Ο Μπάιντεν επαίνεσε τη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε ένα σπάνιο παράδειγμα δικομματικής συνεργασίας στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή, λέγοντας στην πρώτη ομιλία του από το Οβάλ Γραφείο ότι η νομοθετική συμφωνία για τον προϋπολογισμό αυτής της εβδομάδας απέτρεψε μια οικονομική καταστροφή από την αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

Η νομοθεσία, γνωστή ως Νόμος για τη Δημοσιονομική Ευθύνη, πέρασε από τη Γερουσία αργά την Πέμπτη, αφού έλαβε ευρεία υποστήριξη στη Βουλή νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Το νομοσχέδιο αναστέλλει το ανώτατο όριο του χρέους για δύο χρόνια και μειώνει τις δαπάνες.

Καθισμένος πίσω από ένα γερό γραφείο, ο κ. Ο Μπάιντεν είπε ότι θα υπογράψει σύντομα τη νομοθεσία και προσπάθησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς ότι η ισχυρή ανάπτυξη των θέσεων εργασίας —η οικονομία πρόσθεσε 339.000 θέσεις εργασίας μόνο τον Μάιο— δεν θα αποσπαστεί από τους παγκόσμιους φόβους ότι οι Η.Π.Α. έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του.

«Η διατήρηση της πλήρους εμπιστοσύνης και πίστης των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απαραίτητη για όλη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Ο Μπάιντεν είπε: «Η ψήφιση αυτής της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό είναι κρίσιμη. Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Ως πολιτικός δημιουργός συμφωνιών που θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τους αντιπάλους του, ο κ. Η ομιλία σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει τη μακροχρόνια επωνυμία του Μπάιντεν. Οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι η φήμη είναι το κλειδί για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Αλλά ο κ. Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε τις σχεδόν 12λεπτες παρατηρήσεις του για να επισημάνει τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, τα οποία αντιτίθενται σθεναρά από τους Ρεπουμπλικάνους, και υποσχέθηκε να συνεχίσει να πιέζει την ατζέντα των Δημοκρατικών, η οποία περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, κλιματική αλλαγή και υψηλότερες δαπάνες. Καμία περικοπή στους βετεράνους και την υγειονομική περίθαλψη ή το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.

READ  Οι πιλότοι της Delta εγκρίνουν αύξηση μισθών κατά 34%.

«Κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε, αλλά ο αμερικανικός λαός πήρε αυτό που χρειαζόταν», είπε. «Έχουμε εξασφαλίσει βασικές προτεραιότητες από την Κοινωνική Ασφάλιση στο Medicare και το Medicaid έως τις μετασχηματιστικές επενδύσεις σε υποδομές και καθαρή ενέργεια», πρόσθεσε.

Κύριος. Ο Μπάιντεν έκανε τα πάντα για να επαινέσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Αυτός και εγώ, εμείς και οι ομάδες μας, μπορέσαμε να συνεννοηθούμε και να ολοκληρώσουμε τα πράγματα», είπε ο κ. είπε ο Μπάιντεν. «Ήμασταν άμεσοι μεταξύ μας, απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ μας και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Και οι δύο πλευρές έχουν ενεργήσει καλή τη πίστη.

Ο πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο το Σάββατο, δύο ημέρες πριν από τη λεγόμενη X-date, όταν ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ξεμείνει από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της κυβέρνησης, μια κατάσταση που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα προκαλούσε παγκόσμια αβεβαιότητα. Ταραχή.

Οι πρόεδροι συχνά παραμερίζουν το Οβάλ Γραφείο για να απευθυνθούν στο έθνος σχετικά με τον πόλεμο, τις οικονομικές κρίσεις ή τις φυσικές καταστροφές. Μετά την έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ το 1986, ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν έκανε συγκλονιστικά σχόλια από εκεί. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Ο Τραμπ ανακοίνωσε περιορισμούς πανδημίας από το Οβάλ Γραφείο στις αρχές του 2020.

κ. να χρησιμοποιεί το ίδιο μέρος την Παρασκευή. Η απόφαση του Μπάιντεν υπογραμμίζει πόσο στενά πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς την οικονομική καταστροφή.

Κύριος. Για εβδομάδες, ο Μπάιντεν και οι νομοθέτες ήλπιζαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να αποφύγουν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά οι βαθιές διχόνοιες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών κράτησαν τη χώρα – και τον υπόλοιπο κόσμο – σε αιχμή μέχρι τις ψηφοφορίες και στα δύο σώματα. .

READ  Πώς η πτώση του Roe έκανε τη Βόρεια Καρολίνα hot spot για τις αμβλώσεις

Στη Βουλή, οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν αρχικά τον κ. Επαναστάτησε κατά του Μακάρθι. Πολλοί Mr. Απείλησαν την ομιλία του McCarthy, αλλά υποχώρησαν εν μέσω ισχυρής υποστήριξης για τον ομιλητή από άλλους Ρεπουμπλικάνους.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί στη Βουλή και στη Γερουσία αντιτάχθηκαν επίσης στον συμβιβασμό, αλλά καθώς οι ψηφοφορίες συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός, αποφεύγοντας να υποκινήσει τη συντηρητική αντιπολίτευση και τον κ. Ελπίζοντας να κάνει τη δουλειά του McCarthy πιο δύσκολη.

Είπε ότι θα βρει τρόπο να αποφύγει μια παρόμοια κρίση σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους στο μέλλον. Ο Μπάιντεν έχει πει σε πολλές περιπτώσεις και αναφέρθηκε στην 14η τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών «δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι ένας πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη ρήτρα για να παρακάμψει το νόμιμο ανώτατο όριο χρέους, αποφεύγοντας έτσι τις συνήθεις συγκρούσεις μεταξύ των μερών. Κύριος. Ο Μπάιντεν είπε τον περασμένο μήνα ότι ήλπιζε «να βρει έναν λόγο για να πάει η 14η τροπολογία στα δικαστήρια για να δούμε αν η 14η τροπολογία είναι πράγματι κάτι που μπορεί να την αποτρέψει».

«Αυτή είναι μια άλλη μέρα», είπε την Κυριακή.

Πριν από την ομιλία του Οβάλ Γραφείου, ο κ. Ο Μπάιντεν αντιμετώπισε οργή μεταξύ ορισμένων προοδευτικών στο κόμμα του, αφού παραδέχθηκε αρκετές απαιτήσεις των Ρεπουμπλικανών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες καταψήφισαν τη νομοθεσία για το ανώτατο όριο του χρέους λόγω των νέων απαιτήσεων εργασίας που επιβάλλονται σε ορισμένους αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστήριξαν ότι ο νόμος καταργεί τις απαιτήσεις εργασίας για άλλους, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των βετεράνων.

READ  Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπαινίσσεται την απόσυρσή του μετά την αποτυχία στο WCF: «Πολλά να σκεφτώ»

Ο πρόεδρος εξόργισε ορισμένους περιβαλλοντολόγους εγκρίνοντας έναν αγωγό φυσικού αερίου μέσω της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βιρτζίνια. Οι επικριτές λένε ότι ο αγωγός Mountain Valley μήκους 300 μιλίων θα διασχίσει το μονοπάτι των Αππαλαχίων και θα βλάψει την άγρια ​​ζωή και το περιβάλλον.

Κύριος. Για τον Μπάιντεν, η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους βοηθά στην αποφυγή της επιβράδυνσης μιας ισχυρής οικονομίας, ένα βασικό σημείο πώλησης για την εκστρατεία του.

Αλλά οι πολιτικοί του σύμβουλοι πρέπει να ανησυχούν για τη διατήρηση της υποστήριξης του συνασπισμού ψηφοφόρων που τον ανέθεσαν στην εξουσία το 2020, ορισμένοι από τους οποίους είναι απογοητευμένοι με το ιστορικό του στο κλίμα, την ποινική δικαιοσύνη και άλλους τομείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *