Οι μετοχές της Ασίας πέφτουν λόγω γερακισμένων σχολίων της Fed. Οι κίνδυνοι ύφεσης επιβαρύνουν τα εμπορεύματα, το πετρέλαιο

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, 10 Ιανουαρίου (Reuters) – Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, με τα πρόσφατα κέρδη να αντισταθμίζονται από την επαναλειτουργία της Κίνας και τη διαπραγμάτευση πετρελαίου χαμηλότερα στη διάρκεια της νύχτας, μετά από επιπόλαια σχόλια δύο αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας (.MIAPJ0000PUS) μειώθηκε κατά 0,17%.

“Το βασικό θέμα της νύχτας ήταν η προσοχή στο χώρο των μετοχών καθώς οι μετοχές κέρδισαν μετά από επιπόλαια σχόλια δύο αξιωματούχων της Fed. Ο Rafael Bostick και η Mary Daly είπαν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια (επιτόκια) πάνω από 5% και να τα διατηρήσει εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η Commerzbank. είπε σε ένα σημείωμα πελάτη.

Δείκτης S&P500 (.SPX) Ξεκίνησε την εβδομάδα με θετικό ρυθμό με άνοδο άνω του 1,4% στις αρχές του αμερικανικού εμπορίου τη Δευτέρα, εγκαταλείποντας όλα τα κέρδη για να κλείσει ένα άγγιγμα χαμηλότερα.

Τα αμερικανικά ομόλογα και το δολάριο ήταν υπό πίεση, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 2,23 μονάδες βάσης στο 3,5393% την Τρίτη από 3,517% αργά τη Δευτέρα.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν σταθερός.

«Το κλίμα είναι πιθανό να γίνει πιο επιφυλακτικό ενόψει της δημοσίευσης του ΔΤΚ των ΗΠΑ (Δείκτης Τιμών Καταναλωτή) την Πέμπτη, κάτι που θα μειώσει τον «κίνδυνο» στο εμπόριο που ξεκίνησε ως αποτέλεσμα των ελπίδων για επαναλειτουργία της Κίνας», ανέφερε η Mizuho Bank σε σημείωμα.

Εάν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ επιβεβαιώσουν την ψύξη που παρατηρείται στην τελευταία μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας, ο πρόεδρος της Fed της Atlanta Bostick είπε ότι θα πρέπει να λάβει μια αύξηση κατά τέταρτο της μονάδας «για να είναι πιο επιθετικός και να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση». Διαβάστε περισσότερα

READ  Αγορές Ασίας-Ειρηνικού, Πρακτικά Fed, Πληθωρισμός, PMI, Λιανικές πωλήσεις Σιγκαπούρης, Υπηρεσίες Caixin

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν νικηφόρο σερί έξι συνεδριάσεων την Τρίτη, ενώ οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ανέβηκαν σε υψηλό έξι μηνών. Ωστόσο, οποιαδήποτε αισιοδοξία μπορεί να είναι βραχύβια, δήλωσε ο Trinh Nguyen, αναδυόμενος οικονομολόγος από την Ασία στο Natixis στο Χονγκ Κονγκ.

“Νομίζω ότι αυτό που ωθεί τη δύναμη αυτής της αισιοδοξίας είναι πραγματικά η πραγματικότητα αυτού του ανοίγματος. Ακόμη και στο Χονγκ Κονγκ, παρόλο που είναι επίσημα ανοιχτό, η έκδοση βίζας είναι πολύ αργή”, δήλωσε ο Nguyen.

Κλίμακα Κίνας (.CSI300) Κέρδισε 0,15% από προηγούμενες απώλειες, ενώ απώλειες στον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ (.του) μειώθηκε στο 0,15%.

Οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων υποχώρησαν την Τρίτη από τα πρόσφατα ράλι που προκλήθηκαν από το άνοιγμα της κορυφαίας καταναλωτικής Κίνας, καθώς οι έμποροι ζύγιζαν τους κινδύνους μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και της ασθενέστερης κατανάλωσης.

Ο χαλκός τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησε 0,8% στα 8.786 δολάρια ο τόνος στις 04:22 GMT. Οι τιμές του χαλκού άγγιξαν σε υψηλό έξι μηνών τη Δευτέρα, ενώ ο ψευδάργυρος αυξήθηκε 5% τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Δεκεμβρίου.

Nikkei της Ιαπωνίας (.N225) Άνοδος 0,35%, αντιστρέφοντας την περιφερειακή τάση.

Οι βασικές τιμές καταναλωτή του Τόκιο, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, αυξήθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο 4,0% τον Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε να μειώσει το τεράστιο κίνητρό της αναστρέφοντας την πολιτική σύσφιξης της καμπύλης αποδόσεων. Διαβάστε περισσότερα

Στην Αυστραλία, μετοχές (.AXJO) 0,28% έχασε.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη λόγω των προσδοκιών για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Fed. Διαβάστε περισσότερα

READ  Πώς να παρακολουθήσετε μια σπάνια έκλειψη ηλίου να περνά πάνω από την απομακρυσμένη Αυστραλία, Ινδονησία

Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 0,5% στα 74,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημείωσε πτώση 0,56% στα 79,20 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο κερδίζοντας 0,15% στα 1.872,70 δολάρια η ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης e-mini για τον S&P 500 έδειξαν ένα θαμπό άνοιγμα με πτώση 0,17%.

Έκθεση της Selena Li; Επιμέλεια Muralikumar Anantharaman

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *