Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν ενόψει της απόφασης πολιτικής της Fed, παρακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street

Πριν από μία ώρα

Τα θεμελιώδη μεγέθη του πετρελαίου είναι «πολύ καλά», αλλά εξακολουθούν να είναι ευμετάβλητα, λέει η Pickering Energy Partners

Τα θεμελιώδη μεγέθη προσφοράς και ζήτησης για πετρέλαιο είναι “πολύ καλά”, αλλά η Pickering Energy Partners αναμένει περαιτέρω αστάθεια.

“Το συναίσθημα είναι νευρικό και γενικά είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θα πρέπει να περιμένετε περισσότερη αστάθεια τους επόμενους δύο μήνες καθώς τακτοποιούμε την οικονομία”, δήλωσε ο Dan Pickering, CIO της εταιρείας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent μειώθηκαν κατά 0,17% στα 75,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 0,21% στα 71,52 δολάρια το βαρέλι.

– Λι Γινγκ Σαν

3 ώρες πριν

Ο πληθωρισμός στην Ταϊλάνδη υποχώρησε για τέταρτο μήνα στο 2,67%

Ο βασικός ρυθμός πληθωρισμού της Ταϊλάνδης Χαλαρώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα Ήταν 2,67% τον Απρίλιο, ενώ ο βασικός πληθωρισμός – εξαιρουμένου του κόστους τροφίμων και ενέργειας – υποχώρησε στο 1,66%.

Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 2,7% και 1,7% αντίστοιχα.

Η κεντρική τράπεζα της Ταϊλάνδης συμφώνησε με την κυβέρνηση να διατηρήσει τον πληθωρισμό εντός του εύρους στόχου από 1% έως 3%.

Η χώρα πέτυχε αυτόν τον στόχο τον Μάρτιο, μειώνοντάς την από την άνοδο του περασμένου έτους, όταν ανήλθε στο 7,86% τον Αύγουστο.

– Λιμ Χούι Τζι

3 ώρες πριν

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν τον Μάρτιο

της Αυστραλίας Αρχικές λιανικές πωλήσεις Αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, περισσότερο από το υψηλό του Φεβρουαρίου 0,2%, έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη.

Ο κλάδος του διακριτικού λιανικού εμπορίου φάνηκε να δέχεται μεγαλύτερη πίεση, με τα οικιακά είδη να υποχωρούν κατά 0,4% και τα είδη ένδυσης, υπόδησης και προσωπικών αξεσουάρ να σημειώνουν πτώση 1%. Οι λιανικές πωλήσεις των πολυκαταστημάτων μειώθηκαν επίσης κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι λιανικές πωλήσεις τροφίμων οδήγησαν στην ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου σε μεγάλο βαθμό λόγω του υψηλού πληθωρισμού των τροφίμων που παρατηρείται στην αυστραλιανή οικονομία.

– Τζιχιέ Λι

πριν 5 ώρες

Η ING αναμένει αδυναμία στις εξαγωγές στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

Η Iris Pang, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για την Ευρύτερη Κίνα, μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για το Χονγκ Κονγκ, μια ημέρα αφότου η πόλη ανέφερε αύξηση ΑΕΠ 2,7% το πρώτο τρίμηνο.

Μιλώντας στο «Squawk Box Asia» του CNBC, ο Bong είπε ότι «πιθανώς βλέπει ύφεση το τέταρτο τρίμηνο» στις ΗΠΑ και αναμένει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2023.

Ως αποτέλεσμα, οι προοπτικές για τις κύριες εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας το δεύτερο εξάμηνο του έτους «μπορεί να μην είναι ευοίωνες».

Ο Μπονγκ μείωσε τις προοπτικές του για το Χονγκ Κονγκ το δεύτερο εξάμηνο, ανεβάζοντας την αύξηση του ΑΕΠ ολόκληρου του έτους στο 2,9%.

READ  Το FBI ερευνά το σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ εν μέσω έρευνας για έγγραφα

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 6 ώρες

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ βρίσκονται σε σερί κερδών τεσσάρων ημερών

πριν 6 ώρες

«Άβολα σταθερές» υπηρεσίες στην Αυστραλία ως αυξήσεις επιτοκίων λόγω του πληθωρισμού: Lowe

Ο διοικητής της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας Φίλιπ Λόου «Δυσάρεστα σταθερός» πληθωρισμός υπηρεσιών, είπε Ένας από τους κύριους λόγους ήταν ότι η Reserve Bank of Australia αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,85% στη συνεδρίασή της την Τρίτη.

Σε μια ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης, ο Λόου εξήγησε ότι ο πληθωρισμός στην Αυστραλία είχε ξεπεράσει το αποκορύφωμά του, αλλά είπε ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο εύρος στόχου της RBA του 2-3%.

Βλέπει επίσης «ανησυχητικά σταθερό» πληθωρισμό υπηρεσιών στο εξωτερικό, παραδεχόμενος ότι ο πληθωρισμός των αγαθών επιβραδύνεται αλλά ο πληθωρισμός των υπηρεσιών και της ενέργειας παραμένει υψηλός.

“Οι συνθήκες μπορεί να είναι διαφορετικές στην Αυστραλία, αλλά η εμπειρία στο εξωτερικό δείχνει έναν ανοδικό κίνδυνο, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλά επίπεδα πληθωριστικής δυναμικής πρόσφατα”, δήλωσε ο Lowe.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 6 ώρες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Κορέας λέει ότι είναι «πρόωρο» να μιλήσει για μείωση επιτοκίων

Ο διοικητής της Τράπεζας της Κορέας Ρι Σανγκ-Γιόνγκ λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να μιλάμε για μειώσεις επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας έγινε η πρώτη στην Ασία που διέκοψε τον κύκλο σύσφιξης, τροφοδοτώντας τις εικασίες της αγοράς ότι θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια. Αλλά αυτές οι προσδοκίες είναι «πρόωρες», είπε ο Rhee στην Cheri Kang του CNBC στην ετήσια συνεδρίαση της Asian Development Bank.

«Κάναμε σαφές ότι ο βασικός μας πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πάνω από τον στόχο μας και ο πληθωρισμός μας πέφτει κάτω από το 4% τον Απρίλιο, επομένως μειώνεται», δήλωσε ο Rhee την Τετάρτη.

«Αλλά και πάλι, επειδή έχει ξεπεράσει τον στόχο, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε και νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για αυτό. [a] Pivot σε αυτό το σημείο.”

– Τζιχιέ Λι

πριν 7 ώρες

Το ποσοστό ανεργίας της Νέας Ζηλανδίας παρέμεινε σταθερό στο 3,4% το πρώτο τρίμηνο

της Νέας Ζηλανδίας Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 3,4% Το πρώτο τρίμηνο, αμετάβλητο σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 3,5%.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από 3,2% πέρυσι.

Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό της χώρας διαμορφώθηκε στο 72%, αυξημένο κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από το 71% που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 8 ώρες

READ  Ντάνιελ Έλσμπεργκ: Ο πληροφοριοδότης των εγγράφων του Πενταγώνου πέθανε σε ηλικία 92 ετών

CNBC Pro: Ο Jefferies λέει ότι αυτό το παγκόσμιο απόθεμα εμπορικών ακινήτων θα αυξηθεί κατά 60%

Ο Jefferies αναμένει ότι οι μετοχές των παγκόσμιων μετοχών εμπορικών ακινήτων θα αυξηθούν περισσότερο από 60% τους επόμενους 12 μήνες.

Η πρόβλεψη της επενδυτικής τράπεζας έρχεται σε μια περίοδο που οι τιμές στην παγκόσμια αγορά εμπορικών ακινήτων έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο, η εταιρεία ακινήτων αναμένεται να επιβιώσει από την ύφεση καθώς διπλασίασε σχεδόν τα ενοίκια που χρεώθηκαν στους ενοικιαστές της.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Γκανές Ράο

πριν 8 ώρες

CNBC Pro: Καθώς οι τιμές του λιθίου αυξάνονται, αρέσει στους αναλυτές αυτή η μετοχή — Αύξηση 155%

Η τιμή του λιθίου, ενός βασικού συστατικού που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, αυξήθηκε ξανά για πρώτη φορά εδώ και μήνες.

Οι αναλυτές ήταν γενικά ανοδικοί για τον κλάδο μακροπρόθεσμα.

Για τους επενδυτές που θέλουν να παίξουν στον τομέα που σχετίζεται με τα EV, το CNBC εξέτασε τις μετοχές λιθίου και μπαταριών με αξιολογήσεις αγοράς από περισσότερο από το 70% των αναλυτών και μέση τιμή στόχο τουλάχιστον 15%.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Βάισεν Ντον

πριν 13 ώρες

«Ο Μάρτιος θα επιστρέψει τον Μάιο», λέει η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs λέει ότι οι επενδυτές δεν έχουν προχωρήσει πλήρως από την τραπεζική κρίση του Μαρτίου, καθώς οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα την Τρίτη. Οι αναλυτές της εταιρείας σημείωσαν ότι οι ανησυχίες της αγοράς αμβλύνθηκαν γρήγορα με μια εισφορά κατάθεσης στην First Republic Bank μετά τις αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον Μάρτιο.

«Από τότε που έφτασε στα 3808 στις 13 Μαρτίου, ο S&P 5000 ανέβηκε σχεδόν 10%. [as of] Το βράδυ της Δευτέρας χαλάρωσε τις τραπεζικές εντάσεις και μια ισχυρή σεζόν κερδών (μέχρι στιγμής) και μια αυξανόμενη συναίνεση ότι η Fed θα σταματήσει σύντομα τον ετήσιο κύκλο αύξησης των επιτοκίων της», έγραψαν αρκετοί αναλυτές της Goldman σε σημείωμα της Τρίτης.

«Αλλά σήμερα, βλέπουμε κάποια επιστροφή στις ανησυχίες του Μαρτίου μετά την εξαγορά της FRC από την JPM τη Δευτέρα. Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχωρούν κατά 4% στο 13%. [Managing director Richard] «Η συναλλαγή υπογραμμίζει ότι η Ramsden βλέπει την εξαγορά της JPM και ότι οι G-SIP θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορές για συναλλαγές FTIC ακόμη και αν είναι πάνω από το όριο κατάθεσης», συνεχίζει το σημείωμα.

– Χακιούνγκ Κιμ

πριν 17 ώρες

Ο πρώην αξιωματούχος της Fed Rosengren υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει αύξηση επιτοκίων

Ο Eric Rosengren πιστεύει ότι οι πρώην συνάδελφοί του στην Federal Reserve θα έκαναν λάθος αν αύξησαν ξανά τα επιτόκια την Τετάρτη.

Ο πρώην πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, ο οποίος θα αποσυρθεί από το διοικητικό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2021, είπε στο CNBC την Τρίτη ότι η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα και η οικονομική επιβράδυνση θα ωθήσουν τους πολιτικούς να τερματίσουν την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.

READ  Ο Τζόναθαν Μέιτζορς κατηγορείται για επίθεση και παρενόχληση - Variety

«Η δική μου άποψη είναι ότι η οικονομία είναι πιθανό να επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και δεν χρειάζεται να αυξηθούν τα επιτόκια μέχρι να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα είναι το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Rosengren. στο “Squawk Box”.

Σύμφωνα με τον ιχνηλάτη FedWatch του Ομίλου CME, οι traders στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης τιμολογούν με πιθανότητα 96%.

– Τζεφ Κοξ

πριν 13 ώρες

Το αργό πετρέλαιο WTI βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο

Το αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε 5,29% στα 71,66 δολάρια, σημειώνοντας τον χαμηλότερο διακανονισμό του από τότε που διακανονίστηκε στα 69,26 δολάρια στις 24 Μαρτίου. Το αργό WTI υποχώρησε 10,7% το 2023.

Το αργό Brent και το φυσικό αέριο υποχώρησαν επίσης κατά 5,03% και 4,49% αντίστοιχα. Το αργό Brent υποχώρησε 12,33% σε ετήσια βάση, διαπραγματευόμενος στα 75,32 δολάρια την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% έως το 2023.

– Χακιούνγκ Κιμ

πριν 17 ώρες

Εργοστασιακά στοιχεία της Κίνας, πτώση της τιμής του πετρελαίου στις οικονομικές προοπτικές

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα την Τρίτη μετά την απροσδόκητη συρρίκνωση της δραστηριότητας των κινεζικών εργοστασίων που αναφέρθηκε την Κυριακή και ενόψει των αναμενόμενων αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυτή την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν 4,3% στα 75,87 δολάρια στις 10:53 π.μ. ET, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate υποχώρησαν 4,4% στα 72,34 δολάρια — το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου.

Η πτώση ήρθε παρά την είδηση ​​ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ είχε μειωθεί τον Απρίλιο Έρευνα του Reuters.

Δείτε το γράφημα…

ICE αργό πετρέλαιο Brent

πριν από 18 ώρες

Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο

Οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών τον Μάρτιο, ένδειξη ότι η αγορά εργασίας υποχωρεί, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας.

Τα ανοίγματα ανήλθαν σε 9,59 εκατομμύρια, τα χαμηλότερα από τον Απρίλιο του 2021 και κάτω από την εκτίμηση του FactSet στα 9,64 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έρευνα Jobs and Labor Turnover.

Η Federal Reserve παρακολουθεί στενά την έκθεση JOLTS για σημάδια επιβράδυνσης της εργασίας. Η μείωση των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας είναι θετική για τον πληθωρισμό, διότι συμβάλλει στην άσκηση μικρότερης πίεσης στις αυξήσεις των μισθών.

Την πλήρη ιστορία μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

– Τζεφ Κοξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *