Μετοχές, δεδομένα, νέα και κέρδη

πριν 8 λεπτά

Οι μετοχές που πήγαν καλά πέρυσι θα πάνε καλά φέτος, λέει ο στρατηγικός αναλυτής

Ο Roger Lee, επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου στην Investec, μοιράζεται τις απόψεις του σχετικά με τις αντίθετες περιουσίες των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πριν από μία ώρα

Διευθύνων Σύμβουλος της Commerzbank: «Ανθεκτική» η γερμανική οικονομία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Manfred Knof περιέγραψε στοιχεία της γερμανικής οικονομίας ως «ανθεκτικά» σε συνέντευξή του στην Annette Weisbach του CNBC.

«Το γερμανικό Mittelstand είναι πολύ ανθεκτικό», είπε ο Knopf καθώς συζητούσε την επιστροφή της Commerzbank στον γερμανικό δείκτη DAX. Το «Mittelstand» περιγράφει τις μεσαίες επιχειρήσεις της Γερμανίας, οι οποίες συνήθως τα πάνε καλά σε περιόδους οικονομικής αστάθειας.

Σημείωσε επίσης ότι οι εταιρείες απομακρύνονται από το να επενδύουν στην Κίνα και να επενδύουν περισσότερα χρήματα στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Η Commerzbank αποχώρησε από τον γερμανικό δείκτη blue-chip το 2018, αλλά επανενώθηκε τη Δευτέρα αφού έλαβε μέτρα για την αποκατάσταση της κερδοφορίας.

Ο Knopf είπε στο CNBC ότι οι προοπτικές του για τη γερμανική οικονομία είναι «καλύτερες από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι», επειδή η Commerzbank και οι πελάτες της είναι σε «καλή κατάσταση».

Ο Knopf είπε ότι περίμενε “λίγο περισσότερο να έρθει”, αντανακλώντας τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

“[A rate of] Το 3 συν ένα είναι μάλλον αυτό που πρέπει να περιμένουμε», είπε, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια 3% «θα γίνουν φυσιολογικά».

Η Commerzbank προέβλεψε ότι τα αποτελέσματά της για το 2023 θα ήταν «σημαντικά υψηλότερα» από αυτά του 2022, αφού η τράπεζα παρουσίασε ένα καλύτερο από το αναμενόμενο τέταρτο τρίμηνο τον Φεβρουάριο.

– Hannah Ward-Glenton

Πριν από μία ώρα

Οι μετοχές σε κίνηση: Η SBB υποχώρησε 9,5%, η Tegra Pharm υποχώρησε 15%

Η σκανδιναβική εταιρεία ακινήτων Samhällsbyggnadsbolaget ήταν η κορυφαία ευρωπαϊκή μετοχή στις πρωινές συναλλαγές, σημειώνοντας κέρδη 9,5% καθώς ο ευρωπαϊκός τομέας κατασκευών και υλικών σημείωσε άνοδο 1,4%.

READ  Το TikTok εισήχθη από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια

Η Rolls-Royce επέκτεινε τα πρόσφατα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 6% μετά τη συντριβή των προσδοκιών για ετήσια κέρδη.

Η βρετανική εταιρεία κτηνιατρικών προϊόντων Tegra Pharmaceuticals σημείωσε πτώση 15% αφού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν στα 29,7 εκατομμύρια £ από 53,4 εκατομμύρια £ (63,9 εκατομμύρια δολάρια).

– Τζένι Ριντ

πριν 2 ώρες

Αναμένουμε μια κορύφωση στην αγορά 5G που θα εκτείνεται σε αρκετά χρόνια, λέει ο CEO της Nokia

Η Becca Lundmark συζητά τις προοπτικές για το 5G στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

πριν 2 ώρες

Το ανώτατο όριο των τιμών της ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε την άνοιξη, αλλά το κόστος παραμένει υψηλό

Το ανώτατο όριο που έχει οριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές για το ποσό που μπορούν να χρεώνουν οι βρετανοί προμηθευτές ενέργειας στα νοικοκυριά έχει μειωθεί κατά σχεδόν 1.000 £ (1.194 $).

Από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου, οι λογαριασμοί τόσο για φυσικό αέριο όσο και για ηλεκτρικό ρεύμα θα μειωθούν κατά 3.280 £, από 4.279 £ σήμερα. Η ρυθμιστική αρχή Ofgem το απέδωσε στην πρόσφατη πτώση των τιμών χονδρικής της ενέργειας.

Είναι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου Επιδότηση Ένα κλάσμα των λογαριασμών κατανάλωσης ενέργειας έως τον Απρίλιο του 2024 σημαίνει ότι το μέσο νοικοκυριό θα πληρώσει περίπου 3.000 £ – υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο το 2021, αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο χωρίς την παρέμβαση.

Με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται ακόμα πάνω από το 10%, πολλοί Βρετανοί συνεχίζουν να αγωνίζονται με το αυξανόμενο κόστος ζωής. Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους πραγματοποιούν ευρεία απεργία απαιτώντας αύξηση των μισθών.

– Τζένι Ριντ

πριν 2 ώρες

Οι μετοχές της Commerzbank σημείωσαν άνοδο 4% καθώς η τράπεζα εισήλθε ξανά στο γερμανικό DAX

3 ώρες πριν

Ανοδικά ανοίγουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,8% μετά το άνοιγμα τη Δευτέρα, με όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος,

Έρχεται αφού οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν τη χειρότερη πτώση τους της χρονιάς την περασμένη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα, οι έμποροι θα παρακολουθούν τις εκτυπώσεις του πληθωρισμού από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ευρωζώνη.

Οι μετοχές της ενέργειας σημείωσαν άνοδο 1,43% τη Δευτέρα, ενώ ο ασφαλιστικός κλάδος σημείωσε άνοδο 1,4%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε την απαισιόδοξη άνοδο της περασμένης εβδομάδας κατά 1,15%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ήταν περίπου 1% υψηλότερος και ο βρετανικός FTSE 100 ήταν 0,75% υψηλότερος.

Δείτε το γράφημα…

Stoxx 600 Index.

πριν 9 ώρες

CNBC Pro: «Η αγορά έχει πάει πολύ μακριά:» Ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγός προβλέπει πότε η Fed θα μειώσει τα επιτόκια

Παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυστηροποιήσει τις νομισματικές συνθήκες, «η αγορά έχει πάει πολύ μακριά», λέει η Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της Principal Global Investors.

Ο στρατηγός είπε στο CNBC πώς θα μπορούσε να ενεργήσει η Federal Reserve και πότε θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια, κάτι που θα μπορούσε να ανεβάσει τις χρηματιστηριακές αγορές.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

Παρ. 24 Φεβρουαρίου 2023 3:16 μ.μ. EST

Ο Baird λέει ότι οι επενδυτές πρέπει να «ελέγχουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν»

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Baird, Ρος Μέιφιλντ, η αγορά βιώνει αυτήν τη στιγμή τις επιπτώσεις των «πολύ καλών ειδήσεων ταυτόχρονα». Καθώς ο πληθωρισμός θερμαίνεται και η Federal Reserve αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, η Mayfield συμβουλεύει τους επενδυτές να «ελέγξουν τι» [they] μπορεί να ελεγχθεί».

«Πρώτον, αυτοματοποιήστε τα πράγματα: ο μέσος όρος του κόστους σε δολάρια (επένδυση σε τακτικά προγραμματισμένα διαστήματα) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε υπεραπόδοση σε ασταθείς/πλάγιες αγορές», έγραψε η Mayfield σε σημείωμα της Παρασκευής.

READ  Ο Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS - Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής

“Δεύτερον, ελέγξτε την κατανομή σας και βεβαιωθείτε ότι είστε καλά διαφοροποιημένοι και καλά προγραμματισμένοι.”

– Χακιούνγκ Κιμ

Παρ. 24 Φεβρουαρίου 2023 8:36 π.μ. EST

Ο κύριος της Fed λέει ότι τα επιτόκια πρέπει να υπερβούν το 5% για τον έλεγχο του πληθωρισμού

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλότερα καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί.

«Βλέπω ότι πρέπει να φέρουμε τα επιτόκια πάνω από το 5%,» είπε στον Steve Leisman του CNBC κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «Squawk Box». “Θα μάθουμε πόσο υψηλότερα. Εξαρτάται από το πώς θα αναπτυχθεί η οικονομία με την πάροδο του χρόνου. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πάνω από το 5% για να φέρουμε τον πληθωρισμό σε μια βιώσιμη καθοδική πορεία. Έως 2%”.

Ιαν. Ο Μέστερ ανέφερε πρόσφατα ότι ήταν ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας στις 31 Φεβρουαρίου. 1 Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ενέκρινε αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα αντί για κίνηση τετάρτου.

– Τζεφ Κοξ

πριν 9 ώρες

CNBC Pro: Ο επενδυτής λέει ότι η τεχνολογία δεν έχει πέσει ακόμα – και αποκαλύπτει τις μετοχές FAANG που πρέπει να αποφύγετε

Ένα ράλι bear market ή η νέα ανοδική αγορά; Οι επαγγελματίες της αγοράς είναι αναποφάσιστοι για τη φετινή τεχνολογική ανάκαμψη, αλλά ο επενδυτής Mark Howdin πιστεύει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Ενώ οι μετοχές FAANG είναι δημοφιλείς σε πολλούς επενδυτές, ο Haddin πιστεύει ότι ορισμένες είναι πιο επικίνδυνα στοιχήματα από άλλα.

Οι επαγγελματίες συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Χαβιέ Ονγκ

πριν 6 ώρες

Ευρωπαϊκές αγορές: Ακολουθούν οι προσκλήσεις έναρξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *