Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι: ζωντανές ενημερώσεις

χρέος…Medin Aktas/Anatolu Agency μέσω Getty Images

Η Ουκρανία έχει συστήσει επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής ελικοπτέρου που σκότωσε 14 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας την Πέμπτη, αλλά μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα.

Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε ένα νηπιαγωγείο και ένα κτίριο κατοικιών στο Brovary, μια μικρή πόλη έξω από το Κίεβο, την Τετάρτη, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Πανικός σε γονείς και παιδιά Όσοι ήταν στο σχολείο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky το χαρακτήρισε ως «τρομερή τραγωδία».

Υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστρίρσκι, κ. Ένας από τους έμπιστους συμβούλους του Ζελένσκι. Η συντριβή άφησε ένα κενό στην κορυφή του υπουργείου, καθώς το Κίεβο προετοιμάζεται για μια πιθανή ρωσική επίθεση την άνοιξη και προετοιμάζεται για επιθέσεις με πυραύλους και drone στην ενεργειακή του υποδομή.

Η Ουκρανία θα στείλει 6 επιζώντες του δυστυχήματος στο εξωτερικό για να λάβουν θεραπεία για τα εγκαύματα τους, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ιρίνα Μικισάκ. Είπε ότι οι έξι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, είχαν «πολύ δύσκολες και περίπλοκες περιπτώσεις» μετά τη συντριβή, αν και είπε σε μια εμφάνισή του στην ουκρανική τηλεόραση ότι «κανένας από αυτούς δεν ήταν σε κρίσιμη ή απειλητική για τη ζωή του κατάσταση».

Ήδη έχουν μεταφερθεί στη μονάδα εγκαυμάτων νοσοκομείου της πρωτεύουσας, είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τον προορισμό τους. Συνολικά, 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.

READ  Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

Σύμφωνα με τον Κυρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτή επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο ταξίδευαν σε εμπόλεμη ζώνη. Σύμφωνα με το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, ο Yevhen Yenin, πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, σκοτώθηκε. και Γιούρι Λούμπκοβιτς, Υφυπουργός του Υπουργείου.

Η ακριβής αιτία της συντριβής – μηχανική βλάβη, σφάλμα πιλότου, περιβαλλοντικοί παράγοντες ή δολιοφθορά – είναι άγνωστη. Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση την Πέμπτη ότι η ερευνητική ομάδα «θα χρειαστεί πολύ χρόνο» για να καταλήξει στο συμπέρασμά της.

«Κάθε μέρος του ελικοπτέρου έχει συλλεχθεί, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να πει κάτι, να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη», είπε. «Αυτό δεν είναι θέμα ημερών. Είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί πλήρως τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

Η συντριβή έρχεται καθώς το Κίεβο ανανεώνει τη διπλωματική ώθηση για μερικά φονικά όπλα από τους συμμάχους που ανησυχούν ότι ο στρατός της Ουκρανίας δεν θα έχει χρόνο να σπάσει μια αντιπαράθεση με τις ρωσικές δυνάμεις προτού η Μόσχα ξεκινήσει άλλη χερσαία επίθεση.

Ο πιο υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ουκρανίας που πέθανε από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, ο κ. Ο Μοναστρίρσκι επέβλεψε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς που πολεμούσαν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους ως τμήμα της αστυνομίας, της εθνικής ασφάλειας και των συνοριακών μονάδων.

Διεύθυνε τις προσπάθειες διάσωσης και ανάκτησης στο Ντνίπρο αυτή την εβδομάδα Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 45 Μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον αμάχων εδώ και σχεδόν ένα χρόνο πολέμου.

Στην αργά το βράδυ ομιλία του την Τετάρτη, ο κ. Ζελένσκι, κ. Ο Μοναστίρσκι είπε ότι οι ευθύνες του ανατέθηκαν εκ νέου και ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της χώρας, Ιχόρ Κλιμένκο, θα ηγηθεί του υπουργείου μέχρι να επιλεγεί αντικαταστάτης του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *