Ο νικητής του US Open Carlos Algarz χάνει το Australian Open λόγω τραυματισμού

Όμως η πολιτική της αυστραλιανής κυβέρνησης έχει αλλάξει και πλέον επιτρέπει σε μη εμβολιασμένους αλλοδαπούς να εισέρχονται στη χώρα ακόμη και χωρίς εξαίρεση. Ο Τζόκοβιτς, εννέα φορές πρωταθλητής του Αυστραλιανού Όπεν στο single, επέστρεψε στην Αυστραλία φέτος και έτυχε θερμής υποδοχής μέχρι στιγμής καθ’ οδόν για τους ημιτελικούς του κορυφαίου τουρνουά στην Αδελαΐδα αυτή την εβδομάδα.

Αν και ο Αλκαράζ τελείωσε τη σεζόν στο Νο. 1, όντας ο νεότερος που το έκανε ποτέ, ο Τζόκοβιτς τελείωσε το 2022 σε υψηλό επίπεδο, κερδίζοντας τους τελικούς του ATP για έκτη φορά. Ήταν μια θριαμβευτική κατάληξη για την περίεργη και άκρως ταραγμένη σεζόν του, κατά την οποία το ανεμβολίαστο καθεστώς του τον εμπόδισε να αγωνιστεί σε δύο μεγάλες διοργανώσεις (το Australian Open και το US Open) και σε τέσσερις αγώνες Masters 1000 στη Βόρεια Αμερική. Δεν έλαβε βαθμούς κατάταξης για τη νίκη της στο Wimbledon επειδή οι περιοδείες αποφάσισαν να καταργήσουν τον διαγωνισμό βαθμών κατάταξης υπό το φως της απαγόρευσης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Παρά αυτό το τεράστιο μαθηματικό ελάττωμα, ο Τζόκοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται στο Νο. 5 και ήταν το φαβορί για να κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν πριν αποσυρθεί η Αλγκάρζ. Όμως η απουσία των Ισπανών, βασιλεύοντας όχι. 1 και ο μακροβιότερος αρ. 1 εξαλείφει τη δελεαστική πιθανότητα μιας σύγκρουσης γενεών.

Ο Σέρβος Τζόκοβιτς, 35 ετών, κατείχε την πρώτη θέση στους άνδρες για ένα ρεκόρ 373 εβδομάδων και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά αυτή τη θέση κερδίζοντας τον 10ο τίτλο του Australian Open.

Ο Αλγκάρας, ο οποίος έφτασε στον τρίτο γύρο στη Μελβούρνη πέρυσι, θα πρέπει να παρακολουθήσει από μακριά αυτή τη φορά και ένα συναρπαστικό, παγκόσμιο, όλο και πιο φυσικό παιχνίδι θα γίνει όλο και πιο δύσκολο μετά από μια σύντομη εκτός σεζόν.

READ  Η Trump Media έχασε 58 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τα αρχεία της SEC

Θα έπρεπε να απολαμβάνει το 2022, να κερδίζει πέντε τίτλους σινγκλ και να παρέχει ένα πλεόνασμα υλικού κλιπ μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το εναέριο, all-action στυλ και τη γεύση της για ξαφνικές και συναρπαστικές αλλαγές ρυθμού: συχνά ένα βροντερό forehand ακολουθούμενο από ένα επιδέξιο drop shot. . Ήταν επίσης αθλητικός, δίνοντας στους αντιπάλους βαθμούς και το πλεονέκτημα της αμφιβολίας σε πολλές περιπτώσεις.

Αλλά το έντονο τρέξιμό του είχε σαφώς ψυχικό και σωματικό βάρος. Αφού κέρδισε το US Open, κέρδισε μόνο έξι από τους επόμενους 10 αγώνες μονού της, αποτυγχάνοντας να φτάσει σε άλλον τελικό. Έχασε και τους δύο αγώνες σε απευθείας σετ από τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Ρουντ στην Έκθεση του Άμπου Ντάμπι.

Σε αντίθεση με το φανταχτερό ταλέντο του, η παραμονή του, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ερωτηματικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *