Οι ασιατικές αγορές ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες καθώς το νομοσχέδιο ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ πέρασε από τη Βουλή

πριν 2 ώρες

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο από το αναμενόμενο 6,1% τον Ιανουάριο-Μάρτιο

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ινδίας αυξήθηκε κατά 6,1% σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ταχύτερα από το 5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η ανάπτυξη της χώρας τροφοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από κρατικές και ιδιωτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες. Έδειξαν κυβερνητικά στοιχεία.

Το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 7,2% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 9,1% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο έτος. Η Ινδία καταγράφει το ΑΕΠ ολόκληρου του έτους από τον Μάρτιο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Η ρουπία ενισχύθηκε οριακά στις 82,662 την Πέμπτη.

– Λιμ Χούι Τζι

Πριν από μία ώρα

Η παραγωγική δραστηριότητα στην Ιαπωνία επεκτείνεται για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2022: au Jibun Bank

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα.

Ο τελικός δείκτης au Jibun Bank Japan ήταν 50,6, σπάζοντας ένα σερί έξι μηνών κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την επέκταση και τη συρρίκνωση.

Tim Moore, διευθυντής οικονομικών στην S&P Global Market Intelligence έγραψε ότι Η τελευταία εκτύπωση «τονίζει μια αποφασιστική ανάκαμψη στις επιδόσεις του μεταποιητικού τομέα», υποδεικνύοντας την ανάκαμψη των εγχώριων οικονομικών συνθηκών της Ιαπωνίας.

Αυτό βοήθησε στην ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες αντιστάθμισαν έναν ακόμη μήνα ασθενούς ζήτησης σε βασικές εξαγωγικές αγορές, έγραψε η S&P.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 2 ώρες

Ο Nikkei 225 ξεπέρασε τις επιδόσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο τον Μάιο

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ξεπέρασε τα σημαντικά παγκόσμια σημεία αναφοράς τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

READ  Προβάδισμα σειράς Heat 2-0 επί των Celtics στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας: Πώς η ένταση του Μαϊάμι κέρδισε τη Βοστώνη

Η άνοδος του μήνα παρατηρήθηκε από τις μετοχές ημιαγωγών και τις σχετικές μετοχές, ενώ σημείωσαν απότομα κέρδη μεταξύ των ομολόγων τους, σημειώνοντας νέο υψηλό τριών δεκαετιών αυτήν την εβδομάδα.

Η Wall Street αναμένει υψηλότερες επενδύσεις και ζήτηση πελατών για ιαπωνικές μετοχές, καθώς οι παγκόσμιες εταιρείες συνεχίζουν να μειώνουν την έκθεσή τους στην Κίνα.

Το Advantest ξεπέρασε τον Nikkei 225, σημειώνοντας άνοδο 70%, ακολουθούμενο από το Screen, με άνοδο 33% για τον μήνα. Η Renesas Electronics επίσης σημείωσε άνοδο 29% τον Μάιο.

– Τζιχιέ Λι

πριν 8 ώρες

Ο Harker της Fed λέει ότι υποστηρίζει μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων

Ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάργκερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι κλίνει να μην αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο.

«Είμαι στο στρατόπεδο, έρχομαι σε αυτή τη συνάντηση, νομίζοντας ότι πρέπει πραγματικά να το αποφύγουμε», είπε ο Χάρκερ. Φυσικά, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής θα μπορούσε να του αλλάξει γνώμη, είπε. Μετά από αυτά τα σχόλια, το Το FedWatch του Ομίλου CME Το μέσο έδειξε μόνο 24% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

– Φρεντ Ίμπερτ

πριν 12 ώρες

Ο δείκτης του δολαρίου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο

Ο δείκτης του δολαρίου έφτασε σε νέο υψηλό στις 104,361 το πρωί της Τετάρτης, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδό του από τις 16 Μαρτίου. Από τις 9:52 π.μ., είχε υποχωρήσει ελαφρά στις 104.28.

Ο δείκτης, ο οποίος σταθμίζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σημειώνει άνοδο 2,73% από μήνα έως σήμερα, ο καλύτερος μήνας από τον Σεπτέμβριο του 2022 στο 3,14%.

READ  Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Μεσοδυτική περιοχή ως περιφερειακά μέτρα για τους τυφώνες

πριν 11 ώρες

Οι θέσεις εργασίας τον Απρίλιο αυξάνονται απροσδόκητα, αλλά ο PMI του Σικάγο χάνει

Η τελευταία Έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών στις ΗΠΑ (JOLTS) έδειξε αύξηση άνω των 10 εκατομμυρίων τον Απρίλιο από 9,6 εκατομμύρια τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν πτώση 9,5 εκατομμυρίων.

«Η αύξηση των θέσεων εργασίας ξεπέρασε τις προσδοκίες για ύφεση και ήταν άλλο ένα σημάδι ανθεκτικότητας της αγοράς εργασίας», έγραψε ο ανώτερος οικονομολόγος της Bankrate, Mark Hamrick.

Φυσικά, δεν ήταν όλα τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Η ένδειξη PMI του Σικάγο για τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 40,4, κάτω από την πρόβλεψη του Dow Jones για 47 μονάδες.

– Φρεντ Ίμπερτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *