Ο Μάικ Πενς λέει ότι η ιστορία θα θεωρήσει τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο για τις επιθέσεις της 6ης Ιανουαρίου

(CNN) Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έκανε τα πιο εκρηκτικά σχόλιά του σχετικά με τον ρόλο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Σαββάτου το βράδυ στο ετήσιο δείπνο Gridiron Club στην Ουάσιγκτον, DC.

Ο Πενς ξεκίνησε τις παρατηρήσεις του σε ένα δείπνο που παραδοσιακά παρουσίαζε πολιτικούς να αστειεύονται με διασημότητες της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Ρεπουμπλικανών που αναμένεται να διεκδικήσουν πρόεδρος το 2024, όπως ο Τραμπ, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις. Η πρώην πρέσβης του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Αργότερα πήρε έναν πιο σοβαρό τόνο, αναφέροντας την επίθεση στο Καπιτώλιο ως «κάτι για το οποίο δεν αστειεύομαι» και χαρακτήρισε την 6η Ιανουαρίου «μια θλιβερή μέρα».

Ο Πενς καταδίκασε τον ρόλο του Τραμπ στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021, λέγοντας ότι έκανε «λάθος» που είπε ότι ο Πενς είχε τη δύναμη να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 ως προεδρεύων του Κογκρέσου, προσθέτοντας ότι «η ιστορία θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο».

“Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα λάθος. Δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω τις εκλογές, τα απερίσκεπτα λόγια του έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα, και ξέρω ότι η ιστορία θα αναγκάσει τον Ντόναλντ Τραμπ να λογοδοτήσει”, είπε ο Πενς.

Ο Πενς επέπληξε επίσης όσους μείωσαν όσους μπήκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου ως τουρίστες.

«Οι τουρίστες δεν πρόκειται να βλάψουν 140 αστυνομικούς περπατώντας», είπε ο Πενς. «Οι τουρίστες δεν σπάνε πόρτες για να φτάσουν στον Πρόεδρο της Βουλής ούτε υψώνουν τις φωνές τους κατά των δημοσίων λειτουργών».

READ  Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης λένε ότι ο Τραμπ είναι διατεθειμένος να καθυστερήσει την έρευνα για τη σιωπή των χρημάτων μέχρι τα τέλη Απριλίου

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και θα ενημερωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *