Οι εφημερίδες εγκαταλείπουν το κόμικ “Dilbert” μετά την κραυγή του δημιουργού για τις μαύρες “Ομάδες μίσους”

Εκατοντάδες εφημερίδες σε όλη τη χώρα θα σταματήσουν να προβάλλουν ένα κόμικς «Dilbert» αφού ο δημιουργός του είπε σε ζωντανή ροή στο YouTube ότι οι μαύροι είναι μια «μισητή ομάδα» και ότι οι λευκοί πρέπει να «φύγουν από την κόλαση» από κοντά τους.

Ο δημιουργός, Scott Adams, βρισκόταν πίσω από την ευρέως διαδεδομένη κουλτούρα του γραφείου που κοροϊδεύει τα κόμικς και καταδικάστηκε ευρέως για τα σχόλιά του από τις εφημερίδες που τύπωναν το έργο του όλα αυτά τα χρόνια.

Το δίκτυο USA TODAY, το οποίο εκδίδει περισσότερες από 200 εφημερίδες, δήλωσε ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον το κόμικ «Dilbert» λόγω των τελευταίων μεροληπτικών σχολίων του δημιουργού του.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν το Σάββατο ότι ανέστειλαν τη δημοσίευση του κόμικ λόγω των ρατσιστικών του σχολίων. Chris Quinn, συντάκτης του The Cleveland Plain Dealer, Mr. Ο Άνταμς είπε ότι συμμετείχε σε μια «ρατσιστική ατάκα» που ώθησε την εφημερίδα να απορρίψει το «Dilbert».

«Δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση», είπε ο κ. είπε ο Κουίν.

Άλλες εφημερίδες που είπαν ότι θα διακόψουν το κόμικ είναι οι The Boston Globe, The Washington Post, The San Antonio Express-News και MLive Media Group, που έχει οκτώ καταστήματα στο Μίσιγκαν.

«Αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε το κόμικς «Dilbert» στη διεθνή μας έντυπη έκδοση μετά τα ρατσιστικά σχόλια του Scott Adams», δήλωσε ο Daniel Rhodes Ha, εκπρόσωπος των New York Times. Είπε ότι το κόμικ εμφανίστηκε μόνο στη διεθνή έντυπη έκδοση, όχι στην αμερικανική έκδοση των Times ή στο διαδίκτυο.

Κύριος. Ο Άνταμς αρνήθηκε να πάρει συνέντευξη, λέγοντας σε ομιλία του το Σάββατο ότι “όλα όσα πρέπει να ακούσετε” βρίσκονται στο YouTube.

Στην εκπομπή του Σαββάτου υπερασπίστηκε τις απόψεις του. Είπε ότι η κατάργηση ήταν λάθος, ότι «πρέπει να είσαι απολύτως ρατσιστής όποτε είναι υπέρ σου» και ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των φορολογικών κωδίκων, είναι «ρατσιστική αλλαγή».

Φαινόταν να υπολογίζει μια ραγδαία πτώση, λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός μου θα φύγει την επόμενη εβδομάδα» και «η φήμη μου καταστρέφεται για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Η Andrews McMeel Syndication, η εταιρεία που συνδικάζει το “Dilbert”, δεν απάντησε αμέσως σε ένα email που ζητούσε σχόλιο το βράδυ του Σαββάτου.

Στο βίντεο της Τρίτης που προκάλεσε αντιδράσεις, ο κ. Η Άνταμς είπε ότι «άρχισε να ταυτίζεται ως μαύρη» πριν από αρκετά χρόνια. ψηφοφορία Ο Ράσμουσεν αναφέρει ότι το 53 τοις εκατό των μαύρων Αμερικανών συμφωνεί με τη δήλωση ότι «είναι εντάξει να είσαι λευκός».

Η Rasmussen Reports δεν απάντησε αμέσως σε email που ζητούσε σχόλια το Σάββατο σχετικά με τα δεδομένα της.

Κύριος. είπε ο Άνταμς στο βίντεο.

«Είναι μια ομάδα μίσους και δεν θέλω να κάνω τίποτα μαζί τους», είπε, προσθέτοντας, «Δεν έχει νόημα να βοηθάς τους μαύρους Αμερικανούς αν είσαι λευκός».

Ο εκδότης του The Plain Dealer κ. Ο Κουίν περιέγραψε τα σχόλια ως «μια σειρά από σοκαριστικές δηλώσεις, που όλες εκτός από βέβαιο θα του κοστίσουν τα προς το ζην».

«Μισώ να τον αναφέρω, αλλά το κάνω για να αποτρέψω απαντήσεις ότι πρόκειται για απόφαση «ακύρωσης κουλτούρας»», είπε ο κ. είπε ο Κουίν.

Έχοντας δημιουργήσει σατιρικά σχόλια στον χώρο εργασίας για εφημερίδες σε όλη την Αμερική για τρεις δεκαετίες, ο κ. Ο Άνταμς έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κριτική για τις εξτρεμιστικές του απόψεις και τις διαδικτυακές προκλήσεις του.

READ  Είναι το τέλος του κόσμου για τον Πενς να κάνει σκληρά τον Τραμπ στο πλέγμα

Το 2019, ο Gilroy χρησιμοποίησε μια μαζική σκοποβολή για να προωθήσει μια εφαρμογή που ανέπτυξε στο Garlic Festival στην Καλιφόρνια.

San Francisco Chronicle έχουν αναφερθεί Σταμάτησε να κουβαλάει το “Dilbert” πριν από μήνες επειδή αστειευόταν για τις αποζημιώσεις και τις προσπάθειες για διαφοροποίηση του χώρου εργασίας.

“Το κομμάτι του κυμαινόταν από ξεκαρδιστικό έως προσβλητικό και χυδαίο”, είπε ο Emilio Garcia-Ruiz, αρχισυντάκτης του The Chronicle. “Πολύ λίγοι αναγνώστες το παρατήρησαν όταν το σκοτώσαμε και είχαμε μόνο μια χούφτα παράπονα.”

Ο Ντάρεν Μπελ ήταν ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το editorial cartooningΠαρά την ακύρωση του «Dilbert», ο κ. Τα σχόλια του Άνταμς δείχνουν μια αυξανόμενη ανοχή στην Αμερική για ρατσιστική συμπεριφορά.

«Ο Σκοτ ​​Άνταμς δεν είναι μοναδικός στη ντροπή», είπε ο κ. είπε η Μπελ. «Ο ρατσισμός του δεν είναι μοναδικός ακόμη και ανάμεσα στους σκιτσογράφους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *