Οι μετοχές της Tesla αυξάνονται λόγω κερδών: “Εκατομμύρια αυτοκίνητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσαν να πουληθούν με 100% μικτό περιθώριο”

Tesla (D.S.L.A) ανέφερε μικτά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου την Τετάρτη, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κερδών παρά τις ελλιπείς προβολές εσόδων. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, επεκτείνοντας μια ισχυρή ανάκαμψη άνω του 40% από μια bear market.




Χ



Μετά από ένα τρομερό 2022, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν απότομα τον Δεκέμβριο και οι μετοχές υποχώρησαν ξανά το 2023. Ωστόσο, η Tesla έχει σημειώσει ράλι από τότε που ανακοίνωσε τις μεγάλες μειώσεις των τιμών στην Κίνα στις 6 Ιανουαρίου και συνέχισε να αυξάνεται από τότε που ανακοίνωσε τις μειώσεις των τιμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μετά από μια εβδομάδα.

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν περισσότερο από 4% μετά τις ώρες. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 0,4% στις 144,47 μονάδες κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης Συναλλαγές στην αγοράΨηλά ανάποδα.

Τα κέρδη της Tesla

Ακροαματικότητα: Οι αναλυτές είχαν προβλέψει τα κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο να αυξηθούν κατά 33% στα 1,13 δολάρια. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, οι αναλυτές προέβλεπαν EPS 1,25 $. Οι αναλυτές είχαν θέσει στόχο αύξησης εσόδων 39% στα 24,67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εσοδα: Το EPS της Tesla εκτινάχθηκε 40% στα 1,19 δολάρια, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 37% στα 24,32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για ολόκληρο το έτος, τα έσοδα αυξήθηκαν 51% στα 81,46 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς εκτιμήσεις. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 80% στα 4,07 δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street.

Η Tesla έχει ήδη ανακοινώσει τις παραδόσεις της Ένα ρεκόρ 405.278 σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο. Έχασε χαμηλότερες προβλέψεις παρά τα επιθετικά κίνητρα για το τέλος του έτους. Οι παραδόσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και σχεδόν 18% έναντι 343.830 του τρίτου τριμήνου. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 40% σε 1.313.851 το 2022. Αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο από τον στόχο ανάπτυξης 50% της εταιρείας.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι παραδόσεις Tesla στο τέταρτο τρίμηνο θα ήταν περίπου 420.000, σημαντικά χαμηλότερες από τις υψηλότερες εκτιμήσεις. Οι παραδόσεις του τρίτου τριμήνου της Tesla μειώθηκαν επίσης.

Η παραγωγή Tesla ήταν 439.701 το τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που αύξησε τις παραδόσεις κατά περισσότερες από 34.000. Το τρίτο τρίμηνο, η παραγωγή ήταν πάνω από 22.000 πωλήσεις. Η παραγωγή Tesla ήταν 439.701 το τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που αύξησε τις παραδόσεις κατά περισσότερες από 34.000. Το τρίτο τρίμηνο, η παραγωγή ήταν πάνω από 22.000 πωλήσεις.

READ  Ο Grassley έδωσε στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο του FBI σχετικά με μη επαληθευμένες κατηγορίες για δωροδοκία Μπάιντεν

Με αυξημένη παραγωγή στα εργοστάσια της εταιρείας στο Βερολίνο και στο Ώστιν του Τέξας, η συνολική παραγωγική ικανότητα της Tesla είναι πλέον πάνω από 450.000 ανά τρίμηνο.

Οι πωλήσεις μονάδων Tesla το 2022 ήταν 1.313.851, αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το 2021, αλλά κάτω από τον στόχο του 50%. Το Model 3 sedan και Model Y crossover αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πωλήσεων. Τα high-end οχήματα Model S και X παραμένουν.

Εν τω μεταξύ, το Cybertruck έχει προγραμματιστεί να φτάσει το 2023, καθιστώντας το το πρώτο νέο μοντέλο της Tesla από την εισαγωγή του Model Y στις αρχές του 2020. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ λέει ότι το φορτηγό που καθυστερεί συχνά θα ξεκινήσει την «αρχική παραγωγή» στα μέσα της σεζόν. Άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι το Cyberdrug θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή στα τέλη του 2023.

Η Tesla άρχισε επίσης να παραδίδει τα ημι φορτηγά μεγάλων αποστάσεων PepsiCo (ΖΩΝΤΑΝΙΑ) τον Δεκεμβριο. Δεν είναι σαφές πόσα ημιφορτηγά θα παραχθούν το 2023 και οι βασικές τιμές και οι προδιαγραφές είναι ακόμα ασαφείς. Σύμφωνα με την Nevada Independent, η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη βόρεια Νεβάδα για ημιφορτηγά.

Την Τετάρτη, η Tesla επιβεβαίωσε ότι οι προκλήσεις παραγωγής και προμήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 είναι «σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένες στην Κίνα».

Η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο παραγωγής της “το συντομότερο δυνατό” με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 50% (CAGR). Αυτός ο στόχος ξεκινά το 2021. Το 2023, η Tesla αναμένει να παράγει περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα, αύξηση 37% σε σύγκριση με το 2022.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Cybertruck είπε επίσης ότι “βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεκινήσει την παραγωγή αργότερα φέτος”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς της είναι υπό ανάπτυξη και περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στην ημέρα των επενδυτών την 1η Μαρτίου 2023.

READ  Ο Τραμπ επιδιώκει να καθυστερήσει την έρευνα για απόρρητα έγγραφα μέχρι μετά τις εκλογές του 2024

Μετοχή Tesla: Τα κέρδη θα έρθουν μετά τη μείωση της τιμής

Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Tesla ακολουθούν τα ρεκόρ της Tesla China EV Αναπηδά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 5-16 Ιανουαρίου μετά τις πρόσφατες μεγάλες μειώσεις τιμών. Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί εγγραφής φαίνεται να αντικατοπτρίζουν ορισμένα από τα οφέλη της απόφασης της Tesla στις 6 Ιανουαρίου να μειώσει τις τιμές στην Κίνα.

Η Tesla μείωσε τις τιμές για τα Model 3 και Y στην Κίνα, με το βασικό μοντέλο 3 να μειώνεται περισσότερο από 13% στα 33.570 δολάρια. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα έχουν προτείνει την Tesla Έλαβε 30.000 παραγγελίες εντός τριών ημερών Σύμφωνα με το CnEVPost, οι ανακοινωθείσες περικοπές.

Η Tesla ανακοίνωσε επίσης Μείωση τιμών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Αυτό θα καταστήσει τα μοντέλα επιλέξιμα για εκπτώσεις φόρου 7.500 $ βάσει του νόμου περί μείωσης του πληθωρισμού (IRA).

Ο γίγαντας των EV μείωσε τις τιμές του Μοντέλου 3 των ΗΠΑ κατά 6%-14%, ανάλογα με την επένδυση. Μια τυπική επένδυση Model 3 RWD μειώνεται κατά 3.000 $ σε 43.990 $. Με την πίστωση φόρου IRA που εφαρμόζεται στο όχημα, οι καταναλωτές που πληρούν τα όρια εισοδήματος θα πληρώσουν 36.240 $.

Η επένδυση Performance Model 3 μειώνεται κατά 9.000 $ στα 53.990 $, τα οποία πέφτουν κάτω από το όριο των 55.000 $ για πιστώσεις φόρου. Εν τω μεταξύ, το βασικό μοντέλο Y της Tesla μειώθηκε κατά 13.000 $, ή σχεδόν 20%, στα 52.990 $ και λιγότερο από το όριο πίστωσης φόρου. Η παραλλαγή απόδοσης αυτού του οχήματος είναι 56.990 $ και έχει μειωθεί κατά 13.000 $.

Ο Μασκ είπε στους επενδυτές την Τετάρτη ότι μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, η Tesla «είδε τις ισχυρότερες παραγγελίες που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία μας». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι οι παραγγελίες έρχονται επί του παρόντος με «διπλάσιο ρυθμό παραγωγής», με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές Model Y.

“Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα Tesla αλλά δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Επομένως, αυτές οι αλλαγές τιμών κάνουν πραγματικά τη διαφορά στον μέσο καταναλωτή”, είπε ο Μασκ.

«Στην Tesla ο στόχος μας ήταν πάντα να κάνουμε τα αυτοκίνητα προσιτά για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, οπότε χαίρομαι που μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

READ  Κόκκινος συναγερμός έχει εκδοθεί στην Ευρώπη καθώς ο καύσωνας φέρνει προειδοποιήσεις για την υγεία

Λειτουργία αυτοοδήγησης

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της Τετάρτης, ο Μασκ είπε ότι η Tesla έχει αναπτύξει την πλήρη beta αυτόματης οδήγησης (FST) στους δρόμους της πόλης για περίπου 400.000 πελάτες στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Musk, η εταιρεία EV βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 100 εκατομμύρια μίλια FSD, χωρίς να περιλαμβάνεται η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

«Δεν θα είχαμε κυκλοφορήσει την έκδοση beta του FSD αν τα στατιστικά στοιχεία ασφαλείας δεν ήταν εξαιρετικά», είπε ο Μασκ.

Το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης μπορεί πλέον να μεταφορτωθεί σε όλα τα οχήματα της Tesla, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκατομμύρια πλήρως αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να πουληθούν ουσιαστικά στο 100% της συνολικής αυτονομίας», είπε ο Μασκ. “Η αξία του FSD αυξάνεται καθώς αυξάνεται η αυτόνομη ικανότητα και, στη συνέχεια, όταν γίνεται πλήρως αυτόνομο, είναι μια αύξηση στην αξία του στόλου, η μεγαλύτερη αύξηση στην αξία ενεργητικού από οτιδήποτε άλλο στην ιστορία.”

Απόθεμα Tesla

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 43% από το χαμηλό των 101,81 στις 6 Ιανουαρίου, αγγίζοντας τις γραμμές 50 ημερών και 10 εβδομάδων.

Ενώ πολλοί αναλυτές έχουν σταθμίσει τις μετοχές της Tesla, Μείωση στόχων τιμών και εκτιμήσεις εσόδων.

Οι μετοχές της TSLA βρίσκονται στην τρίτη θέση Automobile Manufacturers Industry Group. Υπάρχουν 46 στο απόθεμα της Tesla Συνεργατική αξιολόγηση Το 99. Η μετοχή έχει βαθμολογία σχετικής ισχύος 5 Ταμείο μετοχών IBD Ένα μέτρο της κίνησης των τιμών των μετοχών. Η βαθμολογία EPS είναι 75.

Ακολουθήστε το Kit Norton στο Twitter @kidnorton Για πρόσθετη ασφάλεια.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Best Funds Buy No. 1 Industry Leader Near Breakout with 364% Growth

Αποκτήστε πλεονέκτημα στο χρηματιστήριο με το IBD Digital

Η Microsoft μειώνει τις συμβάσεις μελλοντικής εκπλήρωσης μετά την ενίσχυση της αγοράς

Μετοχές Tesla το 2023: Τι θα κάνει ο γίγαντας των EV στις δύο μεγάλες αγορές του;

Μέλλον: Το Tesla Sales Miss Aftermarket δείχνει ξανά αυτό το ανοδικό χαρακτηριστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *