Ο ιδιοκτήτης του Facebook Meta προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει την προβολή των ψηφιακών διαφημίσεων. Άλμα των μετοχών

26 Απριλίου (Reuters) – Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Inc (META.O) Mark Zuckerberg δήλωσε την Τετάρτη ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την εταιρεία να ενισχύσει την επισκεψιμότητα στο Facebook και το Instagram και να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις διαφημίσεων, καθώς προέβλεψε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο 12% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου, προσθέτοντας 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην χρηματιστηριακή της αξία και συνεχίζοντας το ράλι των μετοχών τεχνολογίας που ξεκίνησε μετά την δημοσίευση ισχυρών αποτελεσμάτων την Τρίτη η μητρική Alphabet Inc (GOOGL.O) της Google και η Microsoft Corp (MSFT.O). . .

Η Meta μείωσε το εύρος της προοπτικής κόστους, λέγοντας ότι το κόστος θα είναι χαμηλότερο από τις προβλέψεις της εταιρείας τον Μάρτιο και ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου, τα οποία αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε σχεδόν ένα χρόνο.

Η εταιρεία, η οποία άργησε να υιοθετήσει συστήματα υλικού και λογισμικού φιλικά με την τεχνητή νοημοσύνη για την κύρια δραστηριότητά της, έχει πραγματοποιήσει πολλές δαπανηρές αλλαγές για τη βελτίωση της βασικής της δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου έργου για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της AI.

«Σε αυτό το σημείο, δεν υστερούμε στην κατασκευή της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης μας», είπε ο Ζούκερμπεργκ σε τηλεδιάσκεψη. «Αντίθετα, έχουμε τώρα τη δυνατότητα να κάνουμε κορυφαία δουλειά σε αυτόν τον χώρο».

Η Meta ανέφερε ότι οι συστάσεις τεχνητής νοημοσύνης αύξησαν τον χρόνο που αφιερώνεται στο Instagram κατά 24% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

«Όπως η Alphabet, πολλές από τις επενδύσεις της Meta σε τεχνητή νοημοσύνη έχουν πάει σε διαφημιστές», δήλωσε ο James Cardwell, αναλυτής της Atlantic Equities.

READ  PwC Αυστραλία: Λογιστική εταιρεία διχάζει τις επιχειρήσεις μετά το σκάνδαλο διαρροής φόρων

“Έτσι, εμείς ως καταναλωτής μπορεί να μην βλέπουμε τους καρπούς της εργασίας τους σε αυτόν τον τομέα, αλλά σίγουρα φαίνεται ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιο προηγμένες μεθόδους για να διατηρήσουν ένα ορισμένο επίπεδο στόχευσης διαφημίσεων.”

Η Meta έχει επίσης ξεκινήσει μια επιθετική προσπάθεια μείωσης του κόστους, με σχέδια να καταργήσει 21.000 θέσεις εργασίας και να ισοπεδώσει τη δομή της μεσαίας διοίκησης καθώς εργάζεται προς τον στόχο του Zuckerberg να κάνει το 2023 «Έτος Απόδοσης».

Η προσπάθεια λιτότητας «ξεκινά πιο δυνατά από το αναμενόμενο για το Meta», δήλωσε η Debra Aho Williamson, κύρια αναλυτής της Insider Intelligence.

“Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον – η αύξηση των εσόδων μετά την καταστροφή 3% έως το 2022 είναι ένας άθλος. Η ισχυρή καθοδήγηση της Meta για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου είναι ένας άλλος δείκτης ότι η εταιρεία αρχίζει να βγαίνει από το δάσος.”

Μια έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην εποχή της πανδημίας είδε τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης το 2022, ενώ ανταγωνιστές όπως το TikTok αιχμαλώτισαν νεότερους χρήστες και οι ενημερώσεις απορρήτου της Apple Inc ( AAPL.O ) έκοψαν την πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών που δημιούργησαν τη διαφημιστική της επιχείρηση.

Το λογότυπο Meta Platforms εμφανίζεται στις 22 Μαΐου 2022 στο Νταβός της Ελβετίας. Η εικόνα τραβήχτηκε στις 22 Μαΐου 2022. REUTERS/Arnd Wiegmann
Reuters Graphics

Ελεγχος κόστους

Οι δαπάνες για την επανεκκίνηση της τεχνητής νοημοσύνης αύξησαν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της εταιρείας, οι οποίες αναμενόταν να ανέλθουν στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κεφαλαιουχικές δαπάνες 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο, από την ετήσια πρόβλεψη της εταιρείας για 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη.

Η εταιρεία άνοιξε τη δυνατότητα αύξησης των δαπανών κεφαλαίου καθώς αναπτύσσει προϊόντα για γενετική τεχνητή νοημοσύνη, μια αναδυόμενη τεχνολογία που μπορεί να παράγει ανθρώπινη γραφή, τέχνη και άλλο περιεχόμενο.

READ  Κατέρρευσε η στέγη στο θέατρο Απόλλων στο Μπελβιδέρε

«Ο Ζούκερμπεργκ γνωρίζει καλά ότι οι συνήθειές του στις δαπάνες παρακολουθούνται πολύ στενά και οποιαδήποτε νέα προσπάθεια μετατόπισης του προϋπολογισμού σε μη δοκιμασμένες περιοχές δεν θα πάει καλά», δήλωσε η Sophie Lund-Yates, επικεφαλής αναλύτρια μετοχών στο Hargreaves Lansdown.

«Τούτου λεχθέντος, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσετε χρήματα από τον δρόμο σας προς την κορυφή, περπατώντας σε μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να κρατάτε τα φώτα του meta αναμμένα και να κάνετε το μέλλον αρκετά φωτεινό ώστε να ενθουσιάσει τους επενδυτές».

Η Meta είπε ότι αναμένει ότι οι λειτουργικές απώλειες στη μονάδα της Reality Labs που είναι προσανατολισμένη στο μεταστροφικό προσανατολισμό θα αυξηθούν το 2023. Η εταιρεία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στη μονάδα, η οποία έχασε 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι είναι αφοσιωμένος στις επενδύσεις.

“Έχει αναπτυχθεί μια αφήγηση ότι κατά κάποιο τρόπο απομακρυνόμαστε από την εστίαση στο όραμα του μετασύνθετου. Και θέλω να είμαι σαφής: αυτό δεν είναι ακριβές”, είπε. «Έχουμε επικεντρωθεί τόσο στην τεχνητή νοημοσύνη όσο και στο μετασύμπαν για χρόνια και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε και στα δύο».

Η Meta μείωσε το ετήσιο κόστος της μεταξύ 86 και 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 86 δισεκατομμύρια δολάρια σε 92 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, όταν ανακοίνωσε τον δεύτερο γύρο των απολύσεων.

Η εταιρεία είπε ότι το τριμηνιαίο κόστος ανά διαφήμιση μειώθηκε κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναμένει έσοδα από 29,5 έως 32 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρέχον τρίμηνο, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 29,53 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τα καθαρά κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους μειώθηκαν στα 2,20 δολάρια από 2,72 δολάρια πέρυσι, αλλά ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 2,03 δολάρια ανά μετοχή.

READ  Υπό τους Νάγκετς και πάλι στο συμπλέκτη, οι Λέικερς αντιμετώπισαν ένα έλλειμμα 3-0

Τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν 3% στα 28,65 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι μέσου όρου 27,66 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Akash Sriram αναφέρει στη Bangalore. Επιμέλεια: Arun Koiyur

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *