Ο Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024

(CNN) Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024.

«Αυτή δεν είναι η στιγμή μας», είπε ο Πομπέο στο Fox News.

Ο Πομπέο, τροφοδοτώντας τις εικασίες για μια πιθανή προσφορά, είπε ότι ήταν μια «βαθιά προσωπική απόφαση» για αυτόν και τη σύζυγό του, Σούζαν, να μην είναι υποψήφιοι το 2024. Τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί πολιτείες με πρόωρη ψηφοφορία.

Ο Πομπέο είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν υπεύθυνος για την απόφασή του, αλλά έριξε μερικές βολές στον πρώην πρόεδρο, του οποίου το υπουργικό συμβούλιο ο Πομπέο υπηρέτησε ως διευθυντής της CIA και υπουργός Εξωτερικών.

“Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί διψούν για επιχειρήματα, όχι μόνο για tweets. Νομίζω ότι ψάχνουν για κάποιον που μπορεί να διατυπώσει ξεκάθαρα το όραμά του για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιτύχουν στα σχολεία, πώς απομακρύνουμε το έγκλημα στους δρόμους μας και πόλεις», είπε ο Πομπέο.

Και συνέχισε, “Δεν ξέρω αν θα καταλήξει να είναι ο Πρόεδρος Τραμπ που επιλέγει ο αμερικανικός λαός ή ποιον θα επιλέξει το κόμμα μας ως υποψήφιό του. Αλλά ελπίζω ότι θα είναι πραγματικά επιχειρήματα, συζητήσεις για πράγματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Σε γραπτή δήλωση, ο Πομπέο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στο μέλλον, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες όπου η προεδρική ηγεσία εξακολουθεί να είναι απαραίτητη και ο χρόνος είναι πιο κατάλληλος».

Ο πρώην διευθυντής της CIA ίδρυσε την πολιτική ομάδα Champion American Values ​​​​PAC το 2021, η οποία στοχεύει να υποστηρίξει συντηρητικούς υποψηφίους πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

READ  76ers vs. Mavericks - Ανακεφαλαίωση αγώνων NBA - 2 Μαρτίου 2023

Πιο πρόσφατα, έκανε περιοδεία νωρίτερα φέτος για το βιβλίο της, «Never Give an Inch: Fighting for the America I Love», στο οποίο η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Nikki Haley είπε ότι συνωμότησε με την κόρη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα και τον γιο της. Ο Τζάρεντ Κούσνερ προσπάθησε να γίνει αντιπρόεδρος του Τραμπ.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *