Οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας ενέκριναν νομοσχέδια ψηφοδελτίων που στοχεύουν στο μεγαλύτερο Δημοκρατικό Κόμμα

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας ολοκλήρωσαν την τακτική τους νομοθετική σύνοδο την Κυριακή αλλάζοντας τις εκλογικές πολιτικές για ένα πολυπληθές προπύργιο των Δημοκρατικών, αλλά όχι για την υπόλοιπη πολιτεία.

Το μέτρο δίνει στον υπουργό Εξωτερικών την εξουσία να διεξαγάγει εκλογές στην κομητεία Χιούστον και Χάρις, όπου ζουν 4,8 εκατομμύρια κάτοικοι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ακολουθεί νομοσχέδιο Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εγκρίνει τη μεταβίβαση της εκλογικής εποπτείας από τον διορισμένο εκλογικό διαχειριστή Προς τον υπάλληλο της κομητείας και τον αξιολογητή της κομητείας.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Χάρις δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι θα ασκήσουν μήνυση αμφισβητώντας τα μέτρα μόλις ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ (R) υπογράψει το νόμο.

«Αυτά τα νομοσχέδια δεν αφορούν την εκλογική μεταρρύθμιση», δήλωσε η δικαστής της κομητείας Χάρις, Λίνα Ινταλγκό, διευθύνουσα σύμβουλος της κομητείας. «Δεν πρόκειται για τη βελτίωση της εμπειρίας των ψηφοφόρων. Καταπνίγουν πλήρως τις φωνές του εκλογικού σώματος. Το σκεπτικό πίσω από αυτά τα νομοσχέδια δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυνική αηδία».

Τις τελευταίες ημέρες, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Νομοθετικό Σώμα ψήφισε νομοσχέδια που αυξάνουν τις ποινές για παράνομη ψηφοφορία. Το κέντρο δημιουργήθηκε το 2012 για να βοηθήσει τις πολιτείες να διατηρούν ακριβείς εκλογικούς καταλόγους, να ανιχνεύουν πιθανές περιπτώσεις απάτης και να επικοινωνούν με άτομα για να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Περισσότερες από τις μισές πολιτείες ανήκουν στην ομοσπονδία, αλλά ορισμένες πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους έχουν απομακρυνθεί από αυτήν τον περασμένο χρόνο καθώς οι αρνητές των εκλογών διέδωσαν παραπληροφόρηση σχετικά με το έργο της.

Οι επικριτές ανησυχούν για το πώς θα αλληλεπιδράσουν τα δύο νομοσχέδια που επηρεάζουν την κομητεία Χάρις. Η κομητεία πρέπει να αλλάξει ποιος θα επιβλέπει τις εκλογές της από την 1η Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών δημάρχου στο Χιούστον.

Η ταχεία αλλαγή θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε επιπλοκές, λένε οι αντίπαλοι της κίνησης. Εάν προκύψουν προβλήματα, η υπουργός Εξωτερικών Τζέιν Νέλσον θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις διατάξεις ενός άλλου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα για να επιβλέπει τις εκλογές στην κομητεία Χάρις. Αυτό σημαίνει ότι ο Νέλσον, ένας πρώην γερουσιαστής που διορίστηκε από τον Άμποτ ως υπουργός Εξωτερικών, θα είναι υπεύθυνος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 για την κομητεία.

READ  Ο Tamar Hamlin του Bills αναπνέει μόνος του και μιλάει με τους συμπαίκτες του, επευφημώντας τους για τον τελικό της κανονικής περιόδου της Κυριακής

Εάν ο Nelson δεν πιστεύει ότι οι νέοι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για τις εκλογές – η υπάλληλος της κομητείας Harris Tenasia Hudspeth και η αξιολογήτρια της κομητείας Ann Harris Bennett – έχουν επιλύσει τα προβλήματα, θα μπορούσε να κινήσει νομικές ενέργειες για την απομάκρυνσή τους από τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το νόμο. Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν άδικο να επιτραπεί στον υπουργό Εξωτερικών η εξουσία να αναλάβει δράση εναντίον δύο μαύρων γυναικών, αλλά όχι εκείνων που κατέχουν ίσες θέσεις στις 253 κομητείες της πολιτείας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο Νέλσον θα μπορούσε να επιβλέπει τις εκλογές στην κομητεία Χάρις «αν βρει καλό λόγο να πιστεύει ότι υπάρχει ένα συνεχές πρότυπο προβλημάτων με τη διοίκηση των εκλογών ή την εγγραφή των ψηφοφόρων». Μπορεί να υπογράψει όλες τις εκλογικές διαδικασίες της κομητείας και να εγκαταστήσει το προσωπικό του στα γραφεία της κομητείας Χάρις.

«Εάν το γραφείο του γραμματέα έχει πραγματικά αρκετά κίνητρα ώστε να θέλει να συμμετέχει άμεσα στη διαχείριση των εκλογών, νομίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο παρέχει αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Daniel Griffith, ανώτερος διευθυντής πολιτικής στο Secure Democracy, μια μη κερδοσκοπική ομάδα. Διεύρυνση της πρόσβασης στην ψηφοφορία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν υποστηρίξει ότι η κομητεία Χάρις πρέπει να διορθώσει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών λόγω προβλημάτων του παρελθόντος. Στις προκριματικές εκλογές του Μαρτίου 2022, η κομητεία δεν είχε αρκετούς εργαζόμενους στις κάλπες και δεν μπόρεσε να μετρήσει περίπου 10.000 ψηφοδέλτια που έλαβαν αλληλογραφία την ημέρα των εκλογών. Στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου 2022, ορισμένα εκλογικά τμήματα άνοιξαν καθυστερημένα και μερικά τελείωσαν από ψηφοδέλτια, αναγκάζοντας τους ψηφοφόρους να περιμένουν την αναδιάταξη των ψηφοδελτίων ή τη μεταφορά τους αλλού.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Paul Bettencourt (R), ο οποίος συνέταξε τα νομοσχέδια με επίκεντρο την κομητεία Χάρις, αποκάλεσε τα προβλήματα του Νοεμβρίου ως μια μορφή καταστολής των ψηφοφόρων. Είπε ότι είναι «απολύτως απαράδεκτο με οποιοδήποτε μέτρο» οι ψηφοφόροι να πηγαίνουν σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν.

READ  Τα συνεργεία αρχίζουν να καθαρίζουν τη σκηνή της κατάρρευσης του αυτοκινητόδρομου Philadelphia I-95

Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι λένε ότι έχουν μάθει από τα λάθη και ο τελευταίος νόμος θα προκαλέσει νέες αναταραχές. Ο Hidalgo είπε ότι άλλες κομητείες στο Τέξας αντιμετώπισαν προβλήματα, αλλά έλαβαν πολύ λιγότερο έλεγχο.

Η κομητεία Χάρις είναι μια φωτεινή μπλε κουκκίδα σε κόκκινο χρώμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του Τέξας Το 2020 Έξι πόντους, παρόλο που έχασε την κομητεία με 13 πόντους από τον Τζο Μπάιντεν.

Η περιοχή βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο των διαδηλώσεων που σχετίζονται με τις δημοσκοπήσεις. Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020, εφαρμόστηκε τοπικά η ολονύκτια ψηφοφορία για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι σε βάρδιες και να δημιουργηθεί ένα σύστημα ψηφοφορίας μέσω κίνησης. Ο Άμποτ και οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες απαγόρευσαν αυτές τις πρακτικές με εκτεταμένη νομοθεσία ένα χρόνο αργότερα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έστρεψαν την προσοχή τους και φέτος στην αλλαγή των εκλογικών νόμων. Ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Κυριακή αλλάζει την παράνομη ψηφοφορία από πλημμέλημα σε κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών. Η παράνομη ψηφοφορία ήταν εδώ και πολύ καιρό κακούργημα στο Τέξας, αλλά οι νομοθέτες την έκαναν πλημμέλημα το 2021 ως μέρος του εκτενούς εκλογικού νόμου εκείνης της χρονιάς.

Η παράνομη ψηφοφορία είναι σπάνια στο Τέξας και αλλού. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου είπαν ότι θα εμπόδιζε τους νόμιμους ψηφοφόρους να ψηφίσουν λόγω του φόβου ότι οι νόμιμοι ψηφοφόροι ενδέχεται να παραβιάσουν κατά λάθος τους εκλογικούς κανόνες και να τιμωρηθούν.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Σάββατο θα επιτρέψει στο κοινό να επιθεωρήσει τα ψηφοδέλτια δύο μήνες μετά από οποιεσδήποτε εκλογές. Οι εξεταστές ψηφοδελτίων δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που δείχνουν ποιον ψήφισαν μεμονωμένοι ψηφοφόροι.

Τα κράτη έχουν μικτές πολιτικές σχετικά με το να επιτρέπουν στα μέλη του κοινού να επιθεωρούν ψηφοδέλτια, με ορισμένες πολιτείες να τις αντιμετωπίζουν ως εμπιστευτικές και άλλες να τις αντιμετωπίζουν ως δημόσια αρχεία που ο καθένας μπορεί να ελέγξει. Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο νόμος του Τέξας θα επέτρεπε στα μέλη του κοινού να χειραγωγούν τα ψηφοδέλτια.

READ  Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ψέματα για τα κόμματα lockdown, λέει η έκθεση του Κοινοβουλίου «Partigate».

Το Σύνταγμα του Τέξας, όπως και πολλές άλλες πολιτείες, απαγορεύει τη θέσπιση νόμων που ισχύουν μόνο για συγκεκριμένες δικαιοδοσίες. Αξιωματούχοι της κομητείας Χάρις δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη διάταξη του συντάγματος της πολιτείας για να αμφισβητήσουν το νόμο που στοχεύει στην κομητεία τους.

Το αν θα τα καταφέρουν εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει. Ο νόμος δεν κατονομάζει την κομητεία Χάρις. Αντίθετα, το ένα νομοσχέδιο έχει γραφτεί για να ισχύει για περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια κομητείες και το άλλο για περισσότερες από 4 εκατομμύρια κομητείες. Η κομητεία Χάρις είναι η μόνη κομητεία που πληροί αυτά τα όρια.

«Μήνυουμε την πολιτεία του Τέξας για να προστατεύσουμε την κομητεία Χάρις, να προστατέψουμε τους κατοίκους της κομητείας Χάρις, να προστατεύσουμε τους δημόσιους αξιωματούχους μας και να τους εμποδίσουμε να μας στοχοποιήσουν», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χάρις, Κρίστιαν Μενεφί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Ιστορικά στο Τέξας, οι υπάλληλοι της κομητείας επέβλεπαν τη διοίκηση των εκλογών και οι αξιολογητές της κομητείας επέβλεπαν την εγγραφή των ψηφοφόρων. Η πολιτεία επιτρέπει στις κομητείες να αναθέτουν αυτά τα καθήκοντα σε έναν μισθωτό διαχειριστή εκλογών, και περίπου οι μισές κομητείες της πολιτείας το έχουν κάνει. Η κομητεία Χάρις υιοθέτησε ένα τέτοιο σύστημα μετά τις εκλογές του 2020 Δεν επιτρέπεται να προχωρήσει σε ένα από τα νομοσχέδια με επικεφαλής τον Κυβερνήτη.

Το νομοθετικό σώμα απέτυχε να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο ανησύχησε τους αξιωματούχους της κομητείας Χάρις, που θα επέτρεπε στον υπουργό Εξωτερικών να διατάξει νέες εκλογές στην κομητεία εάν πάνω από το 2 τοις εκατό των περιφερειών του έμειναν χωρίς ψηφοδέλτια για περισσότερο από μία ώρα. Οι επικριτές αποκαλούν τον νόμο συνταγή κρίσης που θα μπορούσε να καταστήσει αμφίβολα τα αποτελέσματα των επόμενων προεδρικών εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *