Οι ψηφοφόροι του GOP του Κεντάκι επιλέγουν έναν αμφισβητία για τον κυβερνήτη Andy Beshear

(CNN) Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κεντάκι Ντάνιελ Κάμερον θα κερδίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του για κυβερνήτη στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης, τα έργα του CNN, δημιουργώντας μια πολυαναμενόμενη αναμέτρηση με τον Δημοκρατικό Κυβερνήτη Andy Beshear αυτό το φθινόπωρο.

Ο Κάμερον, υποστηριζόμενος από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα νικήσει την πρώην διπλωμάτη Κέλι Κραφτ σε μια κούρσα που θεωρείται ως δοκιμασία της επιρροής του πρώην προέδρου στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους στις προκριματικές εκλογές, καθώς η προεδρική κούρσα του 2024 διαμορφώνεται. Τώρα θα είναι υποψήφιος για τον πρώτο μαύρο κυβερνήτη της πολιτείας.

Η νίκη του Κάμερον την καθιστά μία από τις πιο σημαντικές εκλογές του 2023 και έχει επιπτώσεις για το 2024.

Το CNN προέβλεψε ότι ο Beshear θα κέρδιζε την επανάληψη των Δημοκρατικών την Τρίτη το βράδυ. Η υποψηφιότητά του για το επόμενο έτος θα είναι ένα σημαντικό καμπανάκι, όταν το κόμμα του υπερασπιστεί τις έδρες της Γερουσίας σε άλλες κόκκινες πολιτείες όπως η Μοντάνα, το Οχάιο και η Δυτική Βιρτζίνια.

Ο πατέρας της, κυβερνήτης δύο θητειών, νίκησε τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Ματ Μπέβιν το 2019.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι παρά τη δημοτικότητα του Beshear, οι γενικές εκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στο βαθύ κόκκινο κράτος. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν διαβρώσει το πλεονέκτημα εγγραφής ψηφοφόρων των προγόνων των Δημοκρατικών τα τελευταία χρόνια και ένας υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία δεν έχει κερδίσει το Κεντάκι από την επανεκλογή του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον το 1996. Ο Beshear είναι ο μόνος εναπομείνας εκλεγμένος αξιωματούχος του κόμματος σε όλη την πολιτεία.

Μεταξύ των δεκάδων υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Κεντάκι, ο Cameron, ο Επίτροπος Crafts and Agriculture, Ryan Quarles, έχουν αναδειχθεί ως οι κύριοι υποψήφιοι.

READ  Η απεργία της SAG ήταν επικείμενη αφού οι ηθοποιοί απέτυχαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τα στούντιο AMPTP

Ο ανταγωνισμός είναι πικρός, με τον Κάμερον και τον Κραφτ να πυροβολούν ο ένας τον άλλον για μήνες.

Ο Τραμπ και ο ηγέτης της μειονότητας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ συμμετείχαν στην υποστήριξη του Κάμερον, πρώην στελέχους του ΜακΚόνελ.

Αλλά ο Kraft, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Καναδά και αργότερα στα Ηνωμένα Έθνη υπό την κυβέρνηση Τραμπ, έβαλε τα εκατομμύρια δολάρια της οικογένειάς του στον αγώνα.

Έλαβε καθυστερημένη έγκριση από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, τη Δευτέρα, μετατρέποντας τις προκριματικές εκλογές σε μάχη με πληρεξούσιο προτού ο ΝτεΣάντης αντιμετωπίσει τον Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ μίλησε σε μια τηλεσυγκέντρωση για τον Κάμερον το βράδυ της Κυριακής.

Ο Kraft υποβάθμισε την υποστήριξη του Τραμπ στον Κάμερον, σημειώνοντας ότι ήρθε όταν δεν ήταν επίσημα υποψήφιος.

Ο Κάμερον απώθησε σε μια συζήτηση νωρίτερα αυτό το μήνα, επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος παρακολούθησε το περσινό Derby του Κεντάκι με την Kraft.

“Κέλι, έλεγες στους ανθρώπους για έξι μήνες ότι επρόκειτο να λάβεις την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ. Τον είχες στο Ντέρμπι πέρυσι. Μετά πήρα την έγκριση. Η ομάδα σου από τότε δυσκολεύεται”, είπε ο Κάμερον. Η συζήτηση φιλοξενήθηκε από το Kentucky Education Television.

Ο Kraft κλίνει σε επιθέσεις στα δικαιώματα των τρανς, ενώ ταυτόχρονα εισάγει στα σχολεία αυτό που αποκαλεί «ξυπνημένη ιδεολογία».

«Δεν θα έχουμε τρανς άτομα στο σχολικό μας σύστημα», είπε σε ένα τηλεφωνικό δημαρχείο τη Δευτέρα — προκαλώντας κριτική από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των LGBTQ στο Κεντάκι.

Από την πλευρά του, ο Quarles προσπάθησε να κερδίσει τους ψηφοφόρους που είχαν αποκλειστεί από τους διαφημιστικούς πολέμους μεταξύ Cameron και Kraft.

READ  Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι σκάβουν ενάντια στην προσπάθεια του Μακάρθι για Πρόεδρο της Βουλής

«Είναι σημαντικό για τους Ρεπουμπλικάνους να προτείνουν έναν υποψήφιο που μπορεί να ενοποιήσει το κόμμα», είπε στην εναρκτήρια συζήτηση της Μέι.

Παρόλο που η κούρσα του κυβερνήτη θα είναι η κούρσα του Κεντάκι το 2023, το CNN προβλέπει ότι ο Ρεπουμπλικανός υπουργός Εξωτερικών του Κεντάκι Μάικλ Άνταμς, η φωνή των εκλογικών πρακτικών της πολιτείας, θα κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του GOP.

Ο Άνταμς απέκρουσε μια πρόκληση από τον Stephen Nipper, έναν διευθυντή έργου τεχνολογίας πληροφοριών, και τον πρώην πολιτειακό νομοθέτη Alan Marical, ο οποίος έκανε ψευδείς ισχυρισμούς για απάτη στις εκλογές της Πολιτείας Bluegrass.

Η Άνταμς θα είναι το φαβορί, καθώς θα αντιμετωπίσει την πρώην βουλευτή της πολιτείας Πάτι Γουίτλι, μια μη αντιμαχόμενη Δημοκρατική για την υποψηφιότητα του κόμματός της τον Νοέμβριο.

Αυτή η ιστορία και το θέμα έχουν ενημερωθεί με πρόσθετες βελτιώσεις.

Ο Ίθαν Κοέν του CNN συνέβαλε σε αυτήν την ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *