Οι δικηγόροι Τραμπ ζητούν την παραίτηση του δικαστή στην ποινική υπόθεση της Νέας Υόρκης

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν αίτηση ζητώντας από έναν δικαστή να αποσυρθεί από την ποινική υπόθεση του Μανχάταν εναντίον του πρώην προέδρου.

Ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δημοσίευσε μια δήλωση από τους δικηγόρους του το βράδυ της Τετάρτης που ισχυριζόταν ότι είχε συγκρούσεις με τον δικαστή Χουάν Μέρσον, την οποία η δήλωση περιγράφει λεπτομερώς στην πρόταση.

Οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν ότι η κίνηση επιδιώκει να παραμερίσει τον Μερχ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας του Τραμπ για 34 περιπτώσεις παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων στο Μανχάταν, στην υπόθεση.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ, όπως όλοι οι Αμερικανοί, έχει το δικαίωμα βάσει του Συντάγματος σε έναν αμερόληπτο δικαστή και τη δέουσα νομική διαδικασία», ανέφεραν οι δικηγόροι του στη δήλωση, προσθέτοντας ότι η κίνηση ισχυρίζεται ότι ο Μέρσεν έχει «σημαντικές συγκρούσεις συμφερόντων».

Η πρόταση δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν εργάζεται για διορθώσεις, ανέφεραν οι δικηγόροι που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Μια εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν είπε ότι θα εξετάσουν την πρόταση και θα απαντήσουν στα δικαστικά έγγραφα.

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ παραπονέθηκε ότι ο Μέρσεν «με μισούσε». Επιφανείς δικηγόροι που πήραν συνέντευξη από το NBC News σχετικά με τη φήμη του Merchan λένε ότι η δικαιοσύνη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης είναι δίκαιη (στη Νέα Υόρκη, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το όνομα του ανώτατου δικαστηρίου της πολιτείας).

Σε δήλωση της Τετάρτης το βράδυ, οι δικηγόροι του Τραμπ ανέφεραν Αυτό προέκυψε εν μέρει από το γεγονός ότι ο Μέρσον ηγήθηκε της ποινικής υπόθεσης κατά του Οργανισμού Τραμπ. Η έκθεσή τους αναφέρει την απασχόληση της κόρης του Μέρσον σε μια πολιτική εταιρεία που εργαζόταν για την προεδρική εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

READ  Χιόνι, ανάμειξη, άνεμος πιθανός με το Νορβηγό Πάσχα

Η Mercen επέβαλε πρόστιμο 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων στον Οργανισμό Τραμπ. Ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, Άλαν Βάιζελμπεργκ, ο οποίος κατέθεσε εναντίον της εταιρείας στο πλαίσιο συμφωνίας για την ένσταση.

Ο Weiselberg ομολόγησε την ενοχή του για φορολογική απάτη τον Αύγουστο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών. Στάλθηκε στο Rikers Island τον Ιανουάριο και αφέθηκε ελεύθερος τον Απρίλιο.

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε από ένορκο του Μανχάταν τον Μάρτιο για 34 κακουργήματα για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων που σχετίζονται με το μερίδιό του από σιωπηλά χρήματα που έδωσε στη σταρ ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 για να κρατήσει σιωπηλός για μια υποτιθέμενη σχέση μαζί του μια δεκαετία νωρίτερα. . . Έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες και έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει σχέση.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, το οποίο έφερε την υπόθεση ενώπιον ενός μεγάλου ενόρκου, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό την Τετάρτη το βράδυ.

Η ποινική δίκη έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *