Οι περισσότερες μετοχές της Adani συνεχίζουν να χάνουν. Ο ιδρυτής χάνει 28 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα

Ο Gautam Adani, πρόεδρος του ινδικού ομίλου Adani Group, ιδρυτής Gautam Adani, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας και δεύτερος μόνο μετά τον Elon Musk, αποχώρησε από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογιστών στη Βομβάη στις 19 Νοεμβρίου 2022. Κατατάχθηκε στην έβδομη θέση στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Indranil Mukherjee Afp | Καλές εικόνες

Οι μετοχές των περισσότερων εταιρειών του ομίλου Adani σημείωσαν μεγάλες απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να αποκρούσει τους ανοικτούς πωλητές. Η έκθεση HindenburgΚατηγόρησε την ομάδα για χειραγώγηση μετοχών και «σχέδιο λογιστικής απάτης».

Adan Enterprises Τα προηγούμενα κέρδη έως και 10% διαγράφηκαν και ο όμιλος διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στο απογευματινό εμπόριο στη Βομβάη μετά την κυκλοφορία Μεγάλη απάντηση Η δήλωση περισσότερων από 400 σελίδων της Hindenburg το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι θα ασκήσει τα δικαιώματά της να «επιδιώξει ένδικα μέσα» για την προστασία των επενδυτών της «ενώπιον όλων των αρμόδιων αρχών».

Η τιμή της μετοχής της Adani Enterprises έχει υποχωρήσει περισσότερο από 25% από έτος μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Ακολούθησε μια δευτερεύουσα πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Κρυμμένο από έναν αγωγό Εξάλειψε συνολικά 48 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Ιδρυτής Gautam Adani, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας και κάποτε Δίπλα στον Έλον Μασκ Έπεσε από την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο στην έβδομη θέση Δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή του αξία τομάρι ζώου 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια έτος μέχρι σήμερα, έδειξε ο δείκτης. Αυξήθηκε στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, πριν πέσει στα 92,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τον δείκτη.

READ  Πρόβλεψη της περιοχής DC: Πιθανές ισχυρές καταιγίδες σήμερα, σε ισχύ η παρακολούθηση των πλημμυρών

Ενώ η Adani Enterprises σημείωσε οριακά κέρδη, άλλες θυγατρικές του Ομίλου Adani συνέχισαν να μειώνονται.

«Επίθεση στην Ινδία»

Οι ισχυρισμοί του Χίντενμπουργκ είναι «υπολογισμένη επίθεση στην Ινδία, την ελευθερία, την ακεραιότητα και την ποιότητα των ινδικών θεσμών και την αναπτυξιακή ιστορία και τη φιλοδοξία της Ινδίας», ανέφερε ο Όμιλος Adani σε απάντηση που εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου είναι ο Jukeshinder Singh είπε Σε μια συνέντευξη με τη θυγατρική του CNBC CNBC-TV18, η αξία της Adani Enterprises δεν έχει αλλάξει «απλά» λόγω της αστάθειας των τιμών της μετοχής, αλλά αντίθετα έγκειται στην «ικανότητά της να επωάζει νέες επιχειρήσεις».

Είπε ότι είχε αυτοπεποίθηση Adan EnterprisesΜια επακόλουθη δημόσια προσφορά που αποκάλεσε τη δήλωση του Hindenburg “απλά ψευδή” και το χρονοδιάγραμμα της δήλωσης “κακόβουλη” εγκρίθηκε πλήρως.

Χίντενμπουργκ Η απάντηση της ομάδας το πρωί της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε «χλιαρή» και είπε ότι «αγνοεί κάθε σημαντική κατηγορία» εναντίον του συνασπισμού που έθεσε.

«Ο εθνικισμός μιας φουσκωμένης απάντησης που αγνοεί κάθε σημαντικό ισχυρισμό που έχουμε εγείρει δεν μπορεί να κρύψει την απάτη», έγραψε στη λεζάντα ο πωλητής μικρού μήκους. Απάντηση Για τον Όμιλο Adani.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *