Ο ιδρυτής του MyPillow, Μάικ Λίντελ, διατάχθηκε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια για εκλογική διαμάχη: NPR

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του MyPillow, Μάικ Λίντελ, μιλά σε δημοσιογράφους στη Χειμερινή Συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικανών στο Dana Point, Καλιφόρνια, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023.

JC. Hong/AP


Απόκρυψη τίτλου

Αλλάξτε τον τίτλο

JC. Hong/AP

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του MyPillow, Μάικ Λίντελ, μιλά σε δημοσιογράφους στη Χειμερινή Συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικανών στο Dana Point, Καλιφόρνια, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023.

JC. Hong/AP

ST PAUL, Minn. — Ένα δικαστήριο διέταξε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του MyPillow, Mike Lindell να πληρώσει έναν μηχανικό λογισμικού 5 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση της σύμβασης σε μια διαφωνία σχετικά με δεδομένα που ο Lindell ισχυρίζεται ότι η Κίνα παρενέβη στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και ενημέρωσε τον Joe για τα αποτελέσματά τους. Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο Λίντελ είπε στο Associated Press την Πέμπτη ότι δεν έχει πρόθεση να πληρώσει και ότι αναμένει ότι η διαμάχη θα διεξαχθεί στο δικαστήριο.

Ο Lindell, ένας εξέχων υποστηρικτής ψευδών ισχυρισμών ότι οι μηχανές ψηφοφορίας χειραγωγήθηκαν για να κλέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2020, ξεκίνησε το “Prove Mike False Challenge” ως μέρος ενός “Cyber ​​​​Symposium” που φιλοξένησε στο South Falls της Νότιας Ντακότα τον Αύγουστο του 2021. Για να συνεχίσει περαιτέρω τις θεωρίες του. Ο Λίντελ, μέσω μιας από τις εταιρείες του, πρόσφερε ανταμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον μπορούσε να αποδείξει ότι οι «συλλήψεις πακέτων» και άλλα δεδομένα που δημοσίευσε εκεί ήταν άκυρα «από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020».

READ  Πώς να παρακολουθήσετε τη βροχή των μετεωριτών Lyrids Απριλίου

Ο Robert Zeidman μπήκε στην πρόκληση με μια έκθεση 15 σελίδων στην οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα του Lindel “δεν περιέχουν δεδομένα πακέτων και δεν περιέχουν πληροφορίες σχετικές με τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020”. Μια επιτροπή κριτών του διαγωνισμού, στην οποία περιλαμβανόταν ο δικηγόρος Λίντελ, αρνήθηκε να ανακηρύξει τη Zeitman νικητή. Ως εκ τούτου, η Zeitman υπέβαλε αίτηση για διαιτησία σύμφωνα με τους Κανόνες Ανταγωνισμού.

Τρεις ένορκοι την Τετάρτη διέταξαν τον Ζάιντμαν να πληρώσει στον Λίντελ 5 εκατομμύρια δολάρια μετά την κατάθεσή του στη Μινεάπολη τον Ιανουάριο.

«Απέδειξε ότι τα δεδομένα που παρείχε η Lindell LLC και αντιπροσώπευαν πληροφορίες που αντικατόπτριζαν πληροφορίες από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, δεν αντανακλούσαν αναμφισβήτητα τα εκλογικά δεδομένα του Νοεμβρίου 2020», έγραψαν οι διαιτητές. «Η αποτυχία του κ. Σάιντμαν να παραδώσει το βραβείο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων του έδωσε το δικαίωμα ανάκτησης για αθέτηση της σύμβασης».

Οι διαιτητές διέταξαν τη Lindell να πληρώσει εντός 30 ημερών.

«Το είδαν αυτό ξεκάθαρα, όπως και εγώ — τα δεδομένα που μας δόθηκαν στο συμπόσιο, όχι αυτά που είπε ο κ. Λίντελ», είπε ο Ζάιτμαν σε δήλωση την Πέμπτη. «Η αλήθεια αποκαλύπτεται επιτέλους».

Ο δικηγόρος της Zeitman, Brian Glasser, δήλωσε ότι η ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής ήταν «μια άλλη σημαντική στιγμή στη συνεχιζόμενη απόδειξη ότι οι εκλογές του 2020 είναι νόμιμες και έγκυρες» και ότι οι ισχυρισμοί του Lindel σχετικά με την εγκυρότητα των δεδομένων του «απορρίφθηκαν οριστικά».

Ο Λίντελ το αρνήθηκε και είπε ότι σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες που θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς του για κινεζική παρέμβαση στις εκλογές του 2020 και θα επιβεβαιώσουν όσα έχει δημοσιεύσει προηγουμένως.

READ  Το «Guardians of the Galaxy 3» κάνει το ντεμπούτο του στα 114 εκατομμύρια δολάρια - Ποικιλία

«Θα καταλήξει στο δικαστήριο», είπε ο Λίντελ. «Δεν πρόκειται να χαρίσω τίποτα… Δεν απέδειξε τίποτα».

Ο Λίντελ είναι ήδη αντικείμενο αγωγής 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση που κατατέθηκε στην Περιφέρεια της Κολούμπια από την Dominion Voting Systems, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Λίντελ κατηγόρησε ψευδώς την εταιρεία για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020. Ήταν επίσης στόχος μιας ξεχωριστής αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση στη Μινεσότα από μια διαφορετική εταιρεία ψηφοφόρων, την Smartmatic.

Ο Λίντελ είπε ότι ήταν περίεργο που η απόφαση της κριτικής επιτροπής ήρθε μια ημέρα αφότου η Dominion διευκόλυνε μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Fox News για σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια. Πρότεινε ότι όλα αυτά ήταν μια προσπάθεια να τερματίσει τον αγώνα του ενάντια στις ηλεκτρονικές μηχανές ψηφοφορίας.

«Θα ξοδέψω ό,τι έχω για να σώσω τη χώρα που αγαπώ», είπε ο Λίντελ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *