Οι εισαγγελείς της Ατλάντα απέσυραν την προσφορά για απόλυση δικηγόρου υπεράσπισης στη δίκη Τραμπ

Μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου στη Νέα Υόρκη στις αρχές Απριλίου, η έρευνα της Τζόρτζια για τον κ. Ο Τραμπ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλη μια ποινική κατηγορία σε κρατικό επίπεδο. Η μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη είναι η τελευταία ανατροπή σε μια αντιπαράθεση μεταξύ εισαγγελέων και συνηγόρων υπεράσπισης που απορρέει από τις προσπάθειες να μετατραπούν οι πιθανοί κατηγορούμενοι σε συνεργαζόμενους μάρτυρες.

Αυτές οι προσπάθειες συνέβαλαν στην καθυστέρηση της απόφασης για το ζήτημα της Γεωργίας. Η κ. Willis ανέφερε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι τυχόν χρεώσεις που αναμένονται τον Μάιο δεν θα έρθουν το νωρίτερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Τον περασμένο μήνα, η κυρία DeBrow και η τότε σύμβουλός της, Holly Pearson, κατηγόρησαν ορισμένους από τους πελάτες τους ότι δεν ενημέρωσαν τους πελάτες τους για προσφορές ασυλίας. για τη συνεργασία τους.

Η κ. Willis είπε εκείνη την εποχή, η κυρία Debrow εκπροσωπούσε έναν από τους πελάτες της που έκανε ισχυρισμούς εναντίον ενός άλλου, κάτι που ισοδυναμούσε με απαράδεκτη σύγκρουση.

Αλλά σε μια κίνηση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, η κα Ντέμπροου απώθησε σκληρά και τους δύο ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεύθυνους, επιπόλαιους, προσβλητικούς και εντελώς αβάσιμους». Είπε επίσης ότι σε οκτώ από τους πελάτες του προσφέρθηκαν συμφωνίες ασυλίας και όλοι τους δέχτηκαν.

Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η κα. Ο Ντέμπροου πρότεινε τον περασμένο μήνα ότι η κ. Γουίλις είχε επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά κάνοντας αβάσιμους ισχυρισμούς για τον εαυτό της και την κα Πίρσον και θα έπρεπε να τιμωρηθεί γι’ αυτό.

READ  Οι οικογένειες θυμούνται τις σημαίες στο εμπορικό κέντρο για την επέτειο των τεσσάρων ετών από τον Covid

«Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα προτού η DA καταθέσει δημόσια την έκκλησή της», είπε. «Επειδή δεν το έκανε, η DA δεν μπορεί να αποφύγει τις κυρώσεις απορρίπτοντας την πρότασή της χωρίς βάση».

Το θέμα των ψηφοφόρων υπέρ του Τραμπ είναι μία από τις πολλές ιστορίες που ερευνούν οι εισαγγελείς στη Γεωργία, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ο Τραμπ κάλεσε κρατικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, για να τους παροτρύνει να «βρουν» αρκετές ψήφους. Εκεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

Συνολικά 16 εκλέκτορες ψήφισαν υπέρ του Τραμπ στη Γεωργία. Μερικοί από αυτούς διατήρησαν τους δικούς τους δικηγόρους. Οι εισαγγελείς έχουν προσδιορίσει στο παρελθόν όλους τους ψηφοφόρους ως πιθανούς στόχους για να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις. Ωστόσο, τρεις από αυτούς θεωρήθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτοι σε κατηγορίες από άτομα που γνωρίζουν την έρευνα.

Δύο από τους τρεις είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως πελάτες της κας DeBrow: ο Shawn Still, γερουσιαστής της πολιτείας Τζόρτζια, και η Kathy Latham, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην αγροτική Coffee County, Ga.

Τρίτον, ο Ντέιβιντ Σάφερ είναι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τζόρτζια. Ήταν, κάποτε, πελάτης της κας Debrow και της κας Pearson, αλλά τώρα εκπροσωπείται από την κα Pearson και έναν άλλο δικηγόρο.

Τόσο η κα Pearson όσο και η κα Debrow έχουν πληρωθεί από το κρατικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ένα ειδικό μεγάλο δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες για περισσότερους από δώδεκα άτομα αφού άκουσε τις μαρτυρίες σε μια δίκη σχεδόν επτά μηνών και ο προκάτοχός του ανέφερε έντονα ότι ο κ. Τραμπ ήταν ένας από αυτούς σε μια συνέντευξη στους New York Times τον Φεβρουάριο.

READ  Το μπλε πουλί του Twitter πέταξε μέσα καθώς ο Καστούρι είπε ότι το λογότυπο X είναι εδώ

Οι ψηφοφόροι υπέρ του Τραμπ, κ. Υποστήριξαν ότι ήταν μέσα στα δικαιώματά τους να ψηφίσουν εκλογικά για τον Τραμπ και να επιδιώξουν να διατηρήσουν τις προτιμήσεις του εάν μια αγωγή που αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα είναι επιτυχής. (όχι αυτό.)

Κύριος. Οι δικηγόροι του Τραμπ κατέθεσαν πρόταση τον Μάρτιο για την ακύρωση της τελικής έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα, μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει σφραγισμένη, και για την απομάκρυνση της κυρίας Γουίλις από την έρευνα. Ο δικαστής έδωσε προθεσμία στον Willis μέχρι τη Δευτέρα για να απαντήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *