Οι τελευταίοι εναπομείναντες κομάντος της D-Day της Γαλλίας συμμετείχαν στην επέτειο της απόβασης στην παραλία

ΚΟΛΒΙΛ-ΜΟΝΤΚΟΜΕΡΥ, Γαλλία, 6 Ιουνίου (Reuters) – Ο Λεόν Γκοτιέ, το τελευταίο επιζών μέλος των Γάλλων κομάντος που εισέβαλαν στις παραλίες της Νορμανδίας που υπερασπίστηκαν τα στρατεύματα του Χίτλερ το 1944, ενώθηκε με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη σε μια παραθαλάσσια τελετή για την 79η επέτειο. Προσγειώσεις D-Day.

Ο Gautier, 100 ετών, χάρισε έναν μαθητή πεζοναύτη κομάντο σε μια παρέλαση λιποθυμίας στο Colleville-Montgomery, όπου ο 21χρονος Gautier προσγειώθηκε στην παραλία προερχόμενος από εχθρικά πυρά.

Ο Γκοτιέ ήταν ένας από τους 177 Γάλλους Πράσινους Μπερέ υπό τη διοίκηση του λοχαγού Philippe Kieffer που συμμετείχαν στις αποβάσεις της Νορμανδίας. Περισσότερα από 150.000 συμμαχικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Γαλλία και έδιωξαν τη ναζιστική Γερμανία.

Στην τελετή της Τρίτης, ο νεαρός πεζοναύτης γονάτισε στο ένα γόνατο και κάθισε δίπλα στον Μακρόν σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντας στον Κλαούντιο να ισιώσει τον μπερέ του.

Το 2019, στην 75η επέτειο της D-Day, ο Gautier εξιστόρησε πώς τα γαλλικά στρατεύματα πήγαν για πρώτη φορά στο στήθος στην παραλία Sword.

«Τιμή σας», θυμήθηκε ο Γκοτιέ που είπε ο Βρετανός συνταγματάρχης Ρόμπερτ Ντόσον στους Γάλλους Πράσινους Μπερέ. “Πήγαμε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά. Ήταν μια συμβολική χειρονομία.”

«Στο τέλος της ημέρας δεν έχω πολλές σφαίρες».

(Αυτή η ιστορία έχει διορθωθεί για να δείξει ότι ο Gautier ήταν 21, όχι 17, όταν οι Συμμαχικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στην παραλία Sword στην παράγραφο 2)

READ  Πηγές - Broncos ΟΚ Ράσελ Γουίλσον να μιλήσει με τις ομάδες πριν από την απελευθέρωση

Αναφορά από Nomi Olive; Σε σενάριο Richard Loaf, επιμέλεια Ed Osmond

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *