Ο Ζελένσκι επισημαίνει ότι η Ουκρανία μπορεί να εγκαταλείψει τον Μπάκμουτ εάν οι Ρώσοι εισέλθουν

  • Ο Μπακμουτίλ αναφέρει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τις δυνάμεις του Κιέβου
  • Ο Cave λέει ότι μπορεί να χρειαστούν «σχετικές» αποφάσεις για να σωθούν τα στρατεύματα
  • Επαινεί τον «ιστορικό» ρόλο της Πολωνίας στη συγκέντρωση της δυτικής υποστήριξης
  • Η Πολωνία υπόσχεται περισσότερα αεροσκάφη MiG στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Zelenskiy
  • Ο Μακρόν της Γαλλίας βοήθησε να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Κίνα

KYIV, 5 Απριλίου (Reuters) – Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy ευχαρίστησε την Πολωνία για την “ιστορική” βοήθεια για τη συγκέντρωση δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαρσοβία, και είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να μάχονται για μια βάση στα ανατολικά, αλλά μπορούν να αποσυρθούν εάν κινδυνεύουν να κοπούν. μακριά από. Μακριά από.

Η Πολωνία έχει παράσχει βασικά όπλα στο Κίεβο μετά την εισβολή της Ρωσίας και την υποδοχή εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ζελένσκι, η Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι θα στείλει 10 ακόμη μαχητικά MiG στο Κίεβο πέρα ​​από τα τέσσερα που έχουν ήδη παραδοθεί.

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε ότι η Βαρσοβία εργάζεται επίσης για να εξασφαλίσει πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους τον Ιούλιο.

«…θα ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας», είπε ο Ντούντα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετώπισαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο Πακμούτ και ότι το Κίεβο θα λάβει «σχετικές» αποφάσεις για να τους προστατεύσει εάν κινδύνευαν να αποκοπούν από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Είπε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου στο Bagmut μερικές φορές προχωρούσαν ελαφρά μόνο για να απωθηθούν από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά παρέμειναν μέσα στην πόλη. «Είμαστε στο Bagmut και ο εχθρός δεν το ελέγχει», είπε ο Zelensky.

READ  Πολύ μετά τις απολύσεις, οι υπάλληλοι της Google αναζητούν απαντήσεις

Το Pakmut, στην κυρίως ρωσοκρατούμενη επαρχία Ντόνετσκ της Ουκρανίας, έχει αποδειχθεί μια από τις πιο αιματηρές και μακροχρόνιες μάχες της ρωσικής εισβολής, τώρα στον 14ο μήνα της. Οι δυνάμεις του Kevin αντιμετώπισαν μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές και η πόλη, ένας κόμβος ορυχείων και μεταφορών, ήταν ερειπωμένη μετά από μήνες οδομαχιών και βομβαρδισμών.

«Για μένα, είναι πολύ σημαντικό να μην χάσουμε τους στρατιώτες μας και φυσικά εάν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το προσωπικό μας λόγω πιο θερμών γεγονότων και περικύκλωσης – φυσικά οι σωστές αποφάσεις για αυτό θα ληφθούν από τους στρατηγούς εκεί». είπε ο Ζελένσκι.

Αναφέρει την ιδέα της απόσυρσης.

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές τόνισαν τη σημασία της συγκράτησης του Μπαγκμούτ και άλλων πόλεων πριν από μια αναμενόμενη αντεπίθεση.

Μισθοφόροι από την ομάδα Wagner – η οποία ηγήθηκε της επίθεσης στο Pakmut – ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν το κέντρο της πόλης το Σαββατοκύριακο, έναν ισχυρισμό που αρνήθηκε το Κίεβο.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Μάχης που εδρεύει στις ΗΠΑ είπε ότι τα μαχητικά Wagner είχαν προχωρήσει στο Bagmut και θα μπορούσαν να συνεχίσουν την ώθησή τους προς τα δυτικά μέσα από πυκνές αστικές περιοχές για να εδραιώσουν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές στο πεδίο της μάχης.

Παίζοντας το χαρτί της Κίνας

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Κίνα, τώρα στο δεύτερο έτος της, αφού ο ίδιος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν να δεσμεύσουν το Πεκίνο για να επιταχύνουν τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η Κίνα ζήτησε μια συνολική κατάπαυση του πυρός και χαρακτήρισε τη θέση της στη σύγκρουση ως «ουδέτερη», παρά το γεγονός ότι οι δύο υποσχέθηκαν συνεργασία «χωρίς όρια» λίγο πριν την εισβολή.

READ  Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρης: 6 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή πλοίου στη γέφυρα

Τόσο ο Μακρόν όσο και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα βαν ντερ Λάιεν, η οποία τον διαδέχθηκε στο Πεκίνο, δήλωσαν ότι θέλουν να προτρέψουν την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Ρωσία για να φέρει ειρήνη στην Ουκρανία. .

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν πει ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στη Ρωσία, μια κίνηση που το Πεκίνο αρνήθηκε.

Οποιαδήποτε θανατηφόρα βοήθεια από την Κίνα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία θα ήταν «ένα ιστορικό λάθος με βαθιές επιπτώσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

‘πλάι πλάι’

Η Πολωνία έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στο να πείσει τους δυτικούς συμμάχους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα, γεγονός που βοήθησε να περιοριστούν και μερικές φορές να ανατραπούν οι ρωσικές προόδους μέχρι στιγμής.

«Σταχτήκατε ώμο με ώμο μαζί μας και είμαστε ευγνώμονες για αυτό», είπε ο Ζελένσκι αφού ο Ντούντα του απένειμε το υψηλότερο βραβείο της Πολωνίας, το Τάγμα του Λευκού Αετού. «Πιστεύω ότι πρόκειται για ιστορικούς δεσμούς, μια ιστορική απόφαση και ιστορική δύναμη μεταξύ των χωρών μας».

Ο Ντούντα εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια από αυτή τη σύγκρουση. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η συμπεριφορά σας σώζει την Ευρώπη από τον κατακλυσμό του ρωσικού ιμπεριαλισμού».

Ο Ζελένσκι κάλεσε τις πολωνικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ουκρανία πριν από το τέλος του πολέμου για να αποκτήσουν καλύτερη βάση στις ουκρανικές αγορές και στη μεταπολεμική προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν στρατιωτική βοήθεια 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του Ζελένσκι, συμπεριλαμβανομένων τριών ραντάρ εναέριας επιτήρησης, αντιαρματικών ρουκετών και φορτηγών καυσίμων.

READ  Τα στούντιο του Χόλιγουντ διαπραγματεύονται για να αποφύγουν την απεργία των ηθοποιών – DW – 13/07/2023

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι η πρεσβεία της Μόσχας στην Ουάσιγκτον κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να επιμηκύνουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov έγραψε σε τηλεγράφημα ότι τα μαχητικά αεροσκάφη MiG από την Πολωνία «θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνά μας, θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τον ουρανό μας ασφαλέστερο, να σώσουμε τις ζωές των πολιτών μας και να μειώσουμε την καταστροφή που προκαλείται από τις ρωσικές επιθέσεις».

Η Δύση έχει εντείνει τη βοήθεια καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά, αν και δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα ξεκινήσει.

Η Ισπανία λέει ότι έξι άρματα μάχης Leopard 2A4 που υποσχέθηκε να στείλει στην Ουκρανία θα εγκαταλείψουν τη χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η Ισπανία έχει εκπαιδεύσει 40 μέλη πληρώματος αρμάτων μάχης και 15 μηχανικούς σε στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική πόλη της Σαραγόσα.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας, έχουν δεσμευτεί να στείλουν συνολικά 48 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Αναφορά από τον Pavel Polityuk με επιπλέον αναφορές από τους Ron Popsky, Mike Stone, Alan Charlish, Pavel Florkiewicz και Tom Balmforth. Γράφτηκε από τους Angus MacSwan και Mark Heinrich. Επιμέλεια Philippa Fletcher

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *