι Φυτεύω δέντρα, με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος. Από το πρωί της Πέμπτης, περίπου 180.000 πελάτες έμειναν χωρίς ρεύμα στην πολιτεία, σύμφωνα με την τοποθεσία παρακολούθησης. διακοπή ρεύματος. μας.

Συμβολίζει τη δύναμη της καταιγίδας, του ανέμου Φυσμένο στον θόλο πάνω από ένα βενζινάδικο Στο Νότιο Σαν Φρανσίσκο, ένα δέντρο έπεσε σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές νότια της πόλης. Αναστολή της σιδηροδρομικής υπηρεσίας Το πρωί της Πέμπτης στο Burlingame.

Το Bay Area Rapid Transit, το οποίο μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες στην εργασία κάθε μέρα, προειδοποίησε για καθυστερήσεις σε όλο το σύστημα την Πέμπτη λόγω πτώσης δέντρων και συνεχιζόμενης υγρασίας.

Καθώς ο ήλιος ανέτειλε στο Σαν Φρανσίσκο, τα συνεργεία εργάστηκαν για να καθαρίσουν δρόμους γεμάτους με πεσμένα δέντρα και συντρίμμια από τους ισχυρούς ανέμους. Κοντά στην κεντρική δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης, Μια οικογένεια σώθηκε Ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους το βράδυ της Τετάρτης. Μετά το περιστατικό, η βιβλιοθήκη προειδοποίησε στο Twitter ότι «η πτώση δέντρων συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία».

Οι αξιωματούχοι κατηγόρησαν την καταιγίδα για τουλάχιστον δύο θανάτους την Τετάρτη. Στο Fairfield της Καλιφόρνια, μια 19χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε χτύπησε σε υδροπλάνο και σε στύλο κοινής ωφέλειας, βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. είπε η αστυνομία. Ένα 2χρονο παιδί πέθανε όταν ένα δέντρο από κοκκινόξυλο έπεσε σε τροχόσπιτο στην αγροτική κοινότητα Occidental στην κομητεία Sonoma, δήλωσε ο Josh Cerda, ένας πυροσβέστης στην τοπική εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία.

READ  Τα θύματα της επίθεσης με λιοντάρια του βουνού στην Καλιφόρνια είναι αδέρφια, υπαίθριοι άνθρωποι

Περίπου τρεις ίντσες βροχής έπεσαν τη νύχτα γύρω από τη Βόρεια Καλιφόρνια και περίπου μιάμιση ίντσα στο Σακραμέντο, δήλωσε ο μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Τζόνι Πάουελ στο Σακραμέντο το πρωί της Πέμπτης. Οι ριπές ανέμων έφτασαν τα 60 mph στο Redding και τα 50 mph στην περιοχή του Σακραμέντο, είπε.

Οι παράκτιες περιοχές της Νότιας Καλιφόρνια ενδέχεται να δουν ισχυρές βροχοπτώσεις αργά την Πέμπτη. Αυτή η υγρασία αύξησε την πιθανότητα απορροής κατά μήκος των ακτών και των εσωτερικών κοιλάδων της πολιτείας, καθώς και σε περιοχές γύρω από τους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα και ουλές από δασικές πυρκαγιές, ενημέρωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Ως αποτέλεσμα, αρκετές σχολικές περιοχές γύρω από την περιοχή του Μπέι ακύρωσαν τα μαθήματα την Πέμπτη. Δώδεκα σχολικές περιοχές στην κομητεία San Mateo, νότια του Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν την Πέμπτη, όπως και εννέα στην κομητεία Sonoma.

Ορισμένα πάρκα σε όλη τη Βόρεια Καλιφόρνια ήταν μερικώς ή πλήρως κλειστά για την ημέρα.

Μέρος της καταιγίδας Συνέχεια του Ατμοσφαιρικά ποτάμια – Κανάλια υγρασίας από τον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό. Περισσότεροι γύροι έντονης βροχής αναμενόμενος Θα χτυπήσει την Καλιφόρνια το Σάββατο και ξανά τη Δευτέρα.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την πιθανότητα ατμοσφαιρικών ποταμών να χτυπήσουν ξανά τις ακτές της Καλιφόρνια. Οι επιστήμονες μελετούν εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αλλάξει την τροχιά Ο αέρας μεταφέρει την υγρασία γύρω από την ατμόσφαιρα.

Όταν τέτοιες καταιγίδες είναι ιδιαίτερα σφοδρές ή έρχονται με ταχεία διαδοχή, μπορούν να παραδώσουν πολύ νερό πολύ γρήγορα σε μια κατάσταση που πρόσφατα ξεράθηκε από την ξηρασία και έχει καεί από τις πυρκαγιές.

READ  Ο ράπερ Coolio πέθανε από υπερβολική δόση φεντανύλης, λέει ο μάνατζερ

«Πρόκειται για ένα ακραίο καιρικό γεγονός και περνάμε από την ακραία ξηρασία σε ακραίες πλημμύρες», δήλωσε η Κάρλα Νέμεθ, διευθύντρια του Τμήματος Υδάτινων Πόρων της Καλιφόρνια. Είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Αυτό σημαίνει ότι τα δέντρα μας πιέζονται πολύ. Μετά από τρία χρόνια έντονης ξηρασίας, το έδαφος είναι γεμάτο και υπάρχει σημαντική πιθανότητα τα δέντρα να γείρουν, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα.

Η Καλιφόρνια υπέστη σοβαρή πτώση αυτόν τον μήνα, με τις έντονες βροχοπτώσεις και το χιόνι να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στην τεράστια γεωργική βιομηχανία της πολιτείας. Το ατμοσφαιρικό ποτάμι που βύθισε τη Δυτική Ακτή την περασμένη εβδομάδα σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στο Όρεγκον. Σχετική καταιγίδα Κερδίστε νωρίτερα αυτή την εβδομάδαΕκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή του Μπέι και τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι στην Καλιφόρνια.

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Την Τετάρτη, είπε ότι αναμένει περισσότερα κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων, αστοχίες υποδομών και αναγκαστικές εκκενώσεις τις επόμενες ημέρες.

Αρκετές κοινότητες σε όλη την Καλιφόρνια εξέδωσαν εντολές εκκένωσης Τμήμα της κομητείας Σαν ΜπενίτοΝότια του Σαν Χοσέ, μια βλάβη υδροηλεκτρικού φράγματος αναμενόταν να προκαλέσει πλημμύρες.

Κριστίν Χάουζερ, Soumya Karlamangla, Βικτόρια Κιμ Και Ντέρικ Μπράισον Τέιλορ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *