Οι ασιατικές αγορές ήταν ανάμεικτες στο εμπόριο καθώς οι αξιωματούχοι της Fed διχάστηκαν σχετικά με τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων

Πριν από μία ώρα

Οι «αστρικές μετρήσεις αφοσίωσης» του Netflix υποδηλώνουν ότι οι χρήστες κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης μπορούν να βελτιώσουν: Sensor Tower

Οι «αστρικές μετρήσεις αφοσίωσης» του Netflix του δίνουν ελπίδα ότι οι χρήστες που μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης θα μετατραπούν σε χρήστες πλήρους ή με υποστήριξη διαφημίσεων, δήλωσε στέλεχος του Sensor Tower.

«Βλέπουμε συνεχή αριστεία στην αφοσίωση και την αφοσίωση στις κατηγορίες μεταξύ των streamers του Netflix
Πλήρεις χρήστες ή χρήστες που υποστηρίζονται από διαφημίσεις θα μετατραπούν λόγω του περιεχομένου του Netflix», είπε ο Anthony Bartolachi, ανώτερος αντιπρόεδρος του παρόχου δεδομένων χρήσης κινητής τηλεφωνίας και πληροφοριών, Sensor Tower, στο «Street Science Asia» του CNBC την Τετάρτη.

Τα σχόλιά του έρχονται αφότου το Netflix δημοσίευσε μικτά οικονομικά αποτελέσματα και είπε ότι αναστέλλει την κυκλοφορία του για κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

Είπε ότι το Netflix έχει «πραγματικά θετικούς δείκτες» αφοσίωσης πελατών, όπως «10-15% καλύτερη μέτρηση ανάλυσης απόκλισης» και «καλύτερο χρόνο που ξοδεύεται» από τους ανταγωνιστές του Hulu, Disney και Amazon Prime.

“Πιστεύω ότι αυτές οι μετρήσεις αφοσίωσης είναι εξαιρετικές για το Netflix. Μπορεί να επιβάλει αυτούς τους ελέγχους κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Υπάρχει σίγουρα ένα όφελος από τη συνολική σκοπιά της κερδοφορίας”, είπε.

– Σίλα Τσιάνγκ

Πριν από μία ώρα

Οι αποστολές smartphone στην Ινδία μειώνονται κατά 20% το 1ο τρίμηνο καθώς η παγκόσμια αγορά κατρακυλά κατά 12%: Canalys

Οι αποστολές στην αγορά smartphone της Ινδίας σημείωσαν πτώση 20% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Canalys.

«Η αγορά εξακολουθεί να βλέπει ασυνεπή προβλήματα στη ζήτηση και τα κανάλια είναι ευάλωτα στη συσσώρευση αποθεμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Έρχεται αφότου η εταιρεία είπε ότι οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχή πτώση.

«Παρά τις μειώσεις τιμών και τις μεγάλες προωθήσεις από τους λιανοπωλητές, η καταναλωτική ζήτηση παρέμεινε υποτονική, ειδικά στο χαμηλότερο τμήμα, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός επιβάρυνε την εμπιστοσύνη και τις δαπάνες των καταναλωτών», δήλωσε ο αναλυτής της Canalys, Sanyam Chaurasia.

– Τζιχιέ Λι

Πριν από μία ώρα

Το εμπόριο της Μαλαισίας υποχώρησε ελαφρά τον Μάρτιο, με τις εισαγωγές να είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο

Το συνολικό εμπόριο της Μαλαισίας Ο Μάρτιος έφτασε στα 232,7 δισεκατομμύρια RM (52,51 δισεκατομμύρια δολάρια), μειωμένη κατά 1,6% σε σύγκριση με τη συνολική αξία των 236,5 δισεκατομμυρίων RM που παρατηρήθηκε τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι εξαγωγές από τη χώρα μειώθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση στα 129,7 δισ. RM τον Μάρτιο, μικρότερη από την πτώση 3,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ οι εισαγωγές εξέπληξαν με πτώση 1,8% στα 103 δισ. RM έναντι 1,9%. % αναμενόμενη ανάπτυξη.

Η Μαλαισία απέδωσε αυτό στη μείωση κατά 8,7% των εισαγωγών ενδιάμεσων αγαθών τον Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

READ  Ο Άαρον Γκόρντον οδηγεί τους Νάγκετς στη νίκη στο 4ο παιχνίδι, προηγείται με 3-1 σερί επί των Χιτ στους τελικούς του NBA

Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας αυξήθηκε 0,2% σε ετήσια βάση σε πλεόνασμα 26,7 δισ. RM, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 21,1 δισ. RM.

– Λιμ Χούι Τζι

3 ώρες πριν

Οι JP Morgan, Citi, UBS αναβαθμίζουν τις προβλέψεις ολόκληρου του έτους για την Κίνα

Οι αναλυτές της JPMorgan, της Citi και της UBS αύξησαν την Τρίτη τις προβλέψεις τους για την οικονομία της Κίνας για ολόκληρο το έτος, επισημαίνοντας την εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,5% το πρώτο τρίμηνο.

Η JP Morgan αύξησε τις προοπτικές ανάπτυξης για το 2023 στο 6,4%, από προηγούμενη πρόβλεψη 6%, καθώς η τελευταία τριμηνιαία έκθεση δείχνει περαιτέρω ανάπτυξη.

Οι οικονομολόγοι της Citi αύξησαν επίσης τις προοπτικές πλήρους έτους στο 6,1% από 5,7%, λέγοντας ότι η ανάκαμψη της κατανάλωσης της Κίνας «μειώθηκε στο μισό».

Η UBS αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος στο 5,7% από 5,4%, «καθοδηγούμενη από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της ισχυρότερης ανάκαμψης της κατανάλωσης και των ακινήτων».

– Τζιχιέ Λι

3 ώρες πριν

Οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της Kokoro στην Ταϊβάν λειτουργούν ως εικονικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας

Η Kokoro της Ταϊβάν σχεδιάζει να ενσωματώσει τους σταθμούς ανταλλαγής κτυπημάτων της σε εικονικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Enel X, Ένας πάροχος ενεργειακών υπηρεσιών που θα αναπτύξει εμπορικά τους 2.500 σταθμούς ανταλλαγής σε 1.000 εικονικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Enel X.

«Βασικά βοηθάμε το δίκτυο να ανταποκριθεί σε αυτήν την πίεση… έτσι δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν πρόσθετη ικανότητα για να εξισορροπήσουν και να σταθεροποιήσουν το δίκτυο», δήλωσε στο CNBC ο Horace Luke, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Cocoro. Squawk Box Asia” την Τετάρτη. “Έτσι πραγματικά είναι η διαχείριση του άγχους για το grid.”

Ο Luke είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία σε όλη την Ασία και λειτουργεί πιλοτικά στην Ινδία.

«Παίρνουμε αυτό το μοντέλο και το εφαρμόζουμε σε κάθε χώρα που πηγαίνουμε σε αυτό το σημείο», είπε.

– Σουμάθι Μπάλα

πριν 5 ώρες

Το Χονγκ Κονγκ προηγείται στην Ασία καθώς πέφτουν οι εταιρείες τεχνολογίας και ακινήτων

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη, παρασυρμένος από εταιρείες τεχνολογίας και real estate.

Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες ακινήτων ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι στον δείκτη, με ονόματα όπως Country Garden Holdings, Baidu και Tencent μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία Geely, η οποία υποχώρησε 3,95%.

πριν 6 ώρες

Η Yellen αναφέρεται στις οικονομικές προτεραιότητες των ΗΠΑ στην ομιλία της Κίνας: Reuters

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα ασχοληθεί με τις οικονομικές προτεραιότητες για τις ΗΠΑ στην Κίνα, ανέφερε το Reuters.

«Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών της, η υπουργός Yellen θα υπογραμμίσει ότι στη διμερή τους σχέση με την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βέβαιες για τη διαρκή θεμελιώδη δύναμη της οικονομίας μας», ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του υπουργείου Οικονομικών.

READ  Το «Killers of the Flower Moon» κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Έρχεται αφότου η Yellen είπε νωρίτερα αυτό το έτος ότι οι ΗΠΑ θα ξαναρχίσουν τις οικονομικές συνομιλίες με την Κίνα «την κατάλληλη στιγμή», καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να πουλά τα μεγάλα του ομόλογα των ΗΠΑ.

Η Yellen θα εκφωνήσει ομιλία στη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins την Πέμπτη, σύμφωνα με την έκθεση.

– Τζιχιέ Λι

πριν 6 ώρες

Η ιαπωνική Sumitomo Financial είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα που εκδίδει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ομόλογα AT1: Nikkei

Η ιαπωνική Sumitomo Mitsui Financial Group πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα που θα εκδώσει πρόσθετα ομόλογα Tier 1 μετά την τραπεζική κρίση που προκλήθηκε από την ελβετική δανείστρια Credit Suisse. είπε η Νίκι.

Η SMFG θα εκδώσει 140 δισεκατομμύρια γιεν (1 δισεκατομμύριο δολάρια) από αυτά τα ομόλογα, κοινώς γνωστά ως ομόλογα AT1. Θεωρούνται μια σχετικά πιο επικίνδυνη μορφή κατώτερου χρέους και επομένως έχουν υψηλότερες αποδόσεις και συχνά αγοράζονται από θεσμικούς επενδυτές.

Η εμπιστοσύνη στα ομόλογα AT1 κλονίστηκε όταν οι ελβετικές αρχές ανάγκασαν την Credit Suisse να μηδενίσει την αξία των ομολόγων της AT1.

Η Nikkei είπε ότι οι όροι της προσφοράς της SMFG θα αποφασιστούν την Τετάρτη, με τα ομόλογά της AT1 να φέρουν διαφορά 171 μονάδων βάσης επί του δημόσιου χρέους, σημειώνοντας αύξηση 33 μονάδων βάσης από την προηγούμενη έκδοση τον Δεκέμβριο.

Οι μετοχές της SMFG διαπραγματεύτηκαν 0,25% την Τετάρτη.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 13 ώρες

Ο Dow έχει αυξηθεί περισσότερο από 2% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα

Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,1% με μόλις πάνω από το ήμισυ του μήνα διαπραγμάτευσης να έχει ολοκληρωθεί.

Ο Απρίλιος ήταν ιστορικά ο καλύτερος μήνας του έτους για τον δείκτη 30 μετοχών, με μέση άνοδο 1,9% από το 1950. Συγκριτικά, ο Dow έχει προσθέσει μόλις 0,7% κατά μέσο όρο για όλους τους μήνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα προηγούμενα προεκλογικά χρόνια είναι συνήθως ακόμα καλύτερα τον Απρίλιο. Ο Dow έχει κερδίσει κατά μέσο όρο 3,9% κάθε Απρίλιο κατά τα έτη εκλογών από το 1950.

Ο Dow είχε την καλύτερη απόδοση μεταξύ των τριών σημαντικών δεικτών μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, με άνοδο 2,1%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1%, ενώ ο σύνθετος Nasdaq υποχώρησε 0,7%.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα σχετικά με το γιατί ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για ευρετηρίαση με blue-chip.

πριν 13 ώρες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, λέει ότι βλέπει μια σχετικά ήπια ύφεση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, δήλωσε την Τρίτη ότι βλέπει μόνο μια μικρή ύφεση να πλήττει τις ΗΠΑ καθώς οι καταναλωτές παραμένουν σταθεροί.

READ  Εκρήξεις συγκλονίζουν το Κίεβο μετά το ρωσικό χτύπημα: ζωντανές ενημερώσεις

“Όλα δείχνουν μια σχετικά ήπια επιβράδυνση όσον αφορά τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους ανθρώπους και τα χρήματα που έχουν απομείνει”, δήλωσε ο Moynihan στην τριμηνιαία κλήση κερδών της τράπεζας. «Στο τέλος της ημέρας, δεν βλέπουμε ρυθμό που να υποδεικνύει επιβράδυνση της δραστηριότητας από την πλευρά των καταναλωτών, αλλά οι επιχειρηματικοί πελάτες είναι πιθανό να είναι πιο προσεκτικοί».

Υπό το πρίσμα των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve, η ερευνητική ομάδα της Bank of America είναι συνεπής στο να ζητά μια ήπια μείωση των επιτοκίων, δήλωσε ο Moynihan. Η τράπεζα προβλέπει ετήσια συρρίκνωση του ΑΕΠ μεταξύ μισού και 1 τοις εκατό πριν επιστρέψει σε θετική ανάπτυξη τα επόμενα τρία τρίμηνα, είπε.

– Γιουν Λι

πριν 8 ώρες

CNBC Pro: Η Bank of America διπλασιάζει αυτό το απόθεμα ημιαγωγών — και το δίνει 50% ανοδικά

Οι μετοχές ημιαγωγών βρίσκονται σε άνοδο φέτος μετά από ένα δύσκολο 2022.

Το iShares Semiconductor ETF, το οποίο παρακολουθεί τον κλάδο, έχει αυξηθεί περίπου 22% φέτος — σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τον S&P 500 φέτος.

Η Nvidia είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους νικητές του κλάδου φέτος, αλλά η Bank of America διπλασιάζει τις λιγότερο γνωστές μετοχές chip.

Οι επαγγελματίες συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Χαβιέ Ονγκ

πριν 17 ώρες

Οι μετοχές των chip ανεβαίνουν μετά τη διπλή αναβάθμιση της Nvidia της HSBC

Ορισμένες μετοχές chip αυξήθηκαν την Τρίτη, καθώς η HSBC αναβάθμισε δύο φορές τις μετοχές της Nvidia από μείωση σε αγορά.

Η εταιρεία είπε ότι «η απίστευτη τιμολόγηση AI της Nvidia (δεν έχει) τιμολογηθεί πλήρως» και ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει σημαντική ώθηση στις τιμές των chip. Η κίνηση οδήγησε τις μετοχές σε άνοδο περίπου 3%.

Άλλες εταιρείες ημιαγωγών είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν μετά από μια αισιόδοξη ενημέρωση. Η ON Semiconductor Corp και η Advanced Micro Devices σημείωσαν άνοδο 1,3% και 0,8%, αντίστοιχα. Ανοδικά 0,45% κατέγραψαν και οι μετοχές της Applied Materials.

Δείτε το γράφημα…

Οι μετοχές της Nvidia αυξάνονται μετά τη διπλή αναβάθμιση από την HSBC

πριν 8 ώρες

CNBC Pro: Αυτές οι 6 παγκόσμιες μετοχές είναι επιλογές τύπου Buffett, σύμφωνα με την Credit Suisse

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε το μερίδιό της σε πέντε ιαπωνικές μετοχές — ένα καλό σημάδι για τους επενδυτές στην Ιαπωνία, δήλωσε η Credit Suisse.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, οι αναλυτές της Credit Suisse ανέφεραν σε σημείωμα ότι οι μετοχές στην Ιαπωνία είναι «επιλογές τύπου Buffett» — που σημαίνει ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τις μετοχές του Buffett.

Εδώ είναι έξι από αυτά.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Βάισεν Ντον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *