Ο Ραφαέλ Ναδάλ χάνει το Γαλλικό Όπεν με τραυματισμό στη βουβωνική χώρα, αναμένει το 2024 να είναι η περασμένη σεζόν

Για μήνες ο Ραφαέλ Ναδάλ Περίμενε να συνέλθει το σώμα του. Ανυπομονώ να πάω στο γήπεδο με πλήρη ταχύτητα, γεμάτη ενέργεια, με τον τρόπο που κέρδισα ρεκόρ 14 τίτλων French Open. Και συνολικά 22 σε όλα τα Grand Slam.

Και τελικά παραδέχτηκε ότι δεν επρόκειτο να συμβεί εγκαίρως για το Roland Garros, το οποίο ξεκινά σε 10 ημέρες – και δεν είναι ακριβώς σίγουρος πότε θα αναρρώσει πλήρως από έναν παρατεταμένο τραυματισμό στη βουβωνική χώρα.Ο Ναδάλ είπε ότι θα επιστρέψει στη δράση κάποια στιγμή και θα τελειώσει την καριέρα του το 2024.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην ακαδημία του τένις στη Μανακόρ της Ισπανίας, ο Ναδάλ, 36 ετών, ανακοίνωσε ότι θα χάσει το Γαλλικό Όπεν στο χώμα για πρώτη φορά από το ντεμπούτο του – και, φυσικά, κέρδισε το τρόπαιο. 2005. Μίλησε επίσης για το μέλλον του σε ένα άθλημα όπου ο ίδιος και οι τρεις μεγάλοι αντίπαλοι Ρότζερ Φέντερερ, Συνταξιοδοτήθηκε πέρυσιΚαι ο Νόβακ Τζόκοβιτς βασιλεύει για δεκαετίες.

Καθισμένος μόνος στη σκηνή με τζιν και λευκό μπλουζάκι πόλο, ο Ναδάλ είπε: «Δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα από το σώμα σου γιατί έρχεται μια στιγμή που το σώμα σου σηκώνει τη λευκή σημαία», μεταδόθηκε ζωντανά από το 24ωρο αθλητικό δίκτυο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. στην Ισπανία. «Αν και το κεφάλι σου θέλει να συνεχίσει, το σώμα σου λέει ότι θα φτάσει μέχρι εκεί».

Δεν έδωσε ημερομηνία για την επιστροφή του στην περιοδεία του τένις, αλλά είπε ότι θα είναι αρκετοί μήνες.

«Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά πρόθεσή μου είναι η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία μου χρονιά», είπε ο Ναδάλ, απαντώντας σε ερωτήσεις στα αγγλικά, τα ισπανικά και την τοπική διάλεκτο της Μαγιόρκας.

READ  Το σώμα του αγνοούμενου άνδρα ανασύρθηκε από την κατάρρευση διαμερίσματος στην Αϊόβα. Άλλοι δύο αγνοούνται

Ξεκαθάρισε ένα πράγμα: Δεν ήθελε να υποκύψει έτσι, κρατώντας το μικρόφωνο στο αριστερό του χέρι αντί για τη ρακέτα. Ο Nadal ήταν φιναλίστ, παίζοντας κάθε πόντο σαν να ήταν ο τελευταίος του, σαν το αποτέλεσμα κάθε swing να εξαρτάται από κάθε swing.

Αυτό το στυλ σκληρής φόρτισης βρίσκεται στο επίκεντρο της λάμψης του στο γήπεδο – και μπορεί να συνέβαλε σε μια σειρά τραυματισμών όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν άξιζε να τελειώσω τη ζωή μου έτσι», είπε ο Ναδάλ σε συνέντευξη Τύπου.

Έχει μόλις 1-3 αυτή τη σεζόν και έχει χάσει συνολικά εννέα αγώνες από την ήττα από τη Φράνσις Τιαφόε στον τέταρτο γύρο του US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Ισπανίδα δεν έχει αγωνιστεί από τότε που έχασε από τον Mackie MacDonald στον δεύτερο γύρο του Australian Open στις 18 Ιανουαρίου, όταν το εύρος της κίνησής της περιορίστηκε σαφώς από έναν ενοχλητικό καμπτήρα αριστερού ισχίου. Ήταν η πρώτη έξοδος του Ναδάλ από το Grand Slam από το 2016.

Μια μαγνητική τομογραφία την επόμενη μέρα αποκάλυψε την έκταση του τραυματισμού και ο μάνατζερ του Ναδάλ είπε τότε ότι θα χρειαστούν έως και δύο μήνες για να αναρρώσει πλήρως. Αρχικά είχε στόχο να συμμετάσχει στο Masters του Μόντε Κάρλο τον Μάρτιο με τον αγαπημένο του κόκκινο χώμα, αλλά δεν μπόρεσε να παίξει εκεί και στη συνέχεια αποχώρησε από το τουρνουά μετά το τουρνουά, μειώνοντας τις πιθανότητές του να προετοιμαστεί για το Γαλλικό Όπεν.

Ο Ναδάλ ήταν ένας από τους πιο συχνούς χαμένους στη λαμπρή καριέρα του – οι 22 σημαντικοί τίτλοι του ισοφαρίζονται περισσότερο από έναν άντρα με τον Τζόκοβιτς (20 ο Φέντερερ) και συνολικά 92 τρόπαια, με περισσότερες από 1.000 νίκες σε αγώνες σε επίπεδο τουρνουά .

READ  Καταιγιστικές πλημμύρες στο Βερμόντ της Νέας Υόρκης. 50 άνθρωποι διασώθηκαν με ταχύπλοο

Η απουσία του Ναδάλ από το Ρολάν Γκαρός, όπου έχει πραγματοποιήσει 18 σερί εμφανίσεις και έχει 112-3 στην καριέρα του, είναι εντελώς άλλο θέμα. Κέρδισε το τρόπαιο το 2005, το 2006, το 2007, το 2008, το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, το 2017, το 2018, το 2019, το 2020 και το 2022, καθιστώντας τον τον γηραιότερο πρωταθλητή στην ιστορία.

Η διευθύντρια του τουρνουά French Open, Amelie Mauresmo είπε ότι ήταν “πολύ απογοητευτικό” για τον Nadal, τους θεατές της διοργάνωσης και όλους τους λάτρεις του τένις.

“Οι σκέψεις μου πάνε μαζί του γιατί μπορώ μόνο να φανταστώ τον πόνο και τη θλίψη που περνάει αφού πήρε μια τόσο δύσκολη απόφαση. Είναι αποκαρδιωτικό”, είπε ο Mauresmo, πρώην Νο. 1 που έχει κερδίσει δύο μεγάλους τίτλους σινγκλ. “Ευχόμαστε Γρήγορη ανάρρωση.” Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στο γήπεδο του τένις και ελπίζουμε να τον δούμε στο Ρολάν Γκαρός του χρόνου.”

Τα γενέθλια του Nadal είναι στις 3 Ιουνίου και κανονικά θα έπαιζε τον τρίτο γύρο του αγώνα σε λίγες εβδομάδες στο Court Philippe Chatrier.

Αντίθετα, θα απουσιάσει από την αρχή αυτή τη φορά στο Παρίσι. Σύντομα, όπως φαίνεται, θα δημοπρατήσει την περιοδεία του τένις.

«Οι διαγωνισμοί είναι για πάντα. Οι παίκτες έμειναν για να παίξουν. Οπότε το Roland Garros θα είναι πάντα το Roland Garros, είτε μαζί μου είτε όχι, χωρίς αμφιβολία. “Αυτό το τουρνουά θα είναι το καλύτερο γεγονός στο χώμα και θα υπάρξει ένας νέος πρωταθλητής του Roland Garros – δεν θα είμαι εγώ”, είπε ο Nadal. “Αυτή είναι η ζωή.”

READ  Ο υπουργός λέει ότι η Γερμανία δεν θα εμποδίσει την Πολωνία να στείλει τανκς στην Ουκρανία

___

Άντρα Τένις: https://apnews.com/hub/tennis Και https://twitter.com/AP_Sports

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *