Ο διευθύνων σύμβουλος του Norfolk Southern ζητά συγγνώμη για τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη

«Μια προκαταρκτική έκθεση διαπίστωσε ότι το πλήρωμα του Norfolk Southern λειτούργησε το τρένο κάτω από το όριο ταχύτητας και με εγκεκριμένο τρόπο, αν και ήταν σαφές ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή», είπε ο κ. είπε ο Σαχ.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές βρήκαν ότι ένα ρουλεμάν τροχού σε ένα από τα βαγόνια του τρένου υπερθερμαίνεται, αλλά ο συναγερμός δεν ειδοποίησε το προσωπικό μέχρι να περάσει από έναν αισθητήρα μακριά από τον εκτροχιασμό. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας λένε ότι η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχαν τοποθετηθεί περισσότεροι αισθητήρες πιο κοντά στις γραμμές του τρένου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε ειδική έρευνα για τις πρακτικές ασφάλειας στο Norfolk Southern, το οποίο έχει υποστεί πέντε σημαντικά δυστυχήματα από τον Δεκέμβριο του 2021. Ένα άλλο από τα εμπορευματικά τρένα της εταιρείας εκτροχιάστηκε το Σάββατο κοντά στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο. Ώρες πριν από τη δίκη, ένα άλλο τρένο Norfolk Southern εκτροχιάστηκε στην Αλαμπάμα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Katelyn Byrd, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και δεν απελευθερώθηκαν επικίνδυνα υλικά. Το ποσοστό ατυχημάτων του Norfolk Southern έχει αυξηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πρόσφατη παρουσίαση της εταιρείας.

Στο Capitol Hill την Πέμπτη, η Περιφερειακή Διαχειρίστρια της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος Debra Shore και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας του Οχάιο, Anne Vogel, διαβεβαίωσαν τους νομοθέτες ότι η ποιότητα του αέρα και του νερού γύρω από τις κοινότητες είναι ασφαλής και ότι οι υπηρεσίες συνεχίζουν να εργάζονται. Θα πρέπει να γίνει δοκιμή.

«Εάν η εταιρεία αποτύχει να ολοκληρώσει κάποια από τις ενέργειες που έχουν εξουσιοδοτηθεί από την EPA, η υπηρεσία θα παρέμβει αμέσως, θα εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες και θα αναγκάσει τη Norfolk Southern να πληρώσει το τριπλάσιο κόστος», είπε η κ. Shore.

READ  Μαζικές συντριβές καταδίωξης υψηλής ταχύτητας σε διακρατικά, με αποτέλεσμα συλλήψεις

Ο γερουσιαστής Bernie Sanders, ανεξάρτητος από το Βερμόντ, ο κ. Ο Shaw αμφισβήτησε ότι αυτός ο μειωμένος σχεδιασμός σιδηροδρομικών γραμμών με ακρίβεια, οι εργαζόμενοι στα σιδηροδρομικά ναυπηγεία, οι επιθεωρητές και ο εξοπλισμός που απαιτείται για την τήρηση αυστηρών δρομολογίων τρένων, κάτι που ήταν επιβλαβές για την ασφάλεια.

«Οι εργαζόμενοι της εταιρείας σας και άλλων σιδηροδρομικών εταιρειών καλούνται τώρα να κάνουν περισσότερη δουλειά με λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, που περιλαμβάνει επιθεωρήσεις ασφαλείας», είπε ο κ. είπε ο Σάντερς. «Ακόμη και πριν από αυτή την καταστροφή στην Ανατολική Παλαιστίνη, μας είπαν για τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *